MXON 2018 – TO ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ M.MUSQUIN

Η μεγαλύτερη έκπληξη στις έως τώρα ανακοινώσεις των ομάδων του Motocross των Εθνών 2018 που θα πραγματοποιηθεί στο Red Bud της Αμερικής είναι ο αποκλεισμός από την ομάδα της Γαλλίας του Marvin Musquin ενός αναβάτη που ζει και προπονείται στην Αμερική εδώ και αρκετά χρόνια και μάλιστα πρωταγωνιστεί στους αγώνες της νέας ηπείρου. Η γαλλική ομοσπονδία όμως είχε άλλα σχέδια και ίσως ο Marvin πληρώνει τις επιλογές του.

Το 2015 ήταν η τελευταία φορά που ο M.Musquin εκπροσώπησε τα γαλλικά χρώματα κερδίζοντας μέσα στην πατρίδα του το MXoN του Ernee. 

Το καλό παιδί του παγκόσμιου και αμερικανικού motocross εξέφρασε πρόσφατα την δυσφορία του για την μη επιλογή του στην γαλλική ομάδα του φετινού Εθνών κατηγορώντας μάλιστα τον Πρόεδρο της γαλλικής ομοσπονδίας μοτοσυκλέτας Jacques Bolle για προσωπική και εσκεμμένη κίνηση εναντίον του. Στην Γαλλία ο Marvin δεν είναι και τόσο αρεστός από ότι φαίνεται και σίγουρα πληρώνει τις επιλογές που έχει κάνει στο παρελθόν, καθώς σαν χαρακτήρας μπορεί πράγματι να είναι “καλό παιδί” αλλά στο motocross είναι αυστηρός επαγγελματίας, μια νοοτροπία που δεν ταιριάζει με τον χαρακτήρα του αγώνα των Εθνών.

Στο παρελθόν ο Musquin απογείωσε την καριέρα του με μια κίνηση που δεν είχε γίνει ποτέ στην ιστορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος αλλάζοντας ομάδες στην μέση της σεζόν, φεύγοντας από την προβληματική ομολογουμένως NGS Honda για την πανίσχυρη Red Bull KTM, με την οποία εξακολουθεί να αγωνίζεται μέχρι και σήμερα. Αρκετές φορές στο παρελθόν, απέφυγε να αγωνιστεί με τα χρώματα της εθνικής του ομάδας για να μην χαλάσει το πρόγραμμα της προετοιμασίας του, με χαρακτηριστική περίπτωση την περσινή, που επικαλούμενος το Monster Energy Cup δεν βοήθησε την Γαλλία στο Matterley Basin την στιγμή που έψαχναν εναγωνίως τρίτο δυνατό αναβάτη να συμπληρώσει τους Gautier Paulin και Romain Febvre. Εν αντιθέσει ο Christophe Charlier με ανοιχτές τις πληγές στα χέρια του από το περσινό International Six Days είπε το ναι και έγραψε ιστορία ως ο μοναδικός αθλητής που έχει κατακτήσει το Six Days και το Motocross των Εθνών την ίδια χρονιά.

M.Musquin στην πρώτη του και μοναδική κατάκτηση του Εθνών το 2015 στο Ernee. 

Λαμβάνοντας αυτά υπόψη του ο Jacques Bolle δικαιολογημένα ήθελε αθλητές που να πιστεύουν σε αυτόν τον αγώνα και να ματώσουν για την φανέλα, μια νοοτροπία που έχει χαρίσει τους τέσσερις σερί τίτλους της Γαλλίας στον αγώνα του Εθνών. Πως να αποκλείσει τον Paulin που πραγματικά έχει παλέψει από 2009 και μετά για να φέρει το Champerlain Trophy στην Γαλλία, ή τον Febvre που στην νίκη της Maggiora οδήγησε όπως δεν είχε οδηγήσει σε ολόκληρο το πρωτάθλημα του 2016 και γιατί να αποκλείσει τον Dylan Ferrandis που είναι ο καλύτερος Γάλλος αναβάτης σε μοτοσυκλέτα 250cc αυτή την στιγμή και μάλιστα ήταν στην ομάδα που πήρε το πρώτο από τα τέσσερα τελευταία τρόπαια το 2014, μετά από απίστευτες επικρίσεις για την επιλογή του.

Σίγουρα ο Musquin είναι ένας αθλητής που μπορεί να βοηθήσει την γαλλική ομάδα να κατακτήσει ακόμα ένα MXoN αλλά πιστεύουμε ότι δεν είναι ο αθλητής που θα ματώσει την φανέλα ή θα βάλει το χέρι στην φωτιά ξέροντας ότι μια εβδομάδα μετά το Red Bud θα αγωνιστεί για ένα εκατομμύριο δολάρια στο Monster Cup, και μάλλον το ίδιο πιστεύει και η γαλλική ομοσπονδία. Ίσως να μην γινόταν και τόσος ντόρος αν ο αγώνας δεν διοργανωνόταν στην Αμερική όπου ο Marvin σίγουρα ήθελε να αγωνιστεί μπροστά στους χορηγούς του και ίσως μάλιστα, οι ίδιοι οι χορηγοί του να είχαν συμπεριλάβει τον αγώνα στις φετινές του υποχρεώσεις. Για την ιστορία ο Musquin έχει συμμετάσχει στο Εθνών τις χρονιές 2009, 2010, 2011, 2012 και το 2015 που μαζί με τους Paulin και Febvre κατέκτησαν το MXoN μέσα στην πατρίδα τους το Ernee.

1968 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα του πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024...