AMA MX 2019 – NIKH E.ΤΟΜΑC ΣΤΗΝ PALA KAI ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς, ο Eli Tomac κυριάρχησε στην Pala και ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στην κατηγορία 450 του AMA Motocross 2019. Στα 250 ο Adam Cianciarulo ήταν και πάλι νικητής παρά το δύσκολο πρώτο σκέλος.

Όταν είναι στην μέρα του ο Εli Tomac, έχει τον τρόπο του να κερδίζει αγώνες.  

Κατηγορία 450
Με επιθέσεις στα τελευταία λεπτά των αγώνων ο Eli Tomac(1-1) κατάφερε να κάνει τρία τα νικητήρια φετινά του σκέλη, απολαμβάνοντας έτσι την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Με μεγάλη υπομονή στο πρώτο σκέλος, μπόρεσε να πιάσει τους πρωτοπόρους Κen Roczen και Marvin Musquin και μάλιστα τους πέρασε με λίγους γύρους να απομένουν στον αγώνα. Στο δεύτερο, καθάρισε σχετικά νωρίς την υπόθεση πρώτο σκέλος, εξαπολύοντας επίθεση στον Musquin(3-2) μετά τα μισά της χρονικής διάρκειας. Η δεύτερη θέση του Γάλλου στο τελευταίο σκέλος, τον έφερε στην δεύτερη θέση του αγώνα σπάζοντας την ισοβαθμία του με τον Γερμανό. Ο Roczen(2-3) μετά την νίκη του στον προηγούμενο αγώνα, προσπάθησε να πάρει το πρώτο σκέλος κερδίζοντας αρχικά την μάχη του με τον Musquin, αλλά όλα αυτά πριν τους περάσει ο Tomac. Στο δεύτερο έδωσε σκληρή μάχη με τον Jason Anderson για την τρίτη θέση και στο τέλος κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Zack Osborne για να πάρει την τρίτη θέση στον αγώνα. Αυτό δεν ήταν αρκετό όμως για να κρατηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας, πέφτοντας στην δεύτερη θέση. Τέταρτος τερμάτισε ο Osborne(5-4) υποφέροντας και πάλι από κακές εκκινήσεις ενώ πέμπτος ήταν ο ομόσταυλος του στην Rockstar Energy Husqvarna Jason Anderson(4-5) που αντιθέτως δεν κατάφερε να μετατρέψει τις καλές του εκκινήσεις σε μια θέση στο βάθρο. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Cooper Webb(6-6) αντιμετωπίζοντας πτώσεις, ενώ ακόμα δεν δείχνει να έχει βρει ανταγωνιστικό ρυθμό για μια θέση στο βάθρο.

 

 

 

Ο Adam Cianciarulo δεν ήξερε τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει στην Pala. Tο κατάφερε έχοντας απλά στόχο, να μαζέψει βαθμούς για το πρωτάθλημα.

Κατηγορία 250
Παρά τις κακές του επιλογές στην εκκίνηση, ο Adam Cianciarulo(3-1) κατάφερε να αναρριχηθεί μπροστά και στα δύο σκέλη, δίνοντας την μάχη της δεύτερης θέσης στον πρώτο αγώνα και κερδίζοντας τον δεύτερο από τον εξαιρετικό Hunter Lawrence. H πτώση του Αυστραλού ενώ οδηγούσε τον αγώνα έδωσε στον Cianciarulo την νίκη στο σκέλος και τελικά στον αγώνα. Ο Justin Cooper(1-4) αφού κέρδισε άνετα το πρώτο σκέλος, δεν είχε την αντίστοιχη συνέχεια στο δεύτερο, γεγονός που του στοίχισε την νίκη στην Pala, ανεβαίνοντας έτσι στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Κακές εκκινήσεις είχε και ο Dylan Ferrandis(7-3), μπόρεσε όμως να βρει τον δρόμο για την πρώτη τριάδα στο δεύτερο σκέλος, στερώντας μάλιστα την νίκη από τον ομόσταυλο του Cooper, όταν του πήρε την τρίτη θέση. Αυτό ήταν το πρώτο φετινό βάθρο για τον Γάλλο μετά το άσχημο ξεκίνημα του στον πρώτο αγώνα του Hangtown. Σταθερό αγώνα πραγματοποίησε ο Chase Sexton(5-5), και με τις πολλές πτώσεις που σημειώθηκαν στον αγώνα δικαιώθηκε, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση. Μέσα από τα χέρια του έχασε το βάθρο ο Colt Nichols(4-7) όταν στον τελευταίο γύρο του πρώτου σκέλους έχασε δύο θέσεις και από δεύτερος τερμάτισε τέταρτος. Αυτό το αποτέλεσμα τον έφερε στην πέμπτη θέση του αγώνα μπροστά από τον Alex Martin(10-6) που έδειξε σημάδια του παλιού καλού εαυτού στο δεύτερο σκέλος διεκδικώντας στην αρχή την πρώτη θέση, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την καλή του προσπάθεια.

Βαθμολογίες

Επόμενος αγώνας 1/6/2019 Thunder Valley CO.

1973 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – O J.PRADO ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΚΤΟ ΓΥΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2024 παρέμεινε στην ιβηρική χερσόνησο και μετά το GP της Πορτογαλίας...