TO ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΧ ΘΡΗΝΕΙ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΤΟΥ Ε.GEBOERS

Η οικογένεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος motocross αλλά και ολόκληρος ο κόσμος του motocrosss θρηνούν τον άδικο θάνατο του πέντε φορές παγκόσμιου πρωταθλητή και για πολλά χρόνια Team Manager της Suzuki  Eric Geboers.

Έχοντας αποσυρθεί από τους αγώνες επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, ο Eric Geboers στις 5 Μαΐου αγνοείτο μετά από βόλτα σε λίμνη. Δύο ημέρες μετά βρέθηκε πνιγμένος από τις τοπικές αρχές, με το πόρισμα να αναφέρει ότι έπεσε στην λίμνη στην προσπάθεια του να σώσει τον σκύλο του. Στα 55 του, έφυγε μια ιστορική μορφή του παγκοσμίου πρωταθλήματος motocross.

Ο Eric γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου 1962 στο Neerpelt του Βελγίου και από το 1980 έως και το 1990 συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα motocross κατακτώντας συνολικά 5 τίτλους σε όλες τις κατηγορίες και 38 νίκες σε GP. Στην καριέρα του αγωνίστηκε με μοτοσυκλέτες Honda και Suzuki αλλά με την Suzuki συνέχισε να συνεργάζεται επαγγελματικά μετά την αγωνιστική του καριέρα, αναλαμβάνοντας τα ηνία της εργοστασιακής ομάδας του παγκοσμίου πρωταθλήματος για πάνω από 20 χρόνια. Το 2016 αποσύρθηκε εντελώς από το παγκόσμιο πρωτάθλημα αφήνοντας την ομάδα στον Stefan Everts. Στην αγωνιστική του καριέρα ο Geboers κατέκτησε τα πρωταθλήματα των 125cc το 1982 και 1983, στα 250cc το 1987 ενώ στα 500cc στέφτηκε πρωταθλητής το 1988 και το 1990.

4037 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
SBS ΣΙΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑΚΑΚΙΑ ΓΙΑ SCOOTER

Η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στα συστήματα φρένων μοτοσυκλέτας SBS, κατασκευάζει τακάκια και σιαγώνες αποκλειστικά στη...