AMA/FIM SX – Η ΠΟΙΝΗ, TO NTΟΠΙΝΓΚ ΚΑΙ Ο TRIPLE CROWN TOMAC ΤΗΣ MINNEAPOLIS

O αγώνας της Minneapolis ήταν ο 15ος γύρος του AMA/FIM Supercross 2018 και ο τρίτος και τελευταίος προγραμματισμένος του “triple crown” με τον Eli Tomac να κερδίζει το event και το στέμμα αλλά μέσω ποινών και καταστάσεων ντόπινγκ που σημάδεψαν τον αγώνα των 450. O Jeremy Martin κατάφερε στα 250 Ανατολής να πάρει την δεύτερη φετινή του νίκη, ανεβαίνοντας στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος.

O Ε.Tomac πήρε την έβδομη φετινή του νίκη(20η της καριέρας του) και μαζί το φετινό στέμμα του “triple crown”.

Κατηγορία 450
Με τρεις Τελικούς να καθορίζουν τον νικητή του αγώνα αλλά και της φετινής σειράς του “triple crown”, έγινε και πάλι ένας εντυπωσιακός αγώνας όπου δεν έλειψαν τα απρόοπτα. Ο αγώνας ξεκίνησε με την σοκαριστική προσωρινή αποβολή από το πρωτάθλημα του Broc Tickle από την FIM για χρήση απαγορευμένων ουσιών σε έλεγχο που του έγινε στον αγώνα του San Diego. Η ποινή του ακόμα δεν έχει καθοριστεί και κινδυνεύει με αποβολή μέχρι και τέσσερα χρόνια, συν ότι στο συμβόλαιο του με την Red Bull KTM σε περίπτωση ντόπινγκ, θα πρέπει να επιστρέψει όλα όσα έχει εισπράξει από την ομάδα. Τα απρόοπτα συνεχίστηκαν και στον αγώνα με τους Jason Anderson και Eli Tomac να διεκδικούν την νίκη με τα αποτελέσματα τους στους τρεις Τελικούς. Στον δεύτερο Τελικό ο Anderson είχε μια έξοδο από την πίστα και μπήκε με μεγάλη ταχύτητα από ένα σημείο αρκετά πιο κάτω από αυτό που βγήκε με αποτέλεσμα να δεχτεί ποινή. Ο κανονισμός αναφέρει ότι σε τέτοια περίπτωση ο αναβάτης θα πρέπει να χάσει όσες θέσεις κέρδισε σε αυτόν τον γύρο συν ακόμα μια γιατί κινήθηκε με επικίνδυνη ταχύτητα εκτός πίστας. Ο Anderson έχασε(αντί να κερδίσει) αρκετές θέσεις με αυτή την έξοδο οπότε οι διοργανωτές του επέβαλαν μόνο την ποινή της συν μίας θέσης πίσω, για επικίνδυνη ταχύτητα εκτός πίστας. Αυτή η ποινή, καθόρισε και τον νικητή του αγώνα όπου ήταν ο Eli Tomac(1-4-3) αφήνοντας δεύτερο τον Anderson(2-6-1) με μόλις έναν βαθμό(σε περίπτωση ισοβαθμίας κέρδιζε ο Anderson με την νίκη του στον τελευταίο Τελικό). Στην τρίτη θέση και μέσα στην μάχη της κατάκτησης του αγώνα ήταν και ο Marvin Musquin(7-1-2) τερματίζοντας στην τρίτη θέση αλλά και ο τέταρτος τελικά Justin Brayton(4-2-5) που του ταιριάζουν αυτοί οι αγώνες τύπου σπρίντ. Η επιστροφή του Justin Barcia(3-7-4) μετά τον τραυματισμό του τον έφερε στην πέμπτη θέση ενώ ο μαχητικός Weston Peick(5-3-11) θα μπορούσε για κάτι καλύτερο από την έκτη θέση αν δεν είχε τόσες πτώσεις.

Δεύτερη σερί φετινή νίκη για τον J.Martin αυτή τη φορά μέσα στην πατρίδα του την Minneapolis. 

Κατηγορία 250 Ανατολής
Στον πρώτο Τελικό, ο Austin Forkner πήρε την πρωτοπορία μπροστά από τον Jordon Smith και τον Jeremy Martin με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Zack Osborne να ακολουθεί. Ο Martin πίεσε τον Smith για την δεύτερη θέση με τον Forkner να περνάει πρώτος την γραμμή του τερματισμού.  Στον δεύτερο Τελικό ο Smith έφυγε μπροστά με τον Osborne να βρίσκει νωρίς τον δρόμο για την δεύτερη θέση και λίγο αργότερα και για την πρώτη στην οποία τερμάτισε. Ο Smith ήταν δεύτερος με τον Martin τρίτο. Στον τελευταίο Τελικό έγινε μεγάλη μάχη για την πρώτη θέση μεταξύ του Osborne και του Smith και σύντομα στο παιχνίδι μπήκε και ο Martin. Στο τέλος ο Martin(3-3-1) κατάφερε να πάρει τον τρίτο Τελικό κάτι που του έδωσε και την νίκη στον αγώνα αφού με αυτή την νίκη πήρε το bonus του τελευταίου Τελικού, σπάζοντας την ισοβαθμία του με τον δεύτερο της ημέρας Osborne(4-1-2) αλλά και με τον τρίτο Smith(2-2-3). Οι Sean Cantrell, Anthony Rodriguez και Joshua Osby συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα πετυχαίνοντας τα καλύτερα φετινά τους αποτελέσματα.

 

 

Βαθμολογίες

 

942 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 17ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ SALT LAKE CITY

Παρακολουθήστε στα video's που ακολουθούν ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 17ου γύρου και τελευταίου γύρου...