MXGP 2019 – O T.GAJSER ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ

Σε ακόμα έναν αγώνα ο Tim Gajser κατάφερε να αποδείξει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα αυτή την περίοδο, κερδίζοντας χαρακτηρηστικά και τα δύο σκέλη του Saint Jean d’Angely και το γαλλικό GP του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2019. Στην MX2 o Jorge Prado τα βρήκε δύσκολα από τον Jogo Geerts αλλά στο τέλος κατάφερε να πάρει ακόμα μια νίκη στην κατηγορία.

Ο T.Gajser πέτυχε την τρίτη του φετινή νίκη και μάζεψε σημαντικά την διαφορά στην βαθμολογία. 

Κατηγορία MXGP
Ερχόμενος με φόρα από την δεύτερη φετινή του νίκη στον προηγούμενο αγώνα στην Πορτογαλία, ο Tim Gajser(1-1) ήταν το φαβορί και στην Γαλλία μετά μάλιστα και την νίκη του στον προκριματικό αγώνα του Σαββάτου. Στα δύο σκέλη δεν είχε καλές εκκινήσεις κατάφερε όμως στο πρώτο να περάσει αστραπιαία στην πρώτη θέση ενώ στο δεύτερο έπρεπε να κερδίσει αρκετές μάχες για να πάρει την πρώτη θέση. Αυτή ήταν η τρίτη του διπλή φετινή νίκη στην κατηγορία και με επτά νικητήρια σκέλη στο ενεργητικό του, ο Σλοβένος πλησίασε στους έντεκα βαθμούς την απόσταση του από την κορυφή της βαθμολογίας. Αυτό, κυρίως γιατί ο πρωτοπόρους του βαθμολογικού πίνακα Antonio Cairoli(2-17), δεν είχε καλό αγώνα. Στο πρώτο σκέλος, και αυτός δεν είχε καλή εκκίνηση, και όταν βρέθηκε στην δεύτερη θέση ήταν αδύνατον να πιάσει τον Gajser ενώ στο δεύτερο, η περίεργη πτώση της μπάρας έπιασε αρκετούς οδηγούς, με τον Ιταλό να είναι ένας από αυτούς. Μετέπειτα ακολούθησαν πτώσεις και λάθη που περιόρισαν τον Cairoli στην 17η θέση στο σκέλος και στην έβδομη της ημέρας. Οι καλές εκκινήσεις του Arnaud Tonus(3-3) τον έφεραν να οδηγεί το πρώτο σκέλος ενώ και στους δύο αγώνες του γαλλικού GP ήταν μέσα στην πρώτη τριάδα από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό. Στο τέλος οι δύο τρίτες θέσεις που πέτυχε ήταν αρκετές για να τον ανεβάσουν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Στον προηγούμενο αγώνα στην Πορτογαλία o Roman Febvre(5-2) επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά τον τραυματισμό του και στο GP της πατρίδας του κατάφερε να επιστρέψει και στο βάθρο με δύο δυνατά σκέλη, οδηγώντας μάλιστα για αρκετούς γύρους το δεύτερο σκέλος της κατηγορίας. Πίσω από τον τρίτο Febvre, τερμάτισε στην τέταρτη θέση ο Clement Desalle(6-4) με τις εκκίνησης του να παίζουν ρόλο στην απόδοση του, ενώ ο Jeremy Seewer(4-8) παρά τα προβλήματα με πτώσεις πήρε τελικά την πέμπτη θέση. Δυνατούς αγώνες με αποτελέσματα μέσα στην πρώτη δεκάδα πραγματοποίησε ο Julien Lieber(9-6) καταλαμβάνοντας τελικά την έκτη θέση του αγώνα.

Ο J.Prado έχασε το πρώτο του φετινό σκέλος που συμμετείχε…και αυτό είναι είδηση. 

Κατηγορία ΜΧ2
Από τα προκριματικά του Σαββάτου ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jorge Prado(2-1) είχε νοιώσει την απειλή του Jago Geerts για την πρώτη θέση και στο πρώτο σκέλος ο Geerts κατάφερε να κάνει την απειλή πραγματικότητα περνώντας τον Prado για την κατάκτηση του πρώτου σκέλους του αγώνα, αλλά και της καριέρας του νεαρού Βέλγου. Πολύ κοντά βρέθηκε και στην κατάκτηση του πρώτου του αγώνα, όμως ο Prado κατάφερε να διαχειριστεί σωστά την πρωτοπορία του στο δεύτερο σκέλος, και δεν επέτρεψε σε κανέναν, και ιδιαίτερα στον Geerts(1-2), να τον πλησιάσει. Στο τέλος της ημέρας οι δύο οδηγοί ισοβάθμησαν, με τον Prado να κερδίζει το έκτο του GP, με το καλύτερο αποτέλεσμα στο δεύτερο σκέλος. Οι καταστροφικές εκκινήσεις του Thomas Olsen(3-5) τον έφεραν να δουλεύει σκληρά για μια θέση στο βάθρο, παρόλα αυτά τα κατάφερε και έσωσε την ημέρα τερματίζοντας στην τρίτη θέση. Τέταρτος στον αγώνα τερμάτισε ο Mitchell Evans(7-4) δείχνοντας ότι το βάθρο του στην Πορτογαλία δεν ήρθε τυχαία ενώ το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα πέτυχε ο Adam Sterry(6-6) καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση. Την πτώση του στον πρώτο γύρο του πρώτου σκέλους πλήρωσε ακριβά ο Ben Watson(9-3) τερματίζοντας τελικά στην έκτη θέση ενώ στο δεύτερο έδειξε ότι είχε τον ρυθμό, ακόμα και για μια θέση στο βάθρο.

Βαθμολογίες

Επόμενος αγώνας 9/6/2019 Orlyonok Ρωσία.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...