ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ MX BALAGIAN TEAM ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με παρουσία δύο αθλητών της στα βάθρα του δεύτερου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2018, η  MX BALAGIAN TEAM, απέδειξε σε ακόμα έναν αγώνα, ότι πρωταγωνιστεί στο motocross τα τελευταία χρόνια. Στο Άργος, οι αθλητές της ομάδας έπρεπε να αντιμετωπίσουν δυνατό ανταγωνισμό αλλά και προβλήματα, κάτι όμως που δεν έκαμψε την αποφασιστικότητα τους.

Βασίλης Πακαταρίδης

Ο Βασίλης Πακαταρίδης στην κατηγορία OPEN, αντιμετώπισε πολλές ατυχίες έχοντας πτώσεις και στα δύο σκέλη που δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει την πρώτη θέση αλλά και μια μηχανική βλάβη την Κυριακή που τον ανάγκασε να αγωνιστεί με δανεική μοτοσυκλέτα άλλης εταιρίας από αυτή που αγωνίζεται φέτος. O μαχητικός Καβαλιώτης αθλητής δεν το έβαλε κάτω και μετά από σκληρές μάχες πήρε την δεύτερη θέση του αγώνα. Ο ίδιος δήλωσε για τον δύσκολο αγώνα του: “Ο αγώνας στο Άργος για μένα ήταν κάπως περίεργος είχα δυο πτώσεις στο πρώτο σκέλος και δεν κατάφερα να κάνω τίποτα καλύτερο από την τρίτη θέση αν και έφτασα ένα χιλιοστό του δευτερολεπτου πίσω από τον Μπαλατσό και τρία δευτερόλεπτα από τον πρώτο Σάββα Σάββα. Την Κυριακή αντιμετώπισα μηχανική βλάβη στο ζέσταμα και χρειάστηκε να αλλάξω μοτοσυκλέτα χωρίς να μπορέσω να την ρυθμίσω στα μέτρα μου έκανα έναν κάλο αγώνα όμως μια πτώση πάλι δεν με άφησε να διεκδικήσω την νίκη. Τερμάτισα στην δεύτερη θέση προσπερνώντας τον Δημολιάνη κυριολεκτικά στο νήμα και πήρα και την δεύτερη θέση over all και είμαι ευχαριστημένος. Η πίστα δε μου άρεσε γιατί τα καινούρια κομμάτια ήταν επικίνδυνα και η ευθεία τις εκκίνησης δεν ήταν ίδια για όλους. Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου ΜΧ Βalagian και τον Στέλιο Μπαλαγιάν για όλα όσα μου προσφέρει τον Γιάννη Μπαξεβάνη για την παραχώρηση τις μοτοσυκλέτας του Yamaha ΥΖ450F ,το λαστιχάδικο Σαββίδης Λάζαρος, Oil Center, Παπαδόπουλος-Μπούφης, 3p Racing.” O Πακαταρίδης συνεχίζει να προηγείται στην βαθμολογία της κατηγορίας.

Απόστολος Καραφωτιάς

Στην μεγάλη μάχη για μια θέση στην πρώτη δεκάδα της ΜΧ2 έχει μπει για τα καλά ο Απόστολος Καραφωτιάς βελτιώνοντας την απόδοση του αγώνα με τον αγώνα. Ο στόχος δεν επετεύχθη, τερματίζοντας στην 13η θέση στο Άργος, αλλά βλέπει θετικά τον αγώνα με την βελτίωση που παρουσίασε. Ο ίδιος ανέφερε “Μπορεί να μην πήρα τις θέσεις που θα ήθελα στο Άργος αλλά είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και την οδήγηση μου. Αντιμετώπισα και μια πτώση που μου στέρησε κάποιες θέσεις αλλά το θετικό είναι ότι έχω βελτιωθεί από τον πρώτο αγώνα σε χρόνους και απόδοση. Στον επόμενο αγώνα στα Γιαννιτσά πιστεύω ότι θα είμαι πιο έτοιμος και σίγουρα πιο συγκεντρωμένος.”

Αλέξανδρος Αλεξάκης

Τον πρώτο του φετινό αγώνα πραγματοποίησε ο Αλέξανδρος Αλεξάκης μια και στον πρώτο αγώνα στις Σέρρες, οικογενειακοί λόγοι δεν του επέτρεψαν να αγωνιστεί. Ορεξάτος και φρέσκος ο Κρητικός αθλητής έκανε έναν αγώνα προσαρμογής τερματίζοντας στην 23η θέση της πολύ ανταγωνιστικής ΜΧ2. “Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας. Λόγο κάποιον οικογενειακών θεμάτων και λόγο στρατού δεν πρόλαβα να κάνω προπόνηση για να μπορώ να κυνηγήσω θέση. Στο πρώτο σκέλος ξεκίνησα καλά περίπου στην 15 θέση αλλά στον τελευταίο γύρο στην προσπάθεια να περάσω μπροστά, έπεσα και κατέληξα 22ος! Στο δεύτερο σκέλος φάνηκε η αποχή μου από τις προπονήσεις όπου δεν κατάφερα να οδηγήσω όπως ήθελα.”

Σταύρος Μαυράκης

Στην ΜΧ2 αγωνίζεται για πρώτη χρονιά ο Σταύρος Μαυράκης. Ο πρωταθλητής ΜΧ85 Νοτίου Ελλάδος 2017 έχει να προσαρμοστεί σε πολλά νέα δεδομένα με την αλλαγή κατηγορίας(MX2T) και μοτοσυκλέτας και σίγουρα οι διαχείριση όλων των νέων καταστάσεων τον έχουν αγχώσει. Η πίεση και το άγχος δεν του επέτρεψαν να οδηγήσει όπως θα ήθελε, όμως ο ίδιος δουλεύει σκληρά και ξέρει ότι ο χρόνος είναι με το μέρος του. Στο Άργος κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση στην ΜΧ2Τ και την 20η στην ΜΧ2.

Γιώργο Μαυράκη

Το Άργος δεν ήταν ένας καλός αγώνας για τον Γιώργο Μαυράκη στην ΜΧ85. Αν και κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση στα δύο σκέλη και στον αγώνα, δεν έμεινε ικανοποιημένος με την απόδοση του. Τα πολλά οδηγικά του λάθη και οι κακές εκκινήσεις του, είναι στοιχεία που δεν έχει την πολυτέλεια να κάνει όταν διεκδικεί την πρώτη θέση της κατηγορίας. Το μόνο που κρατάει από τον αγώνα του Άργους, είναι ο έξυπνος τρόπος που διαχειρίστηκε τα προβλήματα του και φυσικά ότι διατηρεί την δεύτερη θέση στην βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Σταύρος Βαγγελακάκης

Στην ίδια κατηγορία αγωνίζεται και ο Σταύρος Βαγγελακάκης συλλέγοντας εμπειρίες στην πρώτη χρονιά στην ΜΧ85. Τερματίζοντας στην έκτη θέση του αγώνα παραμένει στην έκτη θέση της βαθμολογίας έχοντας ένα σκέλος λιγότερο από τους υπόλοιπους συναθλητές του της πρώτης εξάδας.

Ο Στάθης Φυσέκης δεν μπόρεσε λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων να συμμετέχει στο Άργος στην κατηγορία ΜΧ1 που αγωνίζεται για πρώτη φορά στην καριέρα του φέτος. Ο ίδιος μας είπε συγκεκριμένα: “Δυστυχώς κάποια οικογενειακά προβλήματα δεν με άφησαν να αγωνιστώ στον αγώνα του Άργους…ετοιμαζόμαστε για τον επόμενο αγώνα στα Γιαννιτσά ο οποίος είναι «εντός έδρας». Θα ήθελα να ευχαριστώ τον Στέλιο Μπαλαγιάν τον μηχανικό μου motodynamic καθώς και την οικογένεια μου για αυτή μου την προσπάθεια.” 

Η MX BALAGIAN TEAM ανανεώνει το ραντεβού της με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2018 στις 31/3-01/4 στην πίστα των Γιαννιτσών, για τον τρίτο γύρο του θεσμού.

 

 

 

1145 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – NEO ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 3Ο ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ ΣΤΗΝ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Στις 11 και 12/05/2024 διεξάγεται στη MX PARK ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ – 4ο χλμ επαρχιακής οδού Σπερχειάδας  ο 3ος αγώνας «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS 2024» ...