ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ROBBIE MADDISON!

Πρόσφατα στην Αθήνα είχαμε την χαρά να δούμε ξανά από κοντά τον διάσημο FMXer Robbie Maddison που έγινε ιδιαίτερα γνωστός στην χώρα μας με το άλμα που πραγματοποίησε περνώντας τον Ισθμό της Κορίνθου. Σε μια ζεστή εκδήλωση που πραγματοποίησε το Red Bull, ο Maddoo απάντησε σε πέντε ερωτήσεις διαφορετικές από την συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει το 2015 στην παρουσίαση της ταινίας “On Any Sunday: The Next Chapter. ”

Μετά από τόσα χρόνια πραγματοποιώντας επικίνδυνα άλματα και φτάνοντας στην ηλικία των 38 ετών, τι σημαίνει φόβος για εσένα;
Φόβος είναι είναι ένα συναίσθημα που σε κάνει να ξανασκέπτεσαι αυτό που πας να κάνεις σε ακραίες καταστάσεις και συνήθως είναι ένα συναίσθημα που σε αποτρέπει να το κάνεις.

Αυτήν την εξήγηση μάλλον θα την βρούμε και στο λεξικό αλλά Robbie θέλω την δική σου εξήγηση μέσα από όλα αυτά που έχεις βιώσει…
Νομίζω ότι για όλους ο φόβος είναι ο ίδιος. Εγώ απλά τον αντιμετωπίζω περισσότερο από έναν απλό άνθρωπο και το σημείο που ξεκινάει και το σημείο που τελειώνει, είναι διαφορετικό από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Μετά από όσα έχω κάνει δεν το σκέπτομαι και πολύ. Προσπαθώ να φέρω τον εαυτό μου σε μια κατάσταση που δεν θα επιτρέψει τον φόβο να με καταβάλει. Γι’ αυτό προσπαθώ να βρίσκω τρόπους να είμαι πιο ασφαλής και περισσότερο προετοιμασμένος ώστε να έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση και κατάλληλη αυτοσυγκέντρωση, δυο στοιχεία που περιορίζουν τον φόβο μέσα μου και με κάνουν να έχω καθαρό μυαλό σε αυτό που κάνω. Για παράδειγμα πριν ένα χρόνο είχα ένα σοβαρό τραυματισμό στην πλάτη μου και δεν έκανα back flip μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα. Ήταν κάτι περίεργο για εμένα γιατί είναι ένα άλμα που είμαι τόσο εξοικειωμένος και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με αυτό. Πήγα στην Αυστραλία και στην μοτοσυκλέτα μου είχα λάθος γρανάζια, διαφορετική ανάφλεξη, άλλη ανάρτηση και λάθος ράμπα στο άλμα. Ήμουν αποσυντονισμένος χωρίς να έχω την σκέψη μου εκεί που θα έπρεπε. Πήγα για το back flip και είχα μια άσχημη πτώση. Μετά από αυτό είχα μια φοβία και δεν ήθελα να ξανακάνω back flip. Παράλληλα και με κάποια οικογενειακά προβλήματα που είχα πέρσι, το να οδηγήσω μοτοσυκλέτα ήταν το τελευταίο που με απασχολούσε. Πρέπει να πάω όμως την επόμενη εβδομάδα στην Βομβάη της Ινδίας για ένα show και θα πρέπει να κάνω το back flip. Οπότε είμαι σε διαδικασία να ξεπεράσω αυτόν τον φόβο, να βάλω το μυαλό μου σε μια κατάσταση όπου δεν θα χρειαστεί να το σκέπτομαι για να πραγματοποιήσω το άλμα. Είναι ωραίο το συναίσθημα να πιστεύεις στον εαυτό σου και να ξεπερνάς τους φόβους σου για να πραγματοποιήσεις αυτό που θέλεις. Στεναχωριέμαι όταν βλέπω ανθρώπους που δεν μαθαίνουν ποτέ, για το τι είναι ικανοί να κάνουν γιατί ο φόβος δεν τους αφήνει. Χρειάζεται σκληρή δουλειά, σωστή προετοιμασία, να πιστεύεις στον εαυτό σου,  να μην το σκέπτεσαι πολύ και στο τέλος πάρε το ρίσκο για να ξεπεράσεις τους φόβους σου. Όσο μεγαλύτερο το ρίσκο, τόσο μεγαλύτερη η ανταμοιβή.

 

Μάλλον πρόλαβες την επόμενη ερώτηση μου…τι φοβάσαι περισσότερο τώρα…να υποθέσω το back flip;
Να νευριάζω την γυναίκα μου..(γέλια). Η σκέψη που με φοβίζει τώρα είναι να έχω ένα σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι. Είχα πολλούς τραυματισμούς στο κεφάλι. Με έχουν επαναφέρει στην ζωή πέντε φορές γιατί η καρδία μου είχε σταματήσει να χτυπάει. Οπότε είναι σημαντικό για εμένα να προσέχω το κεφάλι μου και να έχω καθαρό μυαλό σε ότι κάνω. Φοβάμαι πολύ ότι μπορεί να μικρύνει ο χρόνος που έχω με την γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Ζω μια επικίνδυνη ζωή κάθε ημέρα…προσπαθώ όμως να είμαι προσεκτικός. Δεν φοράω ακουστικά όταν οδηγώ και δεν προσέχω στο κινητό μου. Ακόμα και στην καθημερινή μου ζωή κοιτάω δεξιά και αριστερά πριν περάσω τον δρόμο και γενικότερα είμαι προσεκτικός, δεν έχω το μυαλό μου, αλλού. Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα καταναλώνονται από διάφορες σκέψεις και καταστάσεις έχουν το μυαλό τους αλλού και δεν ζουν την στιγμή. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος. Μπορεί να πηδάς κτήρια ή να σερφάρεις πάνω σε τεράστια κύματα, να κάνεις γενικά  επικίνδυνα πράγματα και να μην ζεις την κάθε στιγμή. Το μικρά πράγματα μπορεί να σου κοστίσουν…μπορεί να την πατήσεις περνώντας τον δρόμο. Η ζωή μου είναι επικίνδυνη αλλά προσπαθώ να είμαι σε εγρήγορση το κάθε λεπτό και θέλω να ξέρω κάθε στιγμή τι μου γίνεται. Άμα δεν μπορώ εγκεφαλικά να το διαχειριστώ, θέλω να μπορώ να σταματήσω, δεν θέλω να πιέσω καταστάσεις. Βλέπω πολλούς που δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Δεν μπορούν να σταματήσουν αυτό που δεν θέλουν να κάνουν, δεν ζουν την κάθε στιγμή και στην πραγματικότητα δεν ζουν, ειλικρινά τους λυπάμαι.  Το ίδιο ισχύει και με τον φόβο. Πρέπει να είσαι κυρίαρχος του μυαλού σου και να είσαι σε εγρήγορση γενικώς στην ζωή και να αντιλαμβάνεσαι τι υπάρχει γύρω σου. Κοιτώντας τα μικρά πράγματα κάνεις την ζωή σου απλή αλλά ταυτόχρονα και τόσο ξεχωριστή.

Τώρα είσαι πιο ώριμος από ποτέ…ποιο είναι το κίνητρο σου για να συνεχίζεις αυτό που κάνεις;
Το κίνητρο μου είναι ότι είμαι υγιής…είχα πολλά ατυχήματα στην καριέρα μου και για να κάνω πολλά καθημερινά πράγματα πρέπει να κάνω κάποιες ασκήσεις. Για να περπατήσω το πρωί πρέπει να κάνω διατατικές ασκήσεις, πρέπει να προσέχω τι τρώω, πως κινούμαι και γενικότερα τι κάνω μέσα στην ημέρα. Επίσης πρέπει να κάνω διαλογισμό καθημερινά γιατί από τα πολλά χτυπήματα στο κεφάλι έχω ένα προσωπικό τικ, κουνάω νευρικά το κεφάλι μου όταν αγχώνομαι και πρέπει να μένω συγκεντρωμένος για να μην κάνω αυτές τις νευρικές κινήσεις. Δεν μου αρέσει να στρεσάρομαι γιατί μου προκαλούν αυτές τις κινήσεις για τις οποίες νοιώθω άσχημα. Όλο αυτό μου δίνει κίνητρο να φροντίζω τον εαυτό μου και όταν νοιώθω καλά με τον εαυτό μου, μπορώ να φροντίζω και για τα υπόλοιπα πράγματα της ζωής μου. Δεν είναι πια, η κυριότερη προτεραιότητα μου να κάνω αυτά τα τρελά άλματα. Θέλω να πετύχω και σε άλλες πτυχές της ζωής. Όμως η προετοιμασία για τα άλματα μου δίνει το κίνητρο να κάνω όλα αυτά τα πράγματα για τον εαυτό μου και έχει σαν αποτέλεσμα να σκέπτομαι καλύτερα και να κινούμαι καλύτερα, κάτι που με βοηθάει και στην υπόλοιπη ζωή μου….με κάνει να νοιώθω ζωντανός. Δεν παίρνω φάρμακα γιατί απλά δεν πιστεύω σε αυτά, με ασκήσεις, σωστή διατροφή και διαλογισμό η ενέργεια που νοιώθω κάθε πρωί όταν ξυπνάω, είναι τόσο δυνατή, που μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω αυτόν τον τρόπο ζωής.

Σήμερα τι σημαίνει μοτοσυκλέτα για εσένα;
Είναι τρόπος ζωής. Στην οικογένεια μου όλοι οδηγούν μοτοσυκλέτες. Η γυναίκα μου και φυσικά τα παιδιά μου. Δεν οδηγούμε στον δρόμο αλλά πηγαίνουμε οικογενειακώς σε διάφορα μέρη και οδηγούμε όλοι μαζί. Η μοτοσυκλέτα είναι ελευθερία και διαλογισμός. Όποια κατάσταση μπορεί σε απομακρύνει για ένα διάστημα από όλα αυτά που γυρίζουν μέσα στο κεφάλι σου, είναι διαλογισμός. Η μοτοσυκλέτα το πετυχαίνει αυτό. Όλοι όσοι οδηγούν μοτοσυκλέτα περνούν καλά και αυτό συμβαίνει γιατί όταν οδηγείς μοτοσυκλέτα, κατά μαγικό τρόπο, δεν σκέφτεσαι τίποτα άλλο. Προσπαθώ να κρατάω τον εαυτό μου χαρούμενο και το μυαλό μου με θετικές σκέψεις…όταν οδηγώ μοτοσυκλέτα μου δίνει αυτή την ενέργεια, είναι σαν να κάνω διαλογισμό. Έτσι, για εμένα η μοτοσυκλέτα είναι ένας τρόπος για να νοιώθω ζωντανός, ένας τρόπος ζωής να περνάω ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια μου. Μου αρέσει όταν ετοιμαζόμαστε για να πάμε όλοι μαζί για να οδηγήσουμε, τα παιδιά που με βοηθούν να φορτώσουμε το trailer, η γυναίκα μου να ετοιμάζει τα φαγητά και τρελαίνομαι που πάμε όλο μαζί σαν οικογένεια. Γελάμε μαζί, λερωνόμαστε μαζί και γυρνάμε χαρούμενοι στο τέλος της ημέρας σπίτι.

Τι άλλο άλλο θα δούμε στο μέλλον από τον Robbie;
Θέλω να δείξω στον κόσμο την ζωή μου, τον τρόπο ζωής με την οικογένεια μου. Προσπαθώ να κάνω ένα ντοκιμαντέρ με την οικογένεια μου μαζί με κάποια video’s με φίλους και fan’s σε όλο τον κόσμο. Ξέρω ότι όλοι περιμένουν να ακούσουν για το επόμενο μεγάλο μου άλμα…αλλά αυτό το έκανα. Υπάρχουν κάποια άλματα που είχα στο μυαλό μου αλλά δεν έχω καταφέρει να τα κάνω αλλά τώρα μεγαλύτερη σημασία έχει για εμένα να βγάζω λεφτά για να μεγαλώσω την οικογένεια μου και να περνάω καλά.

 

 

4029 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – Η ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΑΣ ΤΟΥ 15ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ PHILADELPHIA

Το AMA Supercross 2024 έφτασε στον 15ο του γύρο και την Philadelphia, όπου η σχεδίαση...