5ος Αγώνας Πρωταθλήματος ΜΧ Β.Ελλάδος, Σέρρες – Ντεμπούτο στον τελευταίο αγώνα!

Τον πρώτο της επίσημο αγώνα motocross πραγματοποίησε το αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών αναλαμβάνοντας την διοργάνωση του πέμπτου και τελευταίου αγώνα του Πρωταθλήματος MX B.Ελλάδος. Παρά το ενδιαφέρον που παρουσίασε η νέα πίστα, ο αγώνας δεν συγκέντρωσε ικανοποιητικό αριθμό συμμετοχών(44), συνεχίζοντας σε υποτονικούς ρυθμούς τον πριν από κάποια χρόνια, ισχυρό θεσμό του Β.Ελλάδος.

Το αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών είχε αποκτήσει πίστα motocross από την διοργάνωση του Six Days Enduro το 2008, αλλά έκτοτε ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε ξανά για κάποιον επίσημο αγώνα. Φέτος το τοπικό σωματείο ΛΑΜΣ αποφάσισε να διοργανώσει τον πρώτο του αγώνα motocross και σίγουρα σε αυτό έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι η πίστα είχε μείνει για αρκετά χρόνια ανεκμετάλλευτη. Οι πρώτες εντυπώσεις μιλούν για μια άρτια οργάνωση σε μια πίστα η οποία διαθέτει τεράστιες υποδομές για τα επίπεδα του ελληνικού motocross. Είμαστε σίγουροι ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε και αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος να περνάει από την συγκεκριμένη πίστα.

Βέβαια το μεγάλο γεγονός της ημέρας δεν ήταν μόνο ο πρώτος αγώνας των Σερρών, το Β.Ελλάδος είχε ανοιχτούς λογαριασμούς για τους τίτλους σε αρκετές κατηγορίες κάτι που έδωσε ξεχωριστό ενδιαφέρον στον αγώνα ειδικά με την προσθήκη αρκετών βούλγαρων αναβατών που ήρθαν από την γειτονική χώρα και έλαβαν μέρος με αξιώσεις.

Δ.Μπαξεβάνης

Κατηγορία ΜΧExpert
Ελληνοβουλγαρική διαμάχη θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την κατηγορία αφού οι μόλις 6 αναβάτες που αγωνίστηκαν στην κατηγορία ήταν οι μισοί από την Ελλάδα και οι άλλοι μισοί από την Βουλγαρία. Νικητής όμως ήταν ένας και ήταν ο τοπικός αναβάτης Γιώργος Αρβανίτης που κέρδισε και τα δύο σκέλη αφήνοντας πίσω του στο πρώτο σκέλος τον Kristian Krastev και στο δεύτερο τον Kaloyan Iliev. Τιτλούχος για την κατηγορία αναδείχτηκε ο Καβαλιώτης Δημήτρης Μπαξεβάνης πετυχαίνοντας τερματισμούς 4-3.

Αποτελέσματα MXExpert
A-ΣκέλοςΓυρολόγια
Β-ΣκέλοςΓυρολόγια

Γ.Αρβανίτης

Κατηγορία ΜΧ1
Ανοιχτοί είχαν μείνει οι λογαριασμοί από τον προηγούμενο αγώνα για την κατάκτηση του τίτλου της κατηγορίας. Ευαγγελος Τσιάγκας(1-1) και Βασίλης Πακαταρίδης(2-3) διεκδικούσαν την πρώτη θέση όμως ο Τσιάγκας κέρδισε στο νήμα την μεταξύ τους μάχη στο πρώτο σκέλος και πιο άνετα το δεύτερο σκέλος αφήνοντας δεύτερο τον Νίκο Μαργαρίτη(3-2). Ο Τσιάγκας κέρδισε τα περισσότερα σκέλη φέτος και πιστεύουμε δίκαια κατέκτησε τον τίτλο.

Αποτελέσματα MX1
A-ΣκέλοςΓυρολόγια
Β-ΣκέλοςΓυρολόγια

Α.Ράδος

Κατηγορία ΜΧ2
Με δύο άνετες νίκες ο Ανέστης Ράδος(1-1) καθάρισε την κατηγορία αφήνοντας πίσω του να μοιράζονται από μια δεύτερη και τρίτη θέση οι Στάθης Φυσέκης(3-2) και Χάρης Σταθόπουλος(2-3). Μετά το στραβοπάτημα του στην Καρυώτισσα ο Ράδος ανέκαμψε και πήρε τον τίτλο κερδίζοντας τα οχτώ από τα δέκα σκέλη του θεσμού.

Αποτελέσματα MX2
A-Σκέλος – Γυρολόγια
Β-ΣκέλοςΓυρολόγια

Κατηγορία Junior
O Δημήτρης Τουρατζίδης είχε κατακτήσει άνετα τον τίτλο στην κατηγορία από τον προηγούμενο αγώνα όμως στις Σέρρες τον περίμεναν δύο δύσκολα σκέλη αφού ο συναγωνισμός από την Βουλγαρία ήταν αρκετά δυνατός. Οι Stanislav Tseklov(1-1) και Momchil Ivanov(2-2) κατάφεραν να κάνουν το ένα-δύο στα δύο σκέλη και στο σύνολο, αφήνοντας τον Έλληνα πρωταθλητή στην τρίτη θέση.

Αποτελέσματα Junior
A-Σκέλος – Γυρολόγια
Β-Σκέλος – Γυρολόγια

Α.Σάγμαλης

Κατηγορία Mini
Με δύο πειστικές νίκες ο Αντώνης Σάγμαλης(1-1) πήρε την νίκη στις Σέρρες και τον τίτλο για την κατηγορία επικρατώντας του μεγάλου του αντίπαλου από την αρχή της χρονιάς Γιώργου Καριώτη(2-3). Ο Καριώτης μάλιστα έχασε την δεύτερη θέση στον αγώνα από τον Σαράντη Μαλακάκη(3-2) που επικράτησε στην ισοβαθμία λόγω καλύτερου αποτελέσματος στο δεύτερο σκέλος.

 Αποτελέσματα Mini
A-ΣκέλοςΓυρολόγια
Β-ΣκέλοςΓυρολόγια

Φωτογραφίες: Αρχείο mxin.gr

Ακολουθεί video με πλάνα του αγώνα.

4029 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – Η ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΑΣ ΤΟΥ 15ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ PHILADELPHIA

Το AMA Supercross 2024 έφτασε στον 15ο του γύρο και την Philadelphia, όπου η σχεδίαση...