AMA/FIM SX 2019 – ΠΡΩΤΟΣ ΦΕΤΙΝΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ C.WEBB…ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ

Στο Houston ολοκληρώθηκε η σειρά των αγώνων Triple Crown για το φετινό AMA/FIM Supercross με τον Cooper Webb να κερδίζει τον αγώνα και τον έπαθλο της συγκεκριμένης σειράς του πρωταθλήματος. Στην Δύση και τα 250 τα προβλήματα του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Adam Cianciarulo εκμεταλλεύτηκε ο Dylan Ferrandis κερδίζοντας στο Houston και πλησιάζοντας σε απόσταση ανάσας την κορυφή του πρωταθλήματος.

O C.Webb πέτυχε την έκτη του φετινή νίκη στο Houston, φέρνοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος ακόμα πιο κοντά. 

Κατηγορία 450
Την νίκη στον αγώνα του Houston διεκδίκησαν αρκετοί οδηγοί αλλά για αυτούς που ο αγώνας υπήρξε σημαντικός ήταν για του οδηγούς της Red Bull KTM και πρωτοπόρους της βαθμολογίας, Cooper Webb και Marvin Musquin. Στους τρεις Τελικούς του αγώνα έδωσαν φοβερές μάχες κερδίζοντας από έναν Τελικό, με τον Cooper(2-1-3) να κερδίζει τελικά το Houston παράλληλα και το έπαθλο των σειρών triple crown του πρωταθλήματος. Ο Musquin(5-3-1) έδειξε ότι είχε την ταχύτητα να πάρει τον αγώνα μαζί με τους πολύτιμους βαθμούς που χρειάζεται για να κόψει την διαφορά του στην βαθμολογία από τον ομόσταυλο του, όμως έκανε πολλά λάθη και είναι εντυπωσιακό ότι παρά τις πτώσεις του κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση. Εξαιρετικός όλη την ημέρα ήταν ο Dean Wilson(3-2-5), είχε καλές εκκινήσεις και πάλεψε για μια θέση στο βάθρο καταλαμβάνοντας τελικά την τρίτη. Ο Eli Tomac(6-7-2) άργησε να βρει ρυθμό σε αυτόν τον αγώνα και μόνο στον τρίτο τελικό κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός. Έδωσε μάχες αλλά δεν ήταν αρκετό για κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση στο τέλος του αγώνα. Καλές εκκινήσεις και τον καλύτερο του φετινό αγώνα πραγματοποίησε ο Cole Seely(4-4-11) πετυχαίνοντας και τον καλύτερο του φετινό τερματισμό στην πέμπτη θέση. Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Zach Osborne(10-6-4) κερδίζοντας με καλύτερο αποτέλεσμα στον τρίτο τελικό, την ισοβαθμία του με τον Justin Bogle(8-5-7). Τον πρώτο τελικό κέρδισε ο Κen Roczen όμως στον δεύτερο είχε μια άσχημη πτώση στην εκκίνηση γεγονός που επηρέασε την απόδοση του στους υπόλοιπους αγώνες.

Δεύτερη σερί νίκη για τον D.Ferrandis στα 250 Δύσης και πέντε βαθμούς μακρύ από την κορυφή της βαθμολογίας. 

Κατηγορία 250 Δύσης
Στον αγώνα του Houston είχαμε μια σημαντική ανατροπή στην βαθμολογία με τον πρωτοπόρο Adam Cianciarulo(1-10-3) να έχει κακές εκκινήσεις και πτώσεις στον δεύτερο και τρίτο τελικό, γεγονότα που θα μπορούσαν να τον βγάλουν και εκτός πρωταθλήματος. Μετά την νίκη του στον προηγούμενο αγώνα στο Seattle o Dylan Ferrandis(2-1-1) έδειξε και στον Houston ότι θέλει να κρατήσει την ελπίδα για το πρωτάθλημα ζωντανή και μετά από κακή εκκίνηση στον πρώτο τελικό κατάφερε να φτάσει στην δεύτερη θέση. Κέρδισε τον επόμενο και μετά τα προβλήματα του Cianciarulo δεν πίεσε για την νίκη στον τρίτο, εξασφαλίζοντας την δεύτερη σερί φετινή του νίκη και του πολύτιμους βαθμούς της πρώτης θέσης. Πετώντας χαμηλά από τα “ραντάρ” και αθόρυβα ο RJ Hampshire(3-2-4)ανέβηκε στο πρώτο του φετινό βάθρο αφήνοντας τρίτο τον νικητή του τελευταίου τελικού Colt Nichols(5-4-1). O AC κέρδισε τον πρώτο αγώνα και μάζεψε την κατάσταση μετά τα προβλήματα, τερματίζοντας στο τέλος τέταρτος ενώ ο Jimmy Decotis(6-5-6) παρά την άσχημη πτώση του στα δοκιμαστικά, κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός στους αγώνες καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Cameron Mcaddo(9-6-5).

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...