MXGP – A.Cairoli και V.Guillod κερδίζουν ξανά(video)

O έβδομος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP είχε του ίδιους νικητές με τον έκτο γύρο αφού οι Antonio Cairoli και Valentin Guillod κατάφεραν να κερδίσουν και το αγγλικό GP στο Matterley Basin. Συγκομιδή βαθμών για τους πρωτοπόρους των βαθμολογιών MXGP και ΜΧ2, Max Nagl και Jeffrey Herlings. 

 

Κατηγορία MXGP
O Antonio Cairoli έγινε ο πιο επιτυχημένος αναβάτης επί αγγλικού εδάφους κερδίζοντας για έκτη φορά το GP της Αγγλίας. Ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής ξεπέρασε ονόματα όπως ο Stefan Everts και Joel Robert που κατέχουν από πέντε αγγλικά GP. Η νίκη βέβαια αυτή έφερε τον Cairoli πιο κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας αφού πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Max Nagl δεν ήταν σε καλή μέρα και έμεινε στην πέμπτη θέση. Στο πρώτο σκέλος ο Cairoli έφυγε μπροστά από την αρχή και παρά τις προσπάθειες του Clement Desalle να τον πιέσει, ο Ιταλός πήρε το σκέλος αφήνοντας τον Βέλγο πίσω του.

Ξεκίνησε για τα καλά τις νίκες ο A.Cairoli και σκαρφαλώνει σιγά σιγά στην κορυφή της βαθμολογίας.

 

Στο δεύτερο σκέλος ο Cairoli είχε μια πτώση στον πρώτο γύρο που τον έφερε λίγο έξω από την πρώτη δεκάδα. Μπροστά ο Shaun Simpson που πήρε την εκκίνηση και πρωτοπορία είδε στον τρίτο γύρο να τον περνάει ο Desalle αλλά για ακόμα ένα αγώνα ο Desalle θα έμενε δεύτερος με την έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος Romain Febvre να περνάει στην πρώτη θέση και να κερδίζει το πρώτο του σκέλος στην κατηγορία. Με αποτελέσματα 1-3 ο Cairoli κέρδισε το αγγλικό GP για ένα βαθμό από τον και πάλι δεύτερο Desalle(2-2), με τρίτο τον Febvre(7-1) που ανέβηκε για δεύτερη φορά φέτος στο βάθρο. Τέταρτος ήταν ο Evgeny Bobryshev(4-4) κερδίζοντας τις μάχες με τον ομόσταυλο του Gautier Paulin και τον πέμπτο τελικά του αγώνα Nagl(3-5). Την εξάδα συμπλήρωσε ο βρετανός Simpson(5-6) ξεσηκώνοντας το αγγλικό κοινό.

Αποτελέσματα Matterley Basin, MXGP: 1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 45 points; 2. Clement Desalle (BEL, SUZ), 44 p.; 3. Romain Febvre (FRA, YAM), 39 p.; 4. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 36 p.; 5. Maximilian Nagl (GER, HUS), 36 p.; 6. Shaun Simpson (GBR, KTM), 31 p.; 7. Gautier Paulin (FRA, HON), 29 p.; 8. Ken de Dycker (BEL, KTM), 23 p.; 9. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 23 p.; 10. Tyla Rattray (RSA, KAW), 23 p.

Δεύτερη σερί νίκη αλλά και καριέρας για τον V.Guillod.

 

Κατηγορία ΜΧ2
Σε εξαιρετική φόρμα έδειξε ότι βρίσκεται ο Valentin Guillod το τελευταίο διάστημα κερδίζοντας το δεύτερο σερί αγώνα της καριέρας του στην κατηγορία.  Η είδηση φυσικά είναι ότι για ακόμα ένα αγώνα δεν κέρδισε ο Jeffrey Herlings ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει αναρρώσει πλήρως από τα τραύματα της πτώσης του στο GP της Ισπανίας. Στο πρώτο σκέλος ο Pauls Jonass πήρε την πρωτοπορία αλλά σύντομα τον πέρασε ο Max Anstie για την πρώτη θέση. Ο Βρετανός κράτησε για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα την πρώτη θέση βάζοντας φωτιά στις τάξεις των Άγγλων θεατών. Στους τελευταίους γύρους όμως τόσο ο Herlings όσο και ο Guillod τον πέρασαν για να κάνουν το ένα δύο στο σκέλος. Ένα από τα ωραιότερα φετινά σκέλη ήταν το δεύτερο της κατηγορίας με τους Guillod και Herlings να δίνουν σκληρή μάχη σε ολόκληρη την διάρκεια του με τελικό νικητή τον Ελβετό. Ο Herlings έμεινε στην δεύτερη θέση ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Jordi Tixier(5-3) ανεβαίνοντας για τέταρτη φορά φέτος στο βάθρο. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Jonass(4-4) με σταθερή απόδοση και τερματισμούς ενώ πέμπτος ήταν ο Anstie(3-6) που δεν είχε καλή εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος. Στην έκτη θέση τερμάτισε ακόμα ένας Ελβετός ο Jeremy Seewer(6-5).

Αποτελέσματα Matterley Basin, MX2: 1. Valentin Guillod (SUI, YAM), 47 points; 2. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 47 p.; 3. Jordi Tixier (FRA, KAW), 36 p.; 4. Pauls Jonass (LAT, KTM), 36 p.; 5. Max Anstie (GBR, KAW), 35 p.; 6. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 31 p.; 7. Aleksandr Tonkov (RUS, HUS), 27 p.; 8. Benoit Paturel (FRA, YAM), 25 p.; 9. Thomas Covington (USA, KAW), 25 p.; 10. Petar Petrov (BUL, KAW), 22 p.

Βαθμολογίες

MXGP
1. Maximilian Nagl (GER, HUS), 295
2. Clement Desalle (BEL, SUZ), 291
3. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 274
4. Gautier Paulin (FRA, HON), 237
5. Romain Febvre (FRA, YAM), 235
6. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 207
7. Shaun Simpson (GBR, KTM), 145
8. Ryan Villopoto (USA, KAW), 124
9. Todd Waters (AUS, HUS), 121
10. Tyla Rattray (RSA, KAW), 118

MX2
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 308
2. Valentin Guillod (SUI, YAM), 216
3. Pauls Jonass (LAT, KTM), 213
4. Dylan Ferrandis (FRA, KAW), 205
5. Aleksandr Tonkov (RUS, HUS), 189
6. Jordi Tixier (FRA, KAW), 189
7. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 182
8. Tim Gajser (SLO, HON), 169
9. Julien Lieber (BEL, YAM), 167
10. Max Anstie (GBR, KAW), 158

Επόμενος αγώνας 31/5/15 Villars sous Ecot Γαλλία.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

 

4033 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ…ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Σας ευχόμαστε καλές πασχαλινές γιορτές και Καλή Ανάσταση σε όλους!