MXGP – Ο C.DESALLE ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

Στον έκτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2018 ο Cmlement Desalle απέδειξε ότι στη Ρωσία και την πίστα του Orlyonok, δύσκολα θα χάσει αγώνα, κερδίζοντας το πρώτο του φετινό GP. Στην ΜΧ2 ο Pauls Jonass επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας και τα δύο σκέλη της κατηγορίας.

Αν και Βέλγος, στα σκληρά εδάφη ο C.Desalle είναι ικανός για την νίκη!

Κατηγορία ΜΧ1
Ποιος θα περίμενε ότι την φετινή κυριαρχία-μονομαχία των δύο παγκόσμιων πρωταθλητών της ομάδα Red Bull KTM θα μπορούσε να μπει κάποιος ανάμεσα μετά την κυριαρχία τους στους πρώτους αγώνες. Κι όμως ο Desalle το είχε δηλώσει ότι στις μαλακές πίστες δεν είναι τόσο καλός και περιμένει τα σκληρά τερέν για να διεκδικήσει νίκες. Στην πίστα του Orlyonok σαφώς και επικρατούσαν σκληρές συνθήκες κάτι που πράγματι φαίνεται να ευνοούσαν τον Desalle(1-2). Στο πρώτο σκέλος ο Βέλγος ένοιωθε άνετα στην πρώτη θέση και δεν επέτρεψε σε κανέναν να τον απειλήσει ενώ στο δεύτερο δεν πίεσε να περάσει τον Jeffrey Herlings καθώς γνώριζε ότι και με την δεύτερη θέση θα κέρδιζε το πρώτο του φετινό GP, σε μια πίστα όπου είχε στεφτεί νικητής και πέρσι. Αντίθετα με τον Desalle ο Herlings(3-1) δεν ένοιωσε ποτέ άνετα με την πίστα και προσπάθησε να πάρει τον αγώνα στο δεύτερο σκέλος που είχε και καλύτερη εκκίνηση. Τερμάτισε τελικά στην δεύτερη θέση μεγαλώνοντας όμως το προβάδισμα του στην βαθμολογία από τον Antonio Cairoli(2-5). Ο Ιταλός έδειχνε ικανός ακόμα και για την νίκη όμως ένα λάθος στο δεύτερο σκέλος τον περιόρισε στην τρίτη θέση της ημέρας. Πρέπει να έχει γίνει εφιάλτης το βάθρο για τον Romain Febvre(7-3) που σε ακόμα ένα φετινό GP τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Στο πρώτο σκέλος ο Γάλλος δεν είχε καλή εκκίνηση και στην δύσκολη για προσπέραση πίστα του Orlyonok, δεν μπόρεσε για κάτι καλύτερο από την έβδομη θέση. Στο δεύτερο τα πράγματα ήταν εμφανώς καλύτερα με την τρίτη θέση όμως όχι αρκετά για να τον ανεβάσουν στο βάθρο. Κοντά στον Febvre τερμάτισε ο Tim Gajser(5-4) στο δεύτερο σκέλος χάνοντας την μάχη από τον Γάλλο και καταλαμβάνοντας τελικά την πέμπτη θέση, αποτέλεσμα που οφείλετε κυρίως στην κακή του θέση στην μπάρα της εκκίνησης μετά από προβλήματα στα προκριματικά. Προβλήματα με κακές εκκινήσεις και πτώσεις αντιμετώπισε ο Gautier Paulin(4-6) καταλαμβάνοντας την έκτη θέση στο GP.

Αποτελέσματα Orlyonok MXGP: 1. Clement Desalle (BEL, KAW), 47  2. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 45 p.; 3. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 38 p.; 4. Romain Febvre (FRA, YAM), 34 p.; 5. Tim Gajser (SLO, HON), 34 p.; 6. Gautier Paulin (FRA, HUS), 33 p.; 7. Julien Lieber (BEL, KAW), 27 p.; 8. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 25 p.; 9. Alessandro Lupino (ITA, KAW), 20 p.; 10. Arminas Jasikonis (LTU, HON), 19 p.

Επί ρωσικού εδάφους ο P.Jonass είναι άπιαστος. 

Κατηγορία ΜΧ2
Στον αγώνα της Ρωσίας ο Pauls Jonass(1-1) ήταν αποφασισμένος για την νίκη καθώς τόσο αυτό όσο και το επόμενο GP στην Λετονία τα θεωρεί εθνική υπόθεση. Κέρδισε άνετα το πρώτο σκέλος και άντεξε στην επίθεση του Jorge Prado στους τελευταίους γύρους του δεύτερου σκέλους κατακτώντας την τέταρτη φετινή του νίκη. Ο Prado(2-2) πάλεψε για την νίκη και στα δύο σκέλη όμως στην Ρωσία δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λετονό μένοντας στην δεύτερη θέση. Το πρώτο βάθρο της καριέρας του πέτυχε ο Ben Watson(3-6) πραγματοποιώντας ένα εκπληκτικό πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο εντυπωσίασε ο τελικά τέταρτος Michele Cervelin(7-3) φτάνοντας μάλιστα τους δύο πρωτοπόρους στο τέλος του αγώνα. Πεσμένη απόδοση στους τελευταίους αγώνες για τον τρίτο του βαθμολογικού πίνακα Thomas Olsen(4-5) που δύσκολα ανεβαίνει πλέον στο βάθρο. Τερμάτισε στην πέμπτη θέση μπροστά από τον έκτο Calvin Vlaanderen(6-4).

Αποτελέσματα Orlyonok MX2: 1. Pauls Jonass (LAT, KTM), 50  2. Jorge Prado (ESP, KTM), 44 p.; 3. Ben Watson (GBR, YAM), 35 p.; 4. Michele Cervellin (ITA, HON), 34 p.; 5. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 34 p.; 6. Calvin Vlaanderen (RSA, HON), 33 p.; 7. Stephen Rubini (FRA, KTM), 29 p.; 8. Jed Beaton (AUS, KAW), 27 p.; 9. Jago Geerts (BEL, YAM), 21 p.; 10. Iker Larranaga Olano (ESP, HUS), 21 p.

Ο C.Desalle έσπασε την φετινή κυριαρχία τον οδηγών της Red Bull KTM. 

Βαθμολογίες

MXGP
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 286
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 263
3. Clement Desalle (BEL, KAW), 212
4. Romain Febvre (FRA, YAM), 203
5. Gautier Paulin (FRA, HUS), 180
6. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 152
7. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 150
8. Tim Gajser (SLO, HON), 147
9. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 135
10. Julien Lieber (BEL, KAW), 113

MX2
1. Pauls Jonass (LAT, KTM), 266
2. Jorge Prado (ESP, KTM), 246
3. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 219
4. Ben Watson (GBR, YAM), 176
5. Jed Beaton (AUS, KAW), 156
6. Calvin Vlaanderen (RSA, HON), 130
7. Vsevolod Brylyakov (RUS, YAM), 127
8. Conrad Mewse (GBR, KTM), 108
9. Henry Jacobi (GER, HUS), 104
10. Thomas Covington (USA, HUS), 102

Επόμενος αγώνας 13/5/2018 Kegums Λετονία.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...