AMA/FIM SX 2019 – ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ C.WEBB ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ KTM ΣΤΟ OAKLAND

To πρωτάθλημα AMA/FIM Supercross 2019 συνεχίστηκε στο Oakland για τον τέταρτο γύρο του όπου ο Cooper Webb κατάφερε να πάρει την δεύτερη νίκη της καριέρας του και μάλιστα σερί, ερχόμενος από τον θρίαμβο του προηγούμενου αγώνα στο Anaheim II. Πίσω από τον Webb τερμάτισαν ακόμα δύο ΚΤΜ, κάνοντας πορτοκαλί το βάθρο της μεγάλης κατηγορίας. Επιστροφή στις νίκες και για τον Adam Cianciarulo στα 250 Δύσης, σπάζοντας το σερί των διαφορετικών νικητών της φετινής σεζόν στην κατηγορία.

Η ΚΤΜ έχει κερδίσει τους τρεις από τους τέσσερις φετινούς αγώνες συνεχίζοντας με επιτυχία την μετά Dungey εποχή. 

Κατηγορία 450
Παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα της ομάδας Red Bull KTM στους δύο πρώτους αγώνες, ήρθε ο Cooper Webb να κερδίσει τους επόμενους δύο ανεβαίνοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Webb οδήγησε από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό στην πρώτη θέση και ο μόνος που μπόρεσε να τον απειλήσει ήταν ο ομόσταυλος του Marvin Musquin. O Γάλλος ακολούθησε τον πρωτοπόρο στην αρχή του αγώνα αλλά είχε μια μικρή πτώση μένοντας πίσω. Κατάφερε όμως να επιστρέψει στην δεύτερη θέση πλησιάζοντας ακόμα και τον Webb, απειλώντας τον για την νίκη στους τελευταίους γύρους. Η σειρά των δύο οδηγών της Red Bull KTM δεν άλλαξε στον τερματισμό με τον Webb να κερδίζει την δεύτερη νίκη της καριέρας του. Ο θρίαμβος όμως της ΚΤΜ δεν σταμάτησε εκεί. Ο Blake Βaggett ξεκινώντας έξω από την πρώτη δεκάδα κατάφερε να αναρριχηθεί και να τερματίσει στην τρίτη θέση, βάζοντας την δορυφορική ομάδα της ΚΤΜ, στο βάθρο. Ακόμα μια κακή εκκίνηση είχε ο Eli Tomac καταφέρνοντας και αυτός να φτάσει μέχρι την τρίτη θέση, όμως στους τελευταίους γύρους τον πέρασε ο Baggett, τερματίζοντας τελικά τέταρτος. Μάχη για την πρώτη τριάδα, έδωσε και ο μέχρι το Oakland πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ken Roczen, όμως δεν είχε τον ρυθμό να κρατηθεί μπροστά μέχρι το τέλος, καταλαμβάνοντας έτσι την πέμπτη θέση. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο ιδιώτης Dean Wilson κερδίζοντας αρκετές μάχες, τερματίζοντας τελικά στην έκτη θέση ενώ ηρωική προσπάθεια κατέβαλε ο Justin Barcia για την έβδομη θέση, οδηγώντας τραυματισμένος στην μέση από την πτώση του στον προηγούμενο αγώνα στο Anaheim. Στην βαθμολογία το πρωτάθλημα έχει πάρει φωτιά με την κορυφή να αλλάζει χέρια για τρίτη φορά φέτος και τους τέσσερις πρώτους να χωρίζουν μόλις τέσσερις βαθμοί.

Ο ΑC έγινε ο πρώτος αναβάτης φέτος που κερδίζει δεύτερη φορά αγώνα. Πλησίασε στους τρεις βαθμούς την κορυφή. 

Κατηγορία 250 Δύσης
Ο Adam Cianciarulo βρέθηκε σε καλή μέρα, και όταν συμβαίνει αυτό η νίκη είναι σχεδόν δεδομένη. Χωρίς λάθη αυτή την φορά, ο αναβάτης της Pro Circuit Kawasaki κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία λίγο μετά την εκκίνηση και να κερδίσει άνετα τον αγώνα. Πίσω του προσπάθησαν να τον ακολουθήσουν οι αναβάτες της Monster Energy Star Yamaha, Colt Nichols και Dylan Ferrandis, με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Nichols να μην μπορεί να ακολουθήσει τον Cianciarulo στην αρχή του αγώνα και τον Ferrandis που είχε καλό ρυθμό, να αργεί να ανακάμψει από την μέτρια εκκίνηση του. Ο Ferrandis τερμάτισε στην δεύτερη θέση με τον Nichols να συμπληρώνει το βάθρο. Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Shane McElrath δεν είχε το ρυθμό για να διεκδικήσει το βάθρο τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Οι καλές εκκινήσεις των Jacob Heyes και Cameron Mcadoo τους βοήθησαν να τερματίσουν πέμπτος και έκτος αντίστοιχα.

 

Βαθμολογίες

Επόμενος αγώνας 2/2/2019 San Diego CA.

933 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...