3ος Αγώνας Πρωταθλήματος Ν.Ελλάδος, Αρχ.Ολυμπία – Ανανέωση

Η πίστα του Πλατάνου στην Αρχαίο Ολυμπία ανανεώθηκε με καινούργια σχεδίαση για να φιλοξενήσει τον τρίτο αγώνα του Πρωταθλήματος Ν.Ελλάδος 2014. Όπως ήταν αναμενόμενο ο Δημήτρης Κοντολέτας,  που αν και από την Ζαχάρω θεωρείται τοπικός στην συγκεκριμένη πίστα, κατάφερε να κερδίσει την κατηγορία Expert ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μαζί με τους Κυριάκο Κόττη(ΜΧ1), Βασίλη Χρυσοχό(ΜΧ2), Ανδρέα Ανδρέου(MINI) και Φώτη Κόλλια(Junior).

Η ΑΟΛΜΟ μας έχει συνηθίσει σε εξαιρετικές διοργανώσεις και εξαίρεση δεν αποτέλεσε και ο φετινός αγώνας που ανέλαβε το σωματείο. Μάλιστα προχώρησε φέτος σε μικρή αναβάθμιση στους χώρους των θεατών με πολλά σκίαστρα και ανανέωσε την σχεδίαση της πίστας μεγαλώνοντας την διαδρομή και κάνοντας την πιο σφιχτή με έντονα τα στοιχεία supercross. Ίσως με την καινούργια σχεδίαση να ήθελε περισσότερη προσοχή στην κατάβρεξη της πίστας γιατί στα τελευταία σκέλη έκανε την εμφάνιση της η σκόνη, όμως το δυνατό αεράκι που φυσούσε σε όλη την διάρκεια της ημέρας την έκανε υποφερτή. Παράπονα δεν ακούστηκαν και οι αρκετοί θεατές και οι 60 αγωνιζόμενοι πέρασαν ακόμα μια όμορφη αγωνιστική μέρα στην πίστα του Πλατάνου.

IMG_6061

Δυστυχώς θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο αγώνας σημαδεύτηκε από μια διαμαρτυρία νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα από την διοργανώτρια ΑΟΛΜΟ η οποία εξέφρασε πολλά παράπονα σχετικά με τους χειρισμούς της Ομοσπονδίας ΑΜΟΤΟΕ στον χώρο του motocross. Αφορμή στάθηκε η μετακίνηση του 5ου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross από το Άργος στον Πύργο κάτι που όπως ανέφερε το σωματείο της ΑΟΛΜΟ ήταν “τρικλοποδιά” στην δική τους διοργάνωση καθώς μέσα σε δύο εβδομάδες θα πραγματοποιηθούν δύο motocross αγώνες στην ίδια περιοχή. Το σίγουρο είναι ότι οι τρικλοποδιές δίνουν και παίρνουν μέσα και έξω από την ΑΜΟΤΟΕ και κάποιοι προμοτάρουν την διάσπαση των οδηγών και των σωματείων σε βάρος του αθλήματος όπως έχει δείξει και η πρόσφατη ιστορία. Κατά την άποψη μας η συγκεκριμένη διαμαρτυρία θα έπρεπε να έχει γίνει με την ανακοίνωση του αγωνιστικού προγράμματος αφού και ο αγώνας του Άργους ήταν έτσι κι αλλιώς σε κοντινή απόσταση.

IMG_6803

Δύσκολα θα έχανε ο Δ.Κοντολέτας στην έδρα του.

Κατηγορία MX-Εxpert
Μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα ο αγώνας Νοτίου Ελλάδας ήταν ο πρώτος που ξεκινούσε το δεύτερο μισό της περιόδου και ήταν σίγουρα μια καλή ευκαιρία για να δοκιμάσουν την κατάσταση τους οι οδηγοί του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Πιο δυνατός έδειξε ότι είναι ο Δημήτρης Κοντολέτας καταφέρνοντας να πάρει δύο καλές εκκινήσεις και να μην επιτρέψει σε κανέναν να τον ακολουθήσει και στα δύο σκέλη κερδίζοντας με διπλή νίκη τον αγώνα. Ο αγώνας θα μπορούσε να έχει περισσότερο ενδιαφέρον αν ο Μανώλης Κρητικός είχε καλύτερες εκκινήσεις. Ο νεαρός οδηγός της ΜΧ2 είχε επιστρέψει από την προετοιμασία του στην Ευρώπη και μόλις βρέθηκε στην δεύτερη θέση μετά τις κακές του εκκινήσεις άρχισε να μειώνει την διαφορά του από τον πρωτοπόρο Κοντολέτα. Στο πρώτο σκέλος ο Κοντολέτας αν και δεν απειλήθηκε ανέβασε ρυθμό και κατάφερε να μεγαλώσει ξανά την διαφορά όμως στο δεύτερο σκέλος ο Κρητικός είχε καλύτερη απόδοση πλισιάζοντας στον τελευταίο γύρο τον Κοντολέτα. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Δημήτρης Βαγγελάκος(3-3) όχι στην καλύτερη του μέρα ενώ τέταρτος ήταν ο Μανώλης Σκύβαλος(4-4) και αυτός εκτός καλού εαυτού. Ωραία ήταν η μάχη για την πέμπτη θέση μεταξύ του Γιώργου Γεωργούση και του Άκη Κοσμά ειδικά στο δεύτερο σκέλος με τον Γεωργούς τελικά να επικρατεί αφήνοντας έκτο τον Κοσμά.

Αποτελέσματα ΜΧ-Expert
Α Σκέλος – Β Σκέλος – Σύνολο

IMG_6372

Με άρωμα πανελληνίου ο αγώνας του Κ.Κόττη στην Αρχ. Ολυμπία.

Κατηγορία ΜΧ1
Ο Κυριάκος Κόττης έχει ανεβάσει ρυθμούς προπόνησης όπως δήλωσε με στόχο την σημμετοχή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, κάτι που φάνηκε και στα αποτελέσματα του στον αγώνα του Πλατάνου. Φεύγοντας με δύο άνετες νίκες ο Κόττης κέρδισε τον αγώνα και πλησίασε τον πρωτοπόρο Κώστα Καράκη στην βαθμολογία. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Νίκος Σωτηρόπουλος(3-3) κάνοντας έναν φοβερό αγώνα στο δεύτερο σκέλος ξεκινώντας τελευταίος μετά την πτώση του στην εκκίνηση και καταφέρνοντας να τερματίσει στην τρίτη θέση. Τρίτος ήταν ο τοπικός Αλέκος Καρανάσης(5-2) που και αυτός ταλαιπωρήθηκε με πτώσεις στο πρώτο σκέλος, ένα σκέλος το οποίο βρέθηκε και να το οδηγεί στην αρχή του αγώνα. Άτυχος και ο Κώστας Καράκης(2-5) πτώσεις στο πρώτο σκέλος στην προσπάθεια να κυνηγήσει τον Κόττη και σκασμένο ελαστικό στο δεύτερο σκέλος τον περιόρισαν τον περσινό πρωταθλητή στην τέταρτη θέση του συνόλου. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Διονύσης Κονδυλόπουλος(6-4) ενώ έκτος ήταν ο Βασίλης Τσεκούρας (4-6) ο οποίος έπεσε από την δεύτερη θέση στην βαθμολογία στην τρίτη.

Αποτελέσματα ΜΧ1
Α Σκέλος – Β Σκέλος – Σύνολο

IMG_6598

Απίστευτη μάχη και νίκη για τον Β.Χρυσοχό.

Κατηγορία ΜΧ2
Οι ωραιότεροι αγώνες έγιναν σε αυτήν την κατηγορία χάρη στους δύο πρωταγωνιστές της πρώτης θέσης Βαλάντη Λαγούδη(2-2) και Βασίλη Χρυσοχό(1-1). Μετά από δύο σκέλη με μάχες μέχρι την καρό σημαία όπου ο Χρυσοχός κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία μετά από ένα λάθος του Λαγούδη στο πρώτο σκέλος και να κρατηθεί από την αρχή στην πρώτη θέση στο δεύτερο κερδίζοντας τον αγώνα για την κατηγορία. Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Νίκος Ξένος(3-3) ανακάμπτοντας από κακή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και οδηγόντας μοναχικά στην τρίτη θέση στο δεύτερο. Μάχες είχαμε και για τις υπόλοιπες θέσεις της κατάταξης με τον Γιώργος Σπυρή(4-7) να κερδίζει την τέταρτη θέση από τον Παύλο Σιδέρη(7-5) με έκτο τον Γιάννη Ρηγόπουλο(6-6).

Αποτελέσματα ΜΧ2
Α Σκέλος – Β Σκέλος – Σύνολο

IMG_6657

Στην Αρχ. Ολυμπία έδειξε γιατί είναι πρωταθλητής ο Φ.Κόλλιας.

Κατηγορία Junior
Μπορεί οι αγώνες της κατηγορίας να μην είχαν συμμετοχές, είχαν όμως πάθος και ένταση για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Στο πρώτο σκέλος ο πανελλήνιος πρωταθλητής 2014 της κατηγορίας Φώτης Κολλίας  έφυγε μπροστά και έκανε διαφορά από τον Γρηγόρης Κραμβουσάνο όμως ο Κραμβουσάνος μετά τα μισά του σκέλους ανέβασε ρυθμό και άρχισε να πλησιάζει τον Κόλλια. Δυστυχώς δεν κατάφερε ποτέ να τον απειλήσει καθώς ένα μηχανικό πρόβλημα τον ανάγκασε να κόψει ρυθμό. Στο δεύτερο σκέλος ο Κόλλιας ήταν αυτός που είχε το πρόβλημα μετά την πτώση του στην πρώτη στροφή. Εξαπολύωντας ένα δυνατό κυνηγητό κατάφερε στους τελευταίους γύρους να πιάσει  και να περάσει τον Κραμβουσάνο. Κόλλιας(1-1) και Κραμβουσάνος(2-2)  έκαναν το ένα δύο   στον αγώνα με τον Παναγιώτη Κονοπισόπουλο(3-3) τρίτο και τον Τάσο Αλειφερόπουλο(4-4) στην τέταρτη θέση.

Αποτελέσματα Junior
Α Σκέλος  Β Σκέλος – Σύνολο

IMG_6772

Παιδιά σαν τον Α.Ανδρέου πρέπει να αγωνίζονται συχνά με τον αντίστοιχο ανταγωνισμό της Β.Ελλάδας για να υπάρχει εξέλιξη.

Κατηγορία Mini
Χωρίς προβλήματα κύλησε ο αγώνας για τον πανελλήνιο πρωταθλητή της κατηγορίας Ανδρέα Ανδρέου(1-1) αφού για ακόμα μια φορά βρέθηκε σε άλλο επίπεδο από τον συναγωνισμό του.  Για την δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος πάλεψαν η Τζονάκι Λάμπρου και ο Κωνσταντίνος Ευαγγελόπουλος μέχρι την άσχημη πτώση της Λάμπρου που την ανάγκασε να εγκαταλείψει. Η δεύτερη θέση και στα δύο σκέλη αλλά και στο σύνολο πήγε στον Ευαγγελόπουλο(2-2) με τον Μιχάλη Σαραντινούδη(3-6) να συμπληρώνει το βάθρο. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Εμμανουήλ Κραμβουσάνος ενώ πέμπτος ήταν ο Νίκος Κανελλόπουλος με έκτο τον Κωνσταντίνο Ζεπάτο.

Αποτελέσματα Mini
Α Σκέλος – Β Σκέλος – Σύνολο

Επόμενος αγώνας 12 Οκτωβρίου, Πύργος.

1825 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – NEO ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 3Ο ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ ΣΤΗΝ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Στις 11 και 12/05/2024 διεξάγεται στη MX PARK ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ – 4ο χλμ επαρχιακής οδού Σπερχειάδας  ο 3ος αγώνας «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS 2024» ...