AMA/FIM SX 2019 – C.WEBB ΚΑΙ Α.FORKNER ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ MINNEAPOLIS

Μακριά από βροχές και σχεδόν ανεπηρέαστος από καιρικές συνθήκες, ολοκληρώθηκε ο έκτος γύρος του AMA/FIM Supercross 2019 στο κλειστό στάδιο της παγωμένης Minneapolis. Ο Cooper Webb κατάφερε να κερδίσει τον τρίτο του φετινό αγώνα στα 450 ενώ στον πρώτο αγώνα των 250 Ανατολής, νικητής αναδείχτηκε το φαβορί της χρονιάς, Austin Forkner.

O C.Webb έχει κερδίσει τους μισούς αγώνες του φετινού πρωταθλήματος στα 450.

Κατηγορία 450
Μετά τα προβλήματα με τα χημικά του προηγούμενου αγώνα στο San Diego οι οδηγοί δεν φάνηκαν επηρεασμένοι από τις παρενέργειες και είδαμε έναν πολύ καλό αγώνα, με έντονο ανταγωνισμό και θέαμα στην Minneapolis. H εκκίνηση ήταν αυτή που έκρινε τα αποτελέσματα του αγώνα αλλά και στο τέλος έπαιξε ρόλο στην διαμόρφωση της βαθμολογίας. Ο πρωτοπόρος αυτής Eli Tomac ξεκίνησε έξω από την πρώτη δεκαπεντάδα, και σε μια πίστα εύκολη όπως δήλωσαν οι οδηγοί, ήταν αδύνατον να κάνει την υπέρβαση και να διατηρήσει το βαθμολογικό του προβάδισμα. Αντίθετα ο ομόσταυλος του, και rookie του φετινού πρωταθλήματος Joey Savatgy, κατάφερε να πάρει την εκκίνηση και να οδηγήσει τον αγώνα για κάτι παραπάνω από την μισή διάρκεια του. Από εκεί και μετά, η πίεση του Cooper Webb άρχισε να φέρνει αποτελέσματα περνώντας τον οδηγό της Kawasaki, κατακτώντας εντυπωσιακά, την τρίτη του νίκη στην κατηγορία. Πίσω από τον Webb σε ολόκληρο τον αγώνα βρισκόταν ο Ken Roczen, δεν κατάφερε όμως να κάνει γρήγορα την κίνηση του στον Savatgy, χάνοντας επαφή με τον πρωτοπόρο και τερματίζοντας τελικά δεύτερος. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Roczen βρέθηκε ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ανακάμπτοντας από κακή εκκίνηση ο Marvin Musquin ανέβηκε γρήγορα στην τρίτη θέση και τερμάτισε σε αυτήν έχοντας κοντά του, τους πρωτοπόρους του αγώνα. Ο Savatgy βρέθηκε πολύ κοντά στο πρώτο του βάθρο στα 450, όμως δεν είχε την αντοχή για να κρατηθεί μπροστά. Η τέταρτη θέση πάντως, παραμένει ο καλύτερος του τερματισμός. Η καλή εκκίνηση του Justin Brayton τον έφερε σχετικά άνετα στην πέμπτη θέση ενώ έκτος τερμάτισε ο Tomac αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που αναφέραμε παραπάνω.

Ο A.Forkner επικράτησε άνετα στον πρώτο αγώνα των 250 Ανατολής.

Κατηγορία 250 Ανατολής
Πρεμιέρα είχαμε σε αυτή την κατηγορία, με το πρωτάθλημα να κινείται ανατολικά των Ηνωμένων Πολιτειών. To μεγάλο φαβορί Austin Forkner επιβεβαίωσε το όνομα του στρίβοντας καλά μετά την εκκίνηση και οδηγώντας από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό τον αγώνα. Κατέκτησε την δεύτερη νίκη της καριέρας του ξεκινώντας με το δεξί το πρωτάθλημα. Για την δεύτερη θέση έγινε ένας μικρός χαμός με πτώσεις, επικίνδυνες επαφές και έναν Jordon Smith να τα ξεπερνάει όλα αυτά και να παίρνει την θέση. Το πρώτο βάθρο της καριέρας του πέτυχε ο Justin Cooper, με τον Alex Martin να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση. Προβλήματα αντιμετώπισε ολόκληρη την ημέρα ο Chase Sexton και στο τέλος η πέμπτη θέση θα πρέπει να τον ικανοποιεί. Ο Michael Οldenburg κινήθηκε σε πολύ καλούς ρυθμούς από τα προκριματικά όμως ξεκίνησε έξω από την πρώτη δεκάδα στον τελικό, τερματίζοντας τον αγώνα στην έκτη θέση.

Βαθμολογίες

Επόμενος αγώνας 16/2/2019 Arlington ΤΧ.

940 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O Ε.TOMAC ΕΚΤΟΣ ΣΤΟ SX…ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟ MOTOCROSS ΚΑΙ ΤΟ SMX

Το όνομα του Eli Tomac απασχόλησε τις τελευταίες εβδομάδες τα media του χώρου στην Αμερική...