5ος Αγώνας Πρωταθλήματος ΜΧ Ν.Ελλάδος, Χαλκίδα – Ιδανικό τελείωμα

IMG_1211Στην αναβαθμισμένη πίστα της Χαλκίδας ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα Motocross Νοτίου Ελλάδος, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο ένα  θεσμό που γνώρισε επιτυχία με καλές διοργανώσεις, σημαντικό αριθμό αγωνιζομένων από όλη την νότια Ελλάδα και με έντονο συναγωνισμό στις περισσότερες κατηγορίες. Στην Χαλκίδα καθορίστηκαν και οι πρωταθλητές του θεσμού με τους Κώστα Καράκη και Νικόλα Φανουράκη να κερδίζουν τον αγώνα και τα πρωταθλήματα σε ΜΧ1 και ΜΧ2 αντίστοιχα και τους Ανδρέα Ανδρέου στην Mini, Γιώργο Παναγιώτου στην Junior και Παναγιώτη Παπίλα στην MXExpert να συμπληρώνουν τους νικητές του αγώνα.

Το Πρωτάθλημα Motocross Νοτίου Ελλάδος μετά το Άργος πέρασε για δεύτερη φορά από πίστα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος αυτή την φορά από την Χαλκίδα. Η πίστα δέχτηκε το τελευταίο διάστημα σημαντικές αναβαθμίσεις με δίκτυο παροχής νερού και σύντομα θα διαθέτει αυτόματο πότισμα και ηλεκτρικό ρεύμα. Φυσικά πίσω από όλα αυτά βρίσκονται οι άνθρωποι της ΑΜΛΕΧ και ο Δήμος Χαλκιδαίων που έδειξαν την όρεξη και την αγάπη τους για την πίστα και το motocross, διοργανώνοντας παράλληλα έναν ακόμα πολύ καλό αγώνα.

IMG_1615

Τον καλύτερο του εαυτό έδωσε ο Π.Παπίλας στο δεύτερο σκέλος για να πάρει την νίκη στην ΜΧExpert και το δυνατό χειροκρότημα των συντοπιτών του.

Κατηγορία ΜΧExpert
Με αρκετές δυνατές συμμετοχές ο αγώνας της κατηγορίας γνώρισε ξεχωριστό ενδιαφέρον αφού η πίστα γέμισε με μάχες για σχεδόν όλες τις θέσεις. Φυσικά αυτή που ξεχώρισε ήταν για την πρώτη θέση όπου ο τοπικός Παναγιώτης Παπίλας και ο Μανώλης Κρητικός μετέφεραν τις μάχες τους από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Νοτίου ενώ στον αγώνα δεν συμμετείχε ο τιτλούχος από τον προηγούμενο αγώνα Δημήτρης Κοντολέτας. Στο πρώτο σκέλος ο Κρητικός κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία μετά από μια μικρή μάχη με τους Χρήστο Φωτόπουλο, που έκανε την δεύτερη εμφάνιση του στον θεσμό και τον Γιώργο Γεωργούση που είχε πάρει την εκκίνηση. Λίγο αργότερα πίσω από τον Κρητικό βρέθηκε ο Παπίλας εξαπολύοντας ένα μεγάλο κυνηγητό μέχρι και την καρό σημαία. Στο δεύτερο σκέλος οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ο Κρητικός ήταν αυτός που βρέθηκε να κυνηγάει τον Παπίλα. Όλα κρίθηκαν στο κομμάτι με τα “διπλά” όπου ο Κρητικός τα έκανε με ευκολία τρία-τρία ενώ ο Παπίλας τα έβγαζε ως τρία “διπλά” χάνοντας χρόνο έναντι του αντιπάλου του. Μετά τα μισά του αγώνα όμως ο Παπίλας κατάλαβε ότι έπρεπε να τα κάνει τρία-τρία, το έκανε και από εκεί και μετά ο Κρητικός σταμάτησε να τον μαζεύει. Η νίκη του Παπίλα στο δεύτερο σκέλος του χάρισε και την νίκη στον αγώνα μετά την ισοβαθμία του με τον δεύτερο τελικά Κρητικό. Στην τρίτη θέση πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση τερμάτισε ο πρωταθλητής της ΟΡΕΝ Σταμάτης Δημολιάνης μετά από μεγάλη μάχη με τον Χ.Φωτόπουλο στο πρώτο σκέλος για την τέταρτη θέση και εκμεταλλευόμενος την πτώση του Γεωργούση στο δεύτερο σκέλος για την τρίτη θέση. Την εξάδα των νικητών συμπλήρωσαν οι Γεωργούσης, Χ.Φωτόπουλος και Θανάσης Αυγέρης για την τέταρτη πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

Αποτελέσματα ΜΧΕxpert
A-Σκέλος – Β-Σκέλος

IMG_1417

O Κώστας Καράκης πήρε τον τίτλο της ΜΧ1 με νίκη στον τελευταίο αγώνα.

Κατηγορία ΜΧ1
Με δύο άνετες νίκες ο Κώστας Καράκης κατάφερε να φύγει νικητής από την πίστα της Χαλκίδας, κατακτώντας και τον τίτλο για την κατηγορία. Για την δεύτερη θέση έγιναν δυνατές μάχες μεταξύ του τοπικού Δημήτρη Στούπα και του Βασίλη Τσεκούρα όπου τελικά όλα κρίθηκαν στο νήμα με τον Στούπα να παίρνει την δεύτερη θέση από τον τρίτο τελικά Τσεκούρα. Όμορφη μάχη έγινε και για την τέταρτη θέση με τον Νίκο Τατάνη να επικρατεί τελικά του πέμπτου Αλέκου Καρανάση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Πέτρος Παπαδάκης.

Αποτελέσματα ΜΧ1
A-Σκέλος – Β-Σκέλος

IMG_2029

Δεύτερος φετινός τίτλος για τον Ν.Φανουράκη, μετά την ΜΧ2Τ στο Πανελλήνιο, πήρε με επεισοδιακό τρόπο την ΜΧ2 στο Νοτίου.

Κατηγορία ΜΧ2
Από τον προηγούμενο αγώνα η βαθμολογία της κατηγορίας είχε πάρει φωτιά, και πήρε ακόμα περισσότερο μετά το πρώτο σκέλος της Χαλκίδας. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Νικόλας Φανουράκης  συνέχισε τον θεσμό όπως τον ξεκίνησε, δηλαδή με προβλήματα αφού και σε αυτόν τον αγώνα τα πράγματα δεν εξελίχθησαν ομαλά. Αν και ο Φανουράκης πήρε την εκκίνηση και την πρωτοπορία του πρώτου σκέλους ωστόσο σε κάποιο σημείο του αγώνα ο λεβιές των ταχυτήτων του έσπασε με αποτέλεσμα ο κινητήρας του να μείνει με μια ταχύτητα στο σασμάν. Το γεγονός αυτό έφερε τους διώκτες του στην βαθμολογία Βαλάντη Λαγούδη και Χρήστο Τομαρά στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα βάζοντας φωτιά στην βαθμολογία την στιγμή που ο Φανουράκης προσπαθούσε να κρατηθεί στην τρίτη θέση. Στο τέλος του σκέλους, τον Φανουράκη χώριζαν μόλις δύο βαθμοί από τον Τομαρά και έξη από τον Λαγούδη,  όλα θα κρινόντουσαν στο δεύτερο και τελευταίο σκέλος. Ο Φανουράκης όμως μπήκε αποφασισμένος, πήρε την εκκίνηση και παρά την τρομερή πίεση του Λαγούδη κατάφερε να πάρει την νίκη στο σκέλος, μαζί με τον τίτλο για την κατηγορία. Ο Λαγούδης τερμάτισε στην δεύτερη θέση και σε συνδυασμό με την πρώτη θέση στο πρώτο σκέλος ήταν ο νικητής του αγώνα ισοβαθμόντας στο τέλος στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με τον τρίτο του αγώνα Τομαρά. Τέταρτος στον αγώνα τερμάτισε ο Νίκος Ξένος με πέμπτο τον Λάμπρο Θέο και έκτο τον Σταύρο Μπουζούκο.

Αποτελέσματα ΜΧ2
A-Σκέλος – Β-Σκέλος

IMG_1787

Το καλύτερο αγωνιστικό ντεμπούτο για τον Γ.Παναγιώτου, έκλεισε την χρονιά με τίτλο στην Junior για το Νοτίου και μια τρίτη στο Πανελλήνιο…του χρόνου ΜΧ2.

Κατηγορία Junior
Οι μάχες του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Γιώργου Παναγιώτου και Γιώργου Ευμορφιάδη συνεχίστηκαν μετά την Αρχαία Ολυμπία και στην Χαλκίδα με τους δύο διεκδικητές του τίτλου να φεύγουν από την αρχή του πρώτου σκέλος μπροστά. Ο Ευμορφιάδης όμως είχε μια άτυχη στιγμή με ελαφρύ τραυματισμό που τον ανάγκασε να μείνει αρκετά πίσω και την νίκη έτσι πήρε ο Παναγιώτου. Μία νίκη που του έδωσε νωρίς μέσα στην μέρα τον πρώτο του τίτλο στην πρώτη του αγωνιστική χρονιά. Στο δεύτερο σκέλος ο Παναγιώτου οδήγησε τον αγώνα από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό κερδίζοντας σκέλος και αγώνα με μια μικρή μόνο μάχη στην αρχή με τον Ευμορφιάδη. Με τερματισμούς 2-3 ο Φώτης Κόλλιας πήρε την δεύτερη θέση με τρίτο τον Ευμορφιάδη(5-2) τέταρτο τον Σπήλιο Πορτοκάλη, πέμπτο τον Κωνσταντίνο Ξένο και έκτο τον Παναγιώτη Κονοπισόπουλο. Στην βαθμολογία πίσω από τον Παναγιώτου τερμάτισε στην δεύτερη θέση ο Γιώργος Ευμορφιάδης με τον Φώτη Κόλλια στην τρίτη θέση.

Αποτελέσματα Junior
A-Σκέλος – Β-Σκέλος

IMG_1895

Μετά την παρέα των Ευβοιωτών νικητών του αγώνα, Παπίλα, Παναγιώτου, προστέθηκε και ο ποιο σίγουρος Α.Ανδρέου που τιμήθηκε με την καρό από τον Δήμαρχο της Χαλκίδας Θανάση Ζεμπίλη στο πρώτο σκέλος.

Κατηγορία Mini
O Ανδρέας Ανδρεόυ παρέμεινε αήττητος φέτος κερδίζοντας όλους τους αγώνες του θεσμού για το Νοτίου αλλά και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Λιτόχωρο. Ο μικρός Ανδρέας για ακόμα μια φορά εντυπωσίασε με την απόδοση του στα δύο σκέλη της Χαλκίδας αποσπώντας το έντονο χειροκρότημα από τους συντοπίτες του. Εξαιρετικός ήταν όμως και ο Γιάννης Ευμορφιάδης που οδήγησε δυνατά για την δεύτερη θέση και στα δύο σκέλη αλλά φάνηκε η έλλειψη αντοχής σε σχέση με τον πολύ καλό σε όλους τους τομείς Ανδρέου.Τρίτος για την κατηγορία ήταν ο Αναστάσιος Αλειφερόπουλος(3-3) τέταρτος ο Κωνσταντίνος Ευαγγελόπουλος(4-4) πέμπτος ο Μιχάλης Σαραντινούδης(5-5) και έκτος ο Αλέξανδρος Κατσαβριάς(6-6).

Αποτελέσματα Mini
A-Σκέλος – Β-Σκέλος

.

1823 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMOTOE – ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ 4ΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Ακύρωση του 4ου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross. Mε έγγραφό του προς την...