ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΟΡΕΝ Η MX BALAGIAN TEAM ΜΕ ΤΟΝ Β.ΠΑΚΑΤΑΡΙΔΗ

Ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου της ΟΡΕΝ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2018, έκανε ο Βασίλης Πακαταρίδης στον πέμπτο αγώνα του θεσμού στον Πύργο. Κερδίζοντας και τα δύο σκέλη κατάφερε να αποκτήσει σημαντικό βαθμολογικό προβάδισμα και πλέον βρίσκεται αγκαλιά με τον δεύτερο τίτλο του στην κατηγορία.

ΜΧ Balagian paddock shop!

Η ομάδα MX Balagian Team είχε δυναμική παρουσία στον αγώνα του Πύργου με τους περισσότερους οδηγούς της ομάδας να δίνουν δυναμικό παρόν μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και έξω από αυτόν, προκάλεσε αίσθηση το κατάστημα που έστησε η ομάδα στην πίστα του νομού Ηλείας. Με κορυφαίο τον Βασίλη Πακαταρίδη στην κατηγορία ΟΡΕΝ που κατέκτησε ακόμα δυο καρό σημαίες φέτος η MX Balagian Team ήρθε ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου.

Βασίλης Πακαταρίδης

Ο Βασίλης δεν ξεκίνησε “ορεξάτος” στον αγώνα αλλά ξεπέρασε γρήγορα τα προβλήματα που αντιμετώπισε κερδίζοντας την τρίτη του φετινή νίκη. Ο ίδιος δήλωσε:”Ο αγώνας στον Πύργο πήγε καλύτερα από ότι περίμενα. Ήταν μια πίστα που πήγα για πρώτη φορά και δυσκολεύτηκα να ρυθμίσω την μοτοσυκλέτα μου, με αποτέλεσμα να μείνω πίσω στα χρονομετρημένα. Πριν το πρώτο σκέλος, δοκίμασα άλλες ρυθμίσεις και μου βγήκαν τερματίζοντας στην πρώτη θέση μετά από μέτρια εκκίνηση και μια πτώση. Στο δεύτερο σκέλος ξεκίνησα στην πρώτη πεντάδα και γρήγορα πέρασα μπροστά κάνοντας μια διαφορά ασφαλείας. Κέρδισα και το δεύτερο σκέλος σε μια πίστα που μου άρεσε γιατί ήταν γρήγορη, με καλοφτιαγμένα άλματα που με έκαναν να απολαύσω οδήγηση. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου MX Balagian Team και τον Στέλιο Μπαλαγιάν, το Λαστιχάδικο του Λάζαρου Σαββίδη, το Oil Center Παπαδόπουλος – Μπούφης, 3P Racing, oil24.gr, τον Γιάννη Τσιλογιάννη και τον Δημήτρη Νόνα…ραντεβού στην Μεγαλόπολη!”

Αποστόλης Καραφωτιάς

Συνεχίζοντας τις καλές του εμφανίσεις στους τελευταίους αγώνες ο Αποστόλης Καραφωτιάς “ταρακουνήθηκε¨στον Πύργο μετά από μια πτώση, ευτυχώς χωρίς σοβαρά επακόλουθα. Τερματίζοντας στην 11η θέση της ΜΧ2 στον αγώνα, βρέθηκε ακόμα πιο κοντά στον στόχο του και την 10η θέση της βαθμολογίας. Ο ίδιος ανέφερε για τον αγώνα του στον Πύργο: “Ξεκίνησα πολύ καλά το Σάββατο όμως στα δεύτερα χρονομετρημένα είχα μια τρομαχτική πτώση με αποτέλεσμα να με ταρακουνήσει αρκετά. Με αρκετούς πόνους την Κυριακή κατάφερα να τερματίσω στην 13η θέση στο πρώτο σκέλος και στην 10η στο δεύτερο, με αποτέλεσμα να πάρω την 11η θέση στον αγώνα. Μείωσα στην βαθμολογία την διαφορά μου από την 10η θέση που είναι ο φετινός μου στόχος και συνεχίζουμε δυναμικά για την Μεγαλόπολη. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και την ομάδα μου MX Balagian Team, επίσης το σωματείο της ΠΑ.ΛΕ.ΜΟΤ. αλλά και τον προπονητή μου Γιώργο “Frozen” Ηλιόπουλο!!!” 

Γιώργος Μαυράκης

Για δεύτερο φετινό αγώνα ο Γιώργος Μαυράκης ήρθε αντιμέτωπος με ατυχίες. Μετά την άνετη δεύτερη θέση που πέτυχε στο πρώτο σκέλος της ΜΧ85, στο δεύτερο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από μηχανική βλάβη, χάνοντας πολύτιμους βαθμούς για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Παρέμεινε παρά τα προβλήματα, στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Απογοητευμένος από την εξέλιξη, θα ήθελε να ευχαριστήσει τους MX-BALAGIAN TEAM, Λιπαντικά eni – silk oil ΑΛΕΞΑΚΗΣ, Τα ζαχαροπλαστεία SWEET LOVE,  το εστιατόριο ΑΝΤΙΠΟΔΑΣ, τo γυμναστήριο SHG STEELHOUSE GYM, την AUTOFIT ΓΑΪΤΑΝΟΣ, την IronMoto, τα ελαστικά DROSOS, την σχολή οδηγών Αρκουλάκης, την Pro Action και το σωματείο Α.Σ.Η. που είναι στο πλευρό του.  Επίσης ο αδερφός του Σταύρος, δεν συμμετείχε σε ακόμα έναν αγώνα της ΜΧ2Τ καθώς αναρρώνει από τραυματισμό.

Στάθης Φυσέκης

Επιστροφή στο πρωτάθλημα για τον Στάθη Φυσέκη αλλά και επιστροφή στην αγαπημένη του κατηγορία την ΜΧ2 από την ΜΧ1 που ξεκίνησε να συμμετάσχει φέτος. Αν και έδειξε να έχει καλή ταχύτητα και τις δύο ημέρες του αγώνα στον Πύργο, ωστόσο μηχανικά προβλήματα τον περιόρισαν στην 15η θέση. Ο ίδιος δήλωσε: “Άλλος ένας αγώνας ολοκληρώθηκε αυτή τη φορά στην καταπληκτική πίστα του Πύργου, πραγματοποιώντας come back στην ανταγωνιστική κατηγορία της ΜΧ2. Θεωρώ πως είμαι πιο ανταγωνιστικός σε σχέση με πέρσι, πετυχαίνοντας τον έκτο χρόνο στα χρονομετρημένα του Σαββάτου. Δυστυχώς μια μηχανική βλάβη με άφησε πίσω στο πρώτο σκέλος της Κυριακής ενώ αναγκάστηκα να εγκαταλείψω στο δεύτερο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου Motodynamics Spiridis, τον Στέλιο Μπαλαγιάν καθώς επίσης και την οικογένεια μου.”

Αλέξανδρος Αλεξάκης

Προβληματισμένος με την απόδοση του βρέθηκε στον Πύργο ο Αλέξανδρος Αλεξάκης που είχε αρχίσει να επιστρέφει στον καλό του εαυτό μετά τον τραυματισμό του στην περίοδο της προετοιμασίας στην αρχή της χρονιάς. Η 23η θέση στην ΜΧ2, δεν ανταποκρίνεται στις ικανότητες του κάτι που φαίνεται και από τις δηλώσεις του: “Ο αγώνας ήταν πολύ καλός, με καλή διοργάνωση αν και δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με τον εαυτό μου διότι δεν πέτυχα το αποτέλεσμα που ήθελα. Έχω να δώσω περισσότερα αλλά δεν μπορώ, και ψάχνω την αιτία! Παρόλα αυτά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου και την οικογένεια μου…ραντεβού στην Μεγαλόπολη.”

Μάκης Τσιπουρόπουλος

Την πρώτη του συμμετοχή με την ομάδα πραγματοποίησε ο Μάκης Τσιπουρόπουλος απολαμβάνοντας τις τέλειες συνθήκες της πίστας, τερματίζοντας στην 23η θέση της κατηγορίας OPEN. Μιλώντας για την εμπειρία του ανέφερε: “Θέλω πρωτίστως να ευχαριστήσω τον φίλο μου και χορηγό Στέλιο Μπαλαγιάν σε αυτή τη νέα μου εμπειρία. Η πίστα ήταν άψογη με πολύ καλό τερέν και πραγματικά διασκέδασα την συμμετοχή μου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross. Είχα ένα τέλειο σαββατοκύριακο σε μια ασφαλή πίστα.” 

Απών σε ακόμα ένα φετινό αγώνα της ΜΧ85, ήταν ο Σταύρος Βαγγελακάκης που μετά τον τραυματισμό του σε προπόνηση τις ημέρες του Πάσχα, θα ξεκινήσει προπονήσεις αυτή την εβδομάδα και ελπίζει να είναι έτοιμος για τον επόμενο αγώνα στην Μεγαλόπολη.

Στην Μεγαλόπολη στις 12-13 Μαΐου ελπίζει και η ομάδα Mx Balagian Team να πανηγυρίσει τον πρώτο της φετινό τίτλο, δίνοντας σε ακόμα έναν αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2018, δυναμικό παρόν.

 

 

1142 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΦΩΤΟΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Ι

Ο ιστορικός αγώνας των +190 συμμετοχών για τον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024...