ΑΜΑ/FIM SX 2019 – O C.WEBB ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ARLINGTON

Στο Arlington γράφτηκε ιστορία, με τον Cooper Webb να κερδίζει για λίγα εκατοστά την τέταρτη φετινή του νίκη στο AMA/FIM Supercross 2019 σε έναν από τους πιο οριακούς τερματισμούς που έχουν συμβεί στην μεγάλη κατηγορία. Στα 250 Ανατολής ο Austin Forkner κατάφερε να πάρει την δεύτερη σερί νίκη παραμένοντας αήττητος στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Η αλλαγή ομάδας του C.Webb, τον μεταμόρφωσε το 2019. 

Κατηγορία 450
Ο άνθρωπος της φετινής χρονιάς, είναι ο Cooper Webb καθώς έχει καταφέρει να κερδίσει τους τέσσερις από τους επτά αγώνες του πρωταθλήματος, δείχνοντας ότι είναι ένας από τους διεκδικητές του φετινού τίτλου. Δεν είναι μόνο οι νίκες που κάνουν τόσο ξεχωριστό φέτος τον Webb αλλά και η απόδοση του, με καλύτερο παράδειγμα τον αγώνα του Arlington όπου κατάφερε ξεκινώντας από την όγδοη θέση, να φτάσει στο τέλος του αγώνα πίσω από τον πρωτοπόρο Ken Roczen και με μια επίθεση στην τελευταία στροφή να τον περάσει στο νήμα του τερματισμού. Η νίκη του Webb, τον έφερε ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, σε ένα πρωτάθλημα που μέχρι στιγμής, κινείται οριακά στις πρώτες θέσεις χωρίς να έχει πάρει κάποιος σημαντικό προβάδισμα. Τον τέλειο αγώνα μέχρι το άλμα του τερματισμού έκανε ο Roczen. Πήρε καλή εκκίνηση και πέρασε γρήγορα τον Eli Tomac που οδηγούσε στην αρχή, δίνοντας τον δικό του ρυθμό στον αγώνα. Ακόμα κι όταν τον πλησίασε ο Webb, έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση μέχρι και τον τερματισμό, όμως στα σαμάρια πριν την καρό σημαία δεν ήταν το δυνατό του σημείο με αποτέλεσμα ο Webb να κάνει την επίθεση του στην στροφή που ακολουθούσε. Στην έξοδο της στροφής οι δύο οδηγοί βρέθηκαν δίπλα δίπλα όμως ο Roczen έπρεπε να επιταχύνει σε ένα μαλακό και απάτητο σημείο της πίστας με αποτέλεσμα ο Webb να πετύχει καλύτερη φόρα για το άλμα του τερματισμού. Ο Roczen τερμάτισε στην δεύτερη θέση με τον Marvin Musquin να κάνει έναν καλό αγώνα για την τρίτη θέση. Η πρώτη τριάδα του αγώνα είναι και η πρώτη τριάδα της βαθμολογίας μετά το Arlington. O Blake Baggett αν και έφυγε μέσα στην πρώτη τριάδα μετά την εκκίνηση ωστόσο μετά την άσχημη πτώση του στον προηγούμενο αγώνα δεν έδειξε ότι είναι σε κατάσταση να ακολουθήσει τον ρυθμό των πρωτοπόρων, τερματίζοντας τέταρτος. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Joey Savatgy πιάνοντας καλή απόδοση ενώ πολύ καλό αγώνα έκανε και ο Cole Seely κερδίζοντας πολλές μάχες για να πάρει τελικά την έκτη θέση. O Tomac στην προσπάθεια του να ακολουθήσει τον Roczen είχε μια πτώση στους πρώτους γύρους, χάνοντας τελείως τον ρυθμό του από εκεί και μετά, τερματίζοντας έτσι στην 12η θέση.

Ο A.Forkner είχε μια άσχημη πτώση στα δοκιμαστικά του Arlington αλλά πέραν αυτού, παραμένει αλάνθαστος στο πρωτάθλημα.  

Κατηγορία 250 Ανατολής
Η καλή εκκίνηση του νικητή του πρώτου αγώνα Austin Forkner σήμαινε άσχημα νέα για τον ανταγωνισμό, καθώς και σε αυτόν τον αγώνα κατάφερε να οδηγήσει στον δικό του ρυθμό από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό. Πίσω του, ακόμα μια φορά υπήρξαν ανακατατάξεις με πτώσεις και δυνατές προσπεράσεις όπου τελικά ο Justin Cooper κατάφερε να τερματίσει δεύτερος. Παρά την καλή του εκκίνηση και τον δυνατό του ρυθμό ο Chase Sexton αντιμετώπισε πτώσεις που τον περιόρισαν στην τρίτη θέση. Ο Jordon Smith μετά την μέτρια εκκίνηση του κατάφερε να φτάσει μέχρι την δεύτερη θέση όμως έκανε και αυτός ένα λάθος στους τελευταίους γύρους τερματίζοντας τελικά τέταρτος. Σταθερό αγώνα πραγματοποίησε ο Martin Davalos για την πέμπτη θέση με τον pole man του αγώνα Michell Oldenburg έκτο.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

942 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 17ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ SALT LAKE CITY

Παρακολουθήστε στα video's που ακολουθούν ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 17ου γύρου και τελευταίου γύρου...