MXDN 2015 – Οι Γάλλοι κέρδισαν το 69ο Motocross των Εθνών

IMG_8048Μετά από τρεις καταπληκτικούς αγώνες η ομάδα της Γαλλίας με αρχηγό τον Roamin Febvre κατάφερε να πάρει τα καλύτερα αποτελέσματα και να κερδίσει το φετινό Motocross των Εθνών μέσα στην Γαλλία μπροστά στο ένθερμο κοινό και την θεαματική πίστα του Ernee. 

 

ΜΧGP – MX2
Κάτω από τις ιαχές των Γάλλων φιλάθλων έπεσε η μπάρα του πρώτου σκέλους σε ένα εκκωφαντικό σκηνικό ήχων πλήθους και μηχανών στην κατάμεστη πίστα του Ernee. O Justin Barcia έφυγε μπροστά και δεν άργησε να τον ακολουθήσει ο Marvin Musquin προσπερνώντας και την Κυριακή τον πολύ καλό Ben Townley. Η μάχη των φαβορί του φετινού Εθνών μόλις είχε ξεκινήσει και οι Γάλλοι με τον Musquin στην δεύτερη θέση και τον Guatier Paulin στην τέταρτη θέση είχαν το προβάδισμα έναντι των Αμερικανών που είχε τον Barcia να οδηγεί τον αγώνα και τον Jeremy Martin στην έβδομη θέση.

12049305_1188082597874745_2394301392346970888_n

Ο Justin Barcia έδωσε την ψυχή του σε αυτόν τον αγώνα, κέρδισε το πρώτο σκέλος και την MXGP κατηγορία αλλά ήθελε το μεγάλο τρόπαιο.

Τα πράγματα όμως άλλαξαν σύντομα και ο Musquin αντάλλαξε την πρώτη θέση με τον Barcia δύο φορές πριν τα λάθη και των δύο φέρουν τελικά τον Αμερικάνο στην πρώτη θέση. Ο Musquin έχασε έδαφος και έπεσε στην ακτίνα δράσης του Martin δίνοντας πλέον την μάχη για την τέταρτη θέση αφού ο Townley έμεινε πιο πίσω, ο Paulin είχε μια πτώση και ο Evgeny Bobryshev οδηγούσε δυνατά στην δεύτερη θέση για την Ρωσία. Στο τέλος ο Barcia πήρε άνετα το σκέλος με τον Ρώσο δεύτερο και τρίτο τον Max Nagl που κράτησε πίσω του την μάχη για την τέταρτη θέση την οποία κέρδισε τελικά ο Musquin. Άτυχοι οι Βέλγοι με τον Ken deDycker να έχει πτώση και να μένει αρκετά πίσω αλλά ακόμα πιο άτυχοι οι Βρετανοί που έχασαν χτες τον Max Anstie που είχε μια τρομακτική πτώση και πιθανότατα και σοβαρό τραυματισμό.

Αποτελέσματα ΜΧGP – MX2
1. Justin Barcia
2. Evgeny Bobryshev
3. Maximilian Nagl
4. Marvin Musquin
5. Jeremy Martin
6. Ben Townley
7. Gautier Paulin
8. Shaun Simpson
9. Valentin Guillod
10. Jeremy Seewer

IMG_8010

Ο Febvre στην κατηγορία ΟΡΕΝ είχε αντίπαλο μόνο την σκιά του και η σκιά του ίσως είχε και όνομα στο δεύτερο σκέλος…Townley.

ΜΧ2 – ΟΡΕΝ
Η κόντρα μεταξύ Febvre – Webb  στον τελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP στο Glen Helen συνεχίστηκε στο Enree για το MXDN. O Cooper Webb έφυγε μπροστά μετά την εκκίνηση αλλά γρήγορα ο Febvre τon ακολούθησε περνώντας γρήγορα τους Jeremy vanHorebeek και Dean Wilson. Στον έκτο γύρο πέρασε και τον Webb και από εκεί και μετά έλεγξε τον αγώνα μέχρι και τον τερματισμό κάνοντας διαφορά από τον δεύτερο Webb. O Αμερικάνος έδειξε εκπληκτικές ικανότητες με το 450 τερματίζοντας στην δεύτερη θέση κοντράροντας τον παγκόσμιο πρωταθλητή. Αν και δεν ξεκίνησε καλά ο Musquin, έκανε αρκετές προσπεράσεις με σημαντικότερη έναντι του J.Martin, φέρνοντας την γαλλική ομάδα στην κορυφή της κατάταξης Εθνών μετά την τρίτη θέση όπου τερμάτισε.  Για ένα βαθμό η Γαλλία(1-3) πέρασε τους Αμερικάνους(2-5) για την πρώτη θέση με τους Εσθονούς να κάνουν την έκπληξη και να ανεβαίνουν στην τρίτη θέση.

Αποτελέσματα ΜΧ2 – ΟΡΕΝ
1 3 Febvre, Romain Yamaha
2 9 Webb, Cooper Yamaha
3 2 Musquin, Marvin KTM
4 6 Van Horebeek, Jeremy Yamaha
5 8 Martin, Jeremy Yamaha
6 12 Wilson, Dean KTM
7 30 Coldenhoff, Glenn Suzuki
8 27 Leok, Tanel Kawasaki
9 110 Rauchenecker, Pascal KTM
10 20 Seewer, Jeremy Suzuki

IMG_8048

Κερδίζοντας και το δεύτερο σκέλος ο Febvre έγραψε ιστορία ολοκληρώνοντας μια άκρως επιτυχημένη χρονιά

 

 

ΟΡΕΝ – MXGP
Το τελευταίο και κρισιμότερο σκέλος  ξεκίνησε με τους Γάλλους να έχουν καλύτερες εκκινήσεις από τους Αμερικάνους. Ο Febvre έκαμψε την αντίσταση του εξαιρετικού Townley για την πρώτη θέση αλλά ποτέ δεν κατάφερε να ξεφύγει από το οπτικό πεδίο του Νεοζηλανδού. Πίσω ο Paulin δεν μπορούσε να περάσει εύκολα τους Evgeny Bobryshev και Dean Ferris με τους Αμερικάνους Barcia και Webb να τον πλησιάζουν ανεβαίνοντας από την κακή τους εκκίνηση. Στο τέλος η προσπάθεια του Barcia δεν μπόρεσε να ανατρέψει την επερχόμενη ήττα τερματίζοντας στην τρίτη θέση ενώ ούτε ο Webb κατάφερε να περάσει τον Paulin για την πέμπτη θέση κάτι που σήμαινε την αρχή για πανηγυρισμούς στο Γαλλικό στρατόπεδο. Ο Febvre έγραψε ιστορία κερδίζοντας το Motocross των Εθνών μέσα στην Γαλλία, για τρίτη φορά στην ιστορία των τρικολόρ, συνεχίζοντας την περσινή τους επιτυχία στην Λετονία. Δεύτεροι ήταν οι Αμερικάνοι που εντυπωσίασαν κατεβάζοντας όχι την δυνατότερη τους ομάδα με απουσίες όπως του Ryan Dungey και Ryan Villopoto. Σημαντικές απουσίες είχαν και οι Βέλγοι με τους τραυματίες  Clement Desalle και Kevin Strijbos όμως στο τελευταίο σκέλος οι Βέλγοι πήραν καλές εκκινήσεις και κατάφεραν να ανέβουν την τελευταία στιγμή στο βάθρο.

Αποτελέσματα ΟΡΕΝ – MXGP
1 3 Febvre, Romain Yamaha
2 67 Townley, Ben Honda
3 7 Barcia, Justin Yamaha
4 22 Bobryshev, Evgeny Honda
5 1 Paulin, Gautier Honda
6 9 Webb, Cooper Yamaha
7 6 Van Horebeek, Jeremy Yamaha
8 12 Wilson, Dean KTM
9 4 de Dycker, Ken KTM
10 30 Coldenhoff, Glenn Suzuki

Αποτελέσματα Εθνών
1 Γαλλία
2 Η.Π.Α.
3 Βέλγιο
4 Εσθονία
5 Ελβετία
6 Ολλανδία
7 Αυστραλία
8 Νέα Ζηλανδία
9 Γερμανία
10 Αθστρία
11 Ισπανία
12 Ρωσία
13 Σουηδία
14 Ιταλία
15 Δανία
16 Πορτογαλία
17 Ιρλανδία
18 Αγγλία
19 Λετονία
20 Ιαπωνία
21 Σλοβανία
22 Τσεχία
23 Νορβηγία
24 Πολωνία
25 Λιθουανία
26 Σλοβακία
27 Βραζιλία
28 Φιλανδία
29 Βενεζουέλα
30 Κροατία
31 Ουκρανία
32 Ελλάδα
33 Πόρτο Ρίκο
34 Λουξεμβούργο
35 Μαρόκο
36 Ισραήλ

4026 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥ “BEHIND THE GATE”…ROCK ‘N’ RIOLA!

Το επεισόδιο No3 της σειράς "Behind the Gate" σας μεταφέρει βαθύτερα στη δράση από την...