MXGP – ΕΠΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗ J.HERLINGS ΣΤΟ VALKENSWAARD

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2018 επέστρεψε στην Ευρώπη και τον δεύτερο αγώνα του θεσμού στο Valkenswaard, όπου οι χειμερινές θερμοκρασίες δεν εμπόδισαν το θέαμα να κυριαρχήσει στην ολλανδική άμμο. Ο Jefrrey Herlings κατάφερε να γίνει ο πρώτος Ολλανδός που κερδίζει στην μεγάλη κατηγορία στην πίστα του Valkenswaard, κατακτώντας μια μεγάλη νίκη επί του παγκόσμιου πρωταθλητή Antonio Cairoli. Στην ΜΧ2 ο Pauls Jonass παρέμεινε αήττητος για δεύτερο συνεχώμενο GP αλλά και αυτός έπρεπε να δουλέψει σκληρά για να κρατήσει πίσω του τον ομόσταυλο του Jorge Prado.

Ασταμάτητος ο J.Herlings στο Valkenswaard.

Κατηγορία 450
Μετά την πτώση του στο προκριματικό σκέλος ο Jeffrey Herlings δεν είχε καλή επιλογή στην μπάρα της εκκίνησης κάτι που επηρέασε σημαντικά την έκβαση του αγώνα και στα δύο σκέλη. Με τον περσινό πρωταθλητή Antonio Cairoli να παίρνει και τις δύο εκκινήσεις, ο Herlings έπρεπε να καλύψει σημαντικό έδαφος για να πιάσει τον Ιταλό που είχε εξαφανιστεί μπροστά. Όμως, τα κατάφερε και τις δύο φορές, έπιασε τον Cairoli και τον πέρασε εκμεταλλευόμενος την πτώση του στο πρώτο σκέλος και το μπέρδεμα σε ντουμπλάρισμα στο δεύτερο, παίρνοντας με αυτόν τον τρόπο την δεύτερη φετινή του νίκη ο Ολλανδός. Ο Herlings(1-1) κατέκτησε την όγδοη νίκη του στο Valkenswaard παραμένοντας αήττητος σε όσους αγώνες έχει συμμετάσχει στην συγκεκριμένη πίστα ενώ φυσικά πήρε και την πρωτοπορία στην βαθμολογία φεύγοντας από την ισοβαθμία του με τον Cairoli(2-2). Όσο για τον Ιταλό, εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, αν και δέκα χρόνια μεγαλύτερος από τον Herlings έδειξε εξαιρετικά ανταγωνιστικός μέσα στην πίστα του Ολλανδού και ενδεικτικό είναι ότι άφησαν πίσω τους πάνω από ένα λεπτό τον τρίτο του αγώνα στο δεύτερο σκέλος, με τον Herlings να παραδέχεται ότι οι δυο τους πήγαιναν τρομακτικά γρήγορα μέσα στην πίστα. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Gautier Paulin(7-3) πετυχαίνοντας το πρώτο του φετινό βάθρο κάνοντας ένα σταθερό πρώτο σκέλος και κερδίζοντας στο δεύτερο την μάχη του βάθρου από τον τέταρτο τελικά Glenn Coldenhoff(5-4). Κακές εκκινήσεις και πολλές μάχες έπρεπε να δώσει ο Romain Febvre(6-5) για να καταφέρει να τερματίσει στην πέμπτη θέση της ημέρας, με τον Max Anstie(4-9) να έχει ρυθμό βάθρου αλλά η κακή εκκίνηση και οι πτώσεις στο δεύτερο σκέλος τον περιόρισαν στην έκτη θέση.

Αποτελέσματα Valkenswaard MXGP: 1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 50 points; 2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 44 p.; 3. Gautier Paulin (FRA, HUS), 34 p.; 4. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 34 p.; 5. Romain Febvre (FRA, YAM), 31 p.; 6. Max Anstie (GBR, HUS), 30 p.; 7. Clement Desalle (BEL, KAW), 27 p.; 8. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 24 p.; 9. Tim Gajser (SLO, HON), 20 p.; 10. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 20 p.

Από την εκκίνηση Pauls Jonass #1 και Jorge Prado #61 έδωσαν την μάχη της πρώτης θέσης. 

Κατηγορία ΜΧ2
Οι Pauls Jonass και Jorge Prado έφυγαν μπροστά από την αρχή και στα δύο σκληρή δίνοντας την μάχη για την κατάκτηση του αγώνα. Ειδικά στο δεύτερο σκέλος η μάχη τους κράτησε μέχρι και τον τερματισμό με τον Jonass(1-1) τελικά να επικρατεί του ομόσταυλου του Prado(2-2). Σταθερά πίσω του ο Thomas Olsen(3-3) παρακολουθούσε την μάχη από απόσταση έχοντας βέβαια εδραιωθεί στην τρίτη θέση μετά την ένταση των πρώτων γύρων και στα δύο σκέλη. Ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου αφήνοντας τον εξαιρετικό στο Valkienswaard Conrad Mewse(5-4) τέταρτο. Ο pole man του αγώνα Thomas Covington(7-5) δεν μπόρεσε να έχει καλές εκκινήσεις και τον ρυθμό των προκριματικών τερματίζοντας στην πέμπτη θέση, μπροστά από τον Hunter Lawrence(7-5) που δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα στους πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος.

Αποτελέσματα Valkenswaard MX2: 1. Pauls Jonass (LAT, KTM), 50 points; 2. Jorge Prado (ESP, KTM), 44 p.; 3. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 40 p.; 4. Conrad Mewse (GBR, KTM), 34 p.; 5. Thomas Covington (USA, HUS), 30 p.; 6. Hunter Lawrence (AUS, HON), 30 p.; 7. Jago Geerts (BEL, YAM), 26 p.; 8. Ben Watson (GBR, YAM), 25 p.; 9. Davy Pootjes (NED, KTM), 24 p.; 10. Adam Sterry (GBR, KAW), 18 p.

Βαθμολογίες

MXGP
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 97
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 91
3. Clement Desalle (BEL, KAW), 67
4. Romain Febvre (FRA, YAM), 65
5. Gautier Paulin (FRA, HUS), 64
6. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 55
7. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 54
8. Max Anstie (GBR, HUS), 45
9. Shaun Simpson (GBR, YAM), 39
10. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 38

MX2
1. Pauls Jonass (LAT, KTM), 100
2. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 82
3. Hunter Lawrence (AUS, HON), 67
4. Jorge Prado (ESP, KTM), 63
5. Ben Watson (GBR, YAM), 61
6. Conrad Mewse (GBR, KTM), 51
7. Jago Geerts (BEL, YAM), 46
8. Thomas Covington (USA, HUS), 44
9. Jed Beaton (AUS, KAW), 44
10. Vsevolod Brylyakov (RUS, YAM), 42

Επόμενος αγώνας 25/3/18 Red Sand Ισπανία.

 

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...