AMA/FIM SX – Οι δραματικές ιστορίες του Anaheim I

CaptureΟ πρώτος αγώνας του ΑΜΑ/FIM Supercross 2016 στο Anaheim ήταν εντυπωσιακός όχι μόνο για τις πρώτες θέσεις αλλά και από παράπλευρα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον αγώνα. Ας δούμε μερικά από αυτά που επηρέασαν άλλα την εικόνα και άλλα την έκβαση του αποτελέσματος. 

Ryan Dungey VS James Stewart 1-0
Όσοι περίμεναν τον James Stewart να μην τα θαλασσώσει και τον Dungey να γίνει πιο επιθετικός φέτος, θα πρέπει να προσέχουν τι εύχονται. Ο Dungey έγινε πιο επιθετικός αναβάτης φέτος κάτι που είδαμε πρόσφατα στο Monster Cup αλλά και στο Red Bull Straight Rhythm.  Δυστυχώς όπως θα δείτε και στο video που ακολουθεί ο Dungey αποφάσισε να οδηγεί κοντά στους αντιπάλους του γεγονός που του στοίχισε με πτώση στην προκριματική του σειρά αλλά και στον Τελικό (με τον Trey Canard), με highlight την σύγκρουση του με τον Stewart που προκάλεσε την επανεκκίνηση του Τελικού. O Stewart έδειξε να είναι επιφυλακτικός όλη τη μέρα στο Anaheim αλλά συνέχισε να είναι άτυχος εγκαταλείποντας μετά την σύγκρουση του με τον Dungey. Όσο για το ποιος φταίει οι γνώμες είναι διχασμένες. Κατά την δική μας άποψη και οι δύο έχουν εκτιμήσει λάθος την κατάσταση, ο Dungey στην προσγείωση λίγο πριν χάνοντας τα φρένα και ο Stewart παίρνοντας το ρίσκο να ακουμπήσει τον Dungey.

Weston Peick VS Vince Friese 0-1
Έχει γίνει ανάρπαστο το παρακάτω video με τον Peick να γροθοκοπεί τον Freise μετά την μεταξύ τους σύγκρουση στα ημιτελικά. Ο Peick δεν είχε κανένα λόγο να συμπεριφερθεί κατά αυτόν τον τρόπο έστω κι αν ο Friese τον είχε πετάξει εκτός πίστας στα προκριματικά και προκάλεσε την πτώση και των δύο στα ημιτελικά. Να πούμε ότι ο Friese ευθύνεται και για την πτώση του Dean Wilson στον ίδιο προκριματικό αγώνα οδηγώντας αλόγιστα από την μια μεριά της πίστας στην άλλη. Ορθότατα ο Peick αποκλείστηκε από τον αγώνα αλλά και από τον επόμενο στο San Diego και του επιβλήθηκε πρόστιμο 5000 δολαρίων.

Ken Roczen – Ryan Dungey εντυπωσίασαν 
Την πιο δύσκολη βραδιά στο Anaheim την είχαν οι Roczen και Dungey που αντιμετώπισαν πτώσεις που τους έβαλαν σε περιπέτειες αλλά κατάφεραν να ανταπεξέλθουν και να μειώσουν στο τέλος την ζημιά. Και οι δύο δεν προκρίθηκαν απευθείας από την προκριματική τους σειρά, με τον Dungey να κερδίζει στην συνέχεια τον ημιτελικό του και τον Roczen να περνάει δύσκολα μετά από κακή εκκίνηση. Στον τελικό ο Roczen είχε πτώση νωρίς ξεκινώντας έξω από την πρώτη δεκαπεντάδα για να κάνει ένα εντυπωσιακό αγώνα τερματίζοντας στην πέμπτη θέση ενώ ο Dungey μόλις μπήκε στην πρώτη τριάδα ο Canard τον έστειλε στην έβδομη θέση. Κατάφερε στο τέλος να τερματίσει δεύτερος!

Jason Anderson VS Jason Anderson 1-1
Τα προβλήματα όμως δεν έλειψαν και από τον νικητή του αγώνα Jason Anderson που έκανε ένα μεγάλο λάθος στα δοκιμαστικά βγαίνοντας εκτός πίστας και πέφτοντας πάνω σε αγωνιζόμενους στον χώρο αναμονής της πίστας. Ο Anderson ανέκαμψε της πτώσης κερδίζοντας τελικά τον αγώνα.

Capture

4032 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΟΤΟ TOURATZIDIS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αντιπροσωπεία  PEUGEOT MOTORCYCLES και Επίσημο HONDA SERVICE - Η οικογένεια Τουρατζίδη είναι...