AMA/FIM SX 2019 – ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ KAWASAKI ΜΕ Ε.TOMAC ΚΑΙ Α.CIANCIARULO ΣΤΟ SAN DIEGO

Η βροχή και η λάσπη του San Diego δημιούργησε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις, με τους οδηγούς της Kawasaki να επικρατούν και να καταλαμβάνουν την κορυφή της βαθμολογίας, και στις δύο κατηγορίες. O Eli Tomac στις ιδιαίτερες συνθήκες του πέμπτου αγώνα AMA/FIM Supercross 2019 κατάφερε να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη ενώ ο Adam Cianciarulo στα 250 Δύσης πήρε την τρίτη του φετινή καρό σημαία και οδηγεί το πρωτάθλημα λίγο πριν καθιερωμένο διάλειμμα της κατηγορίας.

Η νίκη του E.Tomac δεν απασχόλησε τόσο πολύ στον αγώνα, όσο η αποκάλυψη του τραυματισμού του κατά την περίοδο της προετοιμασίας. 

Κατηγορία 450
Με την πίστα να έχει γίνει μια γραμμή λόγω της γλιστερής λάσπης που δημιουργήθηκε μετά την βροχή που έπεσε το Σάββατο στο San Diego, δεν υπήρχε και μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον καθώς όλοι πήγαιναν με τα πόδια κάτω, και προσπαθούσαν να διατηρηθούν στον αγώνα για να μην χάσουν βαθμούς από το πρωτάθλημα. Ο αγώνας όμως είχε διαφορετικό ενδιαφέρον καθώς αποκαλύφθηκαν καταστάσεις που δεν ήταν γνωστές προηγουμένως. Ο Eli Tomac αποκάλυψε ότι το μουδιασμένο ξεκίνημα του στην αρχή του πρωταθλήματος οφειλόταν σε ένα τραυματισμό στην πλάτη που αντιμετώπιζε(μετά από πτώση σε προπόνηση).  Τώρα όμως που ένοιωθε καλά, πήρε την πρωτοπορία μετά την πτώση του Ken Roczen από τον πρώτο γύρο, και μετά από μερικά λάθη, κατάφερε τελικά να κρατηθεί στην πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό. Στο San Diego δεν ήταν ο μόνος που έκανε λάθη. Ο Marvin Musquin είχε πτώση νωρίς στον αγώνα αλλά στο τέλος κατάφερε να βρει ρυθμό και να ανέβει θέσεις, τερματίζοντας δεύτερος στον αγώνα. Ο μέχρι πρότινος πρωτοπόρος της βαθμολογίας Roczen είχε δουλέψει πολύ τις εκκινήσεις του μέσα στην εβδομάδα, προετοιμασία που έφερε καρπούς παίρνοντας όλες τις εκκινήσεις που συμμετείχε συμπεριλαμβανομένου και του Τελικού, όμως στην επόμενη στροφή έπεσε ξεκινώντας τον αγώνα έξω από την πρώτη πεντάδα. Εκμεταλλευόμενος τα λάθη αρκετών οδηγών ο Roczen βρέθηκε στην δεύτερη θέση την οποία έχασε λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό από τον Musquin! Πολύ κοντά στο βάθρο βρέθηκε ο Justin Bogle οδηγώντας για μεγάλη διάρκεια του Τελικού στην δεύτερη θέση, μέχρι να κάνει κι αυτός λάθος και να πέσει στην τέταρτη θέση την οποία και τερμάτισε. Μετά από κακή εκκίνηση ο Chad Reed χρησιμοποίησε την εμπειρία του για να πετύχει τον καλύτερο φετινό του τερματισμό(πέμπτος), σε μια πόλη που έχει γνωρίσει μεγάλες επιτυχίες στο παρελθόν. Ο “rookie” της κατηγορίας Aaron Plessinger πάντα ήταν καλός στην λάσπη και παρά τις εξόδους που είχε, κατάφερε να τερματίσει στην έκτη θέση. Στην βαθμολογία τα πράγματα άλλαξαν στην κορυφή, ο Tomac τέθηκε επικεφαλής με τον Musquin όμως να παραμένει δεύτερος, σε ισοβαθμία με τον τρίτο τον Roczen, που έπεσε από την πρώτη θέση.

 

Σε έναν αγώνα που όλοι περίμεναν τον A.Cianciarulo να κάνει λάθος…έκαναν όλοι οι υπόλοιποι!

Κατηγορία 250 Δύσης
Ανατροπές έφερε η λάσπη στην μικρή κατηγόρια, λίγο πριν το καθιερωμένο της διάλειμμα, καθώς το πρωτάθλημα κινείται ανατολικά όπου θα έχουμε την πρεμιέρα των 250 Ανατολής στον επόμενο αγώνα στην Minneapolis. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας από τον πρώτο αγώνα της χρονιάς Colt Nichols τα βρήκε δύσκολα στην λάσπη και μετά από πολλά προβλήματα κατάφερε να τερματίσει στην δέκατη θέση, πέφτοντας για πρώτη φορά φέτος από την κορυφή του πρωταθλήματος. Αντίθετα ο Adam Cianciarulo φαίνεται να έχει βρει ρυθμό στο πρωτάθλημα και παρά την λάσπη κατάφερε να πάρει καλή εκκίνηση και να οδηγήσει στην πρώτη θέση από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό, αντιμετωπίζοντας ελάχιστες απρόσμενες καταστάσεις. Η τρίτη του φετινή νίκη, δεύτερη σερί, έφερε τον οδηγό της Kawasaki στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ίσως στην πιο κρίσιμη περίοδο, καθώς όπως είπαμε η κατηγορία θα έχει ένα μήνα διάλειμμα, πριν επιστρέψει το πρωτάθλημα στην Δύση. Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε και ομόσταυλος του AC, Garrett Marchbanks καταφέρνοντας να κερδίσει αρκετές μάχες για την δεύτερη θέση την οποία και κατέλαβε πετυχαίνοντας τον καλύτερο τερματισμό της καριέρας του. Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση σημείωσε ο Jimmy Decotis, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση μετά την εγκατάλειψη στον τελευταίο γύρο του Dylan Ferrandis από μηχανική βλάβη. Η πτώση του Shane McElrath στην αρχή του αγώνα τον έβαλε σε περιπέτειες, κατάφερε όμως να ανακάμψει εντυπωσιακά τερματίζοντας τέταρτος. Τους καλύτερους φετινούς τους τερματισμούς πέτυχαν οι Jess Pettis και Martin Castelo τερματίζοντας πέμπτος και έκτος αντίστοιχα.

Βαθμολογίες

Επόμενος αγώνας 9/2/2019 Minneapolis MN.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...