MXGP – Ο J.HERLINGS ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ…ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ Ο J.PRADO

Στο Trentino της Ιταλίας πραγματοποιήθηκε ο τέταρτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2018 με τον Jeffrey Herlings να παίρνει την νίκη μέσα στην πατρίδα του μεγάλου του αντιπάλου Antonio Cairoli. Στην ΜΧ2 ο Jorge Prado κατάφερε να σπάσει το αήττητο του Pauls Jonass.

Σημαντική νίκη γοήτρου για τον J.Herlings μέσα στην Ιταλία. 

Κατηγορία ΜXGP
Ο Jeffrey Herlings  έδειχνε πολύ δυνατός στην Ιταλία ολόκληρο το σαββατοκύριακο, πετυχαίνοντας καλές εκκινήσεις σε όλα τα σκέλη του αγώνα,κάτι που έκανε την ζωή του πολύ πιο εύκολη από τους προηγούμενους φετινούς αγώνες. Στο πρώτο σκέλος κατάφερε να στρίψει πρώτος και να οδηγήσει τον αγώνα μπροστά από τον Clement Desalle που προσπάθησε να τον ακολουθήσει χωρίς όμως επιτυχία. Στο δεύτερο την εκκίνηση πήρε ο Cairoli(4-2) αλλά ο Herlings(1-1) ήταν ακριβώς πίσω του και στους πρώτους γύρους κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση την οποία κράτησε μέχρι και τον τερματισμό, κερδίζοντας έτσι το GP και ξαναπαίρνοντας την πρωτοπορία στην βαθμολογία με προβάδισμα δέκα βαθμών. Στην δεύτερη θέση του συνόλου τερμάτισε ο Desalle(2-3) ;έχοντας καλές εκκινήσεις και καλό ρυθμό στον αγώνα και στα δύο σκέλη, κάτι που το περίμενε στο Trentino καθώς του αρέσουν οι σκληρές πίστες. Ο Cairoli δεν είχε καλή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και μια πέτρα στον μπροστινό του τροχό τον καθυστέρησε πέφτοντας στην έβδομη θέση. Από εκεί και μετά κατάφερε να ανέβει στην τέταρτη και στο δεύτερο σκέλος όπως δήλωσε ότι δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Herlings σε μια τόσο γλιστερή πίστα. Συμπλήρωσε την τρίτη θέση του βάθρου χάνοντας αρκετούς βαθμούς στην βαθμολογία σε ένα GP που ίσως περίμενε να κερδίσει. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Febvre(3-7) σε ακόμα έναν αγώνα που βρέθηκε μια ανάσα από το πρώτο του φετινό βάθρο. Οι καλές εκκινήσεις του Glenn Coldenhoff(7-4) του εξασφάλισαν μια ακόμα θέση στην πρώτη εξάδα, αν και έχει την ταχύτητα για το βάθρο ωστόσο η αντοχή του τον εγκαταλείπει στους τελευταίους γύρους. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Gautier Paulin(5-6) δίνοντας πολλές μάχες μετά τις μέτριες εκκινήσεις του.

Αποτελέσματα Trentino MXGP: 1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 50 points; 2. Clement Desalle (BEL, KAW), 42 p.; 3. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 40 p.; 4. Romain Febvre (FRA, YAM), 34 p.; 5. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 32 p.; 6. Gautier Paulin (FRA, HUS), 31 p.; 7. Tim Gajser (SLO, HON), 29 p.; 8. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 26 p.; 9. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 24 p.; 10. Maxime Desprey (FRA, KAW), 19

Ο J.Prado τα κατάφερε, έσπασε το αήττητο του P.Jonass νωρίς μέσα στην χρονιά κερδίζοντας την πρώτη του φετινή νίκη. 

Κατηγορία ΜΧ2
Οι καλές εκκινήσεις του Jorge Prado(1-2) και η δύσκολη πίστα για προσπέραση του Trentino τον έφεραν αγκαλιά με την πρώτη του φετινή νίκη σπάζοντας το αήττητο του περσινού πρωταθλητή και πρωτοπόρου της βαθμολογίας Pauls Jonass. Ο Ισπανός έφυγε μπροστά και στις δύο εκκινήσεις και καθάρισε εύκολα το πρώτο σκέλος ωστόσο στο δεύτερο ένας εκπληκτικός Thomas Covington κατάφερε στον τελευταίο γύρο να του πάρει την πρώτη θέση. Ο Prado κατέκτησε το πρώτο του φετινό GP με τον Covington(5-1) να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση στο βάθρο. Εκπληκτικός ήταν στο πρώτο σκέλος και ο Henry Jacobi(2-10) τερματίζοντας πίσω από τον Prado, όμως στο δεύτερο πτώσεις και λάθη τον έφεραν στην δέκατη θέση, κάτι που όμως ήταν αρκετό για να τον ανεβάσει στην τρίτη θέση του βάθρου. Η ανοδική πορεία του Vsevolod Brylyakov(9-3) στο δεύτερο σκέλος τον έφερε μια ανάσα από το βάθρο όμως ο Jacobi έκανε την μια προσπέραση που χρειαζόταν για να αφήσει ένα βαθμό πίσω του τον Ρώσο. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Pauls Jonass(4-9) δεν είχε καλές εκκινήσεις αλλά ούτε και τον καταιγιστικό ρυθμό των προηγούμενων αγώνων τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Davy Pootjes(8-6) στην έκτη θέση του GP.

Αποτελέσματα Trentino MX2: 1. Jorge Prado (ESP, KTM), 47 points; 2. Thomas Covington (USA, HUS), 41 p.; 3. Henry Jacobi (GER, HUS), 33 p.; 4. Vsevolod Brylyakov (RUS, YAM), 32 p.; 5. Pauls Jonass (LAT, KTM), 30 p.; 6. Davy Pootjes (NED, KTM), 28 p.; 7. Michele Cervellin (ITA, HON), 25 p.; 8. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 25 p.; 9. Ben Watson (GBR, YAM), 24 p.; 10. Jago Geerts (BEL, YAM), 22 p.

 

Βαθμολογίες

MXGP
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 191
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 181
3. Clement Desalle (BEL, KAW), 145
4. Romain Febvre (FRA, YAM), 135
5. Gautier Paulin (FRA, HUS), 129
6. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 111
7. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 104
8. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 83
9. Tim Gajser (SLO, HON), 77
10. Julien Lieber (BEL, KAW), 72

MX2
1. Pauls Jonass (LAT, KTM), 180
2. Jorge Prado (ESP, KTM), 152
3. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 145
4. Ben Watson (GBR, YAM), 105
5. Conrad Mewse (GBR, KTM), 100
6. Hunter Lawrence (AUS, HON), 99
7. Thomas Covington (USA, HUS), 91
8. Jed Beaton (AUS, KAW), 91
9. Vsevolod Brylyakov (RUS, YAM), 86
10. Calvin Vlaanderen (RSA, HON), 79

Επόμενος αγώνας 15/4/18 Aqueda Πορτογαλία.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...