ΑΜΑ/FIM SX – E.TOMAC KAI Z.OSBORNE ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΟ ST.LOUIS

Στον St.Louis ολοκληρώθηκε ο ενδέκατος γύρος του AMA/FIM Supercross 2018 με τον Eli Tomac να πραγματοποιεί μια ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση που συνοδεύτηκε με νίκη αυτή τη φορά στη μεγάλη κατηγορία. Στα 250 Ανατολής ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Zach Osborne κέρδισε και έμεινε μόνος στην κορυφή.

Με αυτή την νίκη ο E.Tomac έχει τις περισσότερες φέτος(πέντε) ξεπερνώντας τον J.Anderson που έχει τέσσερις. 

Κατηγορία 450
Από τον προηγούμενο αγώνα στην Daytona ο Eli Tomac έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και στο St. Louis πήρε την καλή εκκίνηση που χρειαζόταν για να επιβάλει τον ρυθμό του και τελικά να κερδίσει τον αγώνα. Βλέποντας την απειλή στο βαθμολογικό του προβάδισμα ο Jason Anderson προσπάθησε να κρατήσει την μεγάλη διαφορά που έχει από τον Tomac αλλά και να μεγαλώσει την απόσταση από τον δεύτερο της βαθμολογίας Marvin Musquin. Πήρε την δεύτερη θέση αφήνοντας τον Musquin τρίτο, ενώ ο Tomac μείωσε στους 60 την απόσταση του από την κορυφή της βαθμολογίας. Μετά την νίκη του στον προηγούμενο αγώνα ο Justin Brayton απέκτησε την αυτοπεποίθηση που του έλλειπε και μπόρεσε να πάρει άνετα την τέταρτη θέση στο St. Louis. Ο Weston Peick τερμάτισε στην πέμπτη θέση με τον Blake Baggett έκτο.

Ο Ζ.Osborne ξεκίνησε με νίκη την χρονιά όμως έπρεπε να περιμένει μέχρι και τον πέμπτο γύρο των 250 Ανατολής για να πάρει την δεύτερη. Σίγουρα αυτό δεν του έφερε άγχος γιατί παραμένει μπροστά στην βαθμολογία. 

Κατηγορία 250 Ανατολής
Η μάχη για την κορυφή της βαθμολογίας συνεχίστηκε από τους Zack Osborne και Austin Forkner που έφυγαν ισόβαθμοι μετά τον προηγούμενο αγώνα και μοιράστηκαν το κόκκινο number plate. Ο Forkner κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία του αγώνα στο St.Louis αλλά ο Osborne μετά τα μισά τον πίεσε για την πρώτη θέση. Η πίεση έφερε αποτέλεσμα με τον Forkner τελικά να κάνει ένα μεγάλο λάθος έχοντας μια πτώση, επιτρέποντας στον Osborne να πάρει μια άνετη νίκη, μαζί με την πρωτοπορία της βαθμολογίας. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Jeremy Martin επαναλαμβάνοντας το αποτέλεσμα του προηγούμενου αγώνα με τρίτο τον Jordon Smith που μετά την νίκη του στην Daytona δείχνει αρκετά δυνατός για το βάθρο. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Kyle Peters με τον Forkner να τερματίζει τελικά πέμπτος αφού είχε και άλλη μια πτώση προς το τέλος του αγώνα. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Brandon  Hartranft.

Βαθμολογίες

Επόμενος αγώνας 24/3/2018 Indianapolis IN.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...