AMA/FIM SX – ΟI E.TOMAC KAI A.PLESSINGER ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΡΓΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Παρά τις προσπάθειες των διοργανωτών του 13ου γύρου για το ΑΜΑ/FIM Supercross 2018 στο Seattle, προστατεύοντας την πίστα από την βροχή αλλά και ισιώνοντας το κομμάτι με τα σαμαράκια, δεν κατάφεραν να αποφύγουν την λάσπη. Ο Eli Tomac στα 450 και ο Aaron Plessinger στα 250 Δύσης κέρδισαν έναν από τους πιο αργούς αγώνες στην ιστορία του πρωταθλήματος.

“Ήταν ο πιο αργός αγώνας που έχω τρέξει” δήλωσε ο Eli Tomac μετά την νίκη του στο Seattle.

Κατηγορία 450
Η διάρκεια του αγώνα περιορίστηκε σε 12 λεπτά και ένα γύρο και από την αρχή οι Jason Anderson, Marvin Musquin και Eli Tomac έφυγαν μπροστά για την διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Anderson κατάφερε να απομακρυνθεί από τον Tomac που έδειχνε να κερδίζει την μάχη από τον Musquin. Όμως ένα λάθος του Anderson έφερε τον Tomac στην πρώτη θέση την οποία κατάφερε να κρατήσει μέχρι και τον τερματισμό. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Anderson με τρίτο τελικά τον Musquin. Άνετα στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Broc Tickle με τον Cooper Web να κερδίζει την μάχη της πέμπτης θέσης από τον έκτο Tyler Bowers και τον έβδομο Chad Reed.

O Α.Plessinger πέρασε με επιτυχία ακόμα έναν δύσκολο αγώνα που θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο την πρωτοπορία του στην βαθμολογία.  

Κατηγορία 250 Δύσης
To πρωτάθλημα επέστρεψε στην Δυτική ακτή με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Aaron Plessinger να παίρνει καλή εκκίνηση και οδηγεί τον αγώνα από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό. Πίσω του ο Chase Sexton κατάφερε να κρατηθεί στην δεύτερη θέση και να πετύχει τον καλύτερο του φετινό τερματισμό(ο προηγούμενος καλύτερος ήταν η τρίτη θέση) στην πρώτη του επαγγελματική χρονιά στην κατηγορία. Τα προβλήματα συνεχίστηκαν και σε αυτόν τον αγώνα για τον Adam Cianciarulo όμως στο τέλος κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση και να περιορίσει την διαφορά στους 17 βαθμούς από την κορυφή της βαθμολογίας. Αν και είχε καλή εκκίνηση ο Shane McElrath ήταν ένας από τους πολλούς που κόλλησε στην λάσπη τερματίζοντας στην τέταρτη θέση με τον Jaustin Starling να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση και τον Michell Oldenberg την έκτη.

Βαθμολογίες

450

250 Δύσης

Επόμενος αγώνας 14/4/18 Minneapolis MN.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...