AMA SX 2019 – ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ E.TOMAC NIKH Μ.DAVALOS ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΑ 250 ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Με τέσσερις αγώνες να απομένουν ο Eli Tomac αποφάσισε να κάνει την τελευταία του αντεπίθεση για το πρωτάθλημα κερδίζοντας τον 14ο γύρο του AMA/FIM Supercross 2019 που πέρασε για πρώτη φορά από το Nashville. Στα 250 Ανατολής ο τραυματισμός στα δοκιμαστικά του πρωτοπόρου της βαθμολογίας και αήττητου φέτος στην Ανατολή Austin Forkner έφερε ανατροπές στο πρωτάθλημα, με τον ομόσταυλο του όμως Martin Davalos να κερδίζει τον αγώνα κόβοντας βαθμούς από τον ανταγωνισμό.

Ο Eli Tomac πέρασε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας αλλά ξέρει ότι θέλει κάτι παραπάνω από νίκες για να πάρει τον φετινό τίτλο στους επόμενους τρεις αγώνες.

Κατηγορία 450
Ο Eli Tomac ήξερε ότι για να έχει ελπίδες για τον φετινό τίτλο θα πρέπει τουλάχιστον να κερδίσει όλους τους τέσσερις εναπομείναντες αγώνες του πρωταθλήματος και να περιμένει κάποιο λάθος του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Cooper Webb. Αντίθετα όμως στο Nashville αυτός που είχε προβλήματα ήταν ο Tomac με μηχανικές βλάβες στα δοκιμαστικά και την τελευταία επιλογή στην μπάρα του μεγάλου Τελικού καθώς προκρίθηκε μέσω της τελευταίας ευκαιρίας! Με κακή εκκίνηση στον κυρίως αγώνα κατάφερε γρήγορα να βρεθεί στην έκτη θέση και από εκεί στην πρώτη τριάδα, μετά την σύγκρουση Joey Savatgy και Ken Roczen. Ακολούθησε η προσπέραση στον Dean Wilson για την δεύτερη θέση και με λίγη πίεση ο Webb του έδωσε την πρώτη θέση μη θέλοντας να ρισκάρει την πρωτοπορία του στην βαθμολογία. Ο Tomac πήρε άνετα την νίκη με δεύτερο τον Blake Baggett που και αυτός αναρριχήθηκε στην δεύτερη θέση μετά από κακή εκκίνηση. Ο Webb, ήταν ευχαριστημένος με την τρίτη θέση σε έναν αγώνα που και αυτός δεν ένοιωθε άνετα σε όλη την διάρκεια του, αλλά η καλή του εκκίνηση του τον έφερε σε θέση βάθρου. Καλή εκκίνηση και καλό αγώνα πραγματοποίησε και ο Wilson για την τέταρτη θέση με τον Zach Osborne να πετυχαίνει ακόμα έναν τερματισμό στην πρώτη πεντάδα. Μεγάλο αγώνα έκανε ο Marvin Musquin όταν είχε μια πτώση στον δεύτερο γύρο και από την δεύτερη θέση έμεινε σχεδόν τελευταίος. Κατάφερε να φτάσει μέχρι την έκτη θέση, στην οποία τερμάτισε.

Στα 32 χρόνια ο Μ.Davalos είναι βετεράνος στα 250 και η νίκη του στο Nashville ήταν μια ευκαιρία να δηλώσει ότι ψάχνει ομάδα για να περάσει στα 450. 

Κατηγορία 250 Ανατολής
Το δυσάρεστο γεγονός του αγώνα ήταν ο τραυματισμός στα δοκιμαστικά του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Austin Forkner που παρά τις προσπάθειες να οδηγήσει μετά την πτώση του, δεν τα κατάφερε. Δεν αγωνίστηκε στον αγώνα και πιθανότατα δεν θα τον δούμε στους δύο επόμενους αγώνες του πρωταθλήματος. Την κατάσταση προσπάθησαν από την αρχή να εκμεταλλευτούν οι διώκτες του στην βαθμολογία Justin Cooper και Chase Sexton δίνοντας μάχη για τις πρώτες θέσεις όμως μετά από αλλεπάλληλα προσπεράσματα ο Cooper έκανε το λάθος σε μια στροφή ρίχνοντας και τους δύο στο έδαφος. Από νωρίς στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Martin Davalos. Κράτησε δυνατό ρυθμό και με το χάος των προσπεράσεων που γινόταν πίσω του κατάφερε να αποκτήσει διαφορά, η οποία τον βοήθησε να κερδίσει την πρώτη του φετινή νίκη και πέμπτη της καριέρας του. Παρά την πτώση του οι Sexton και Cooper κατάφεραν να τερματίσουν δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα με τον Sexton να πλησιάζει στους τρεις βαθμούς την απόσταση του από την κορυφή της βαθμολογίας. Η καλή εκκίνηση του Kyle Peters τον βοήθησε να πάρει την τέταρτη θέση ανώ στους ίδιους ρυθμούς κινήθηκε και ο πέμπτος Brandon Hartranft. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Michell Oldenberg.

Βαθμολογίες

Επόμενος αγώνας 14/4/2019 Denver CO.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...