AMA MX 2019 – M.MUSQUIN ΚΑΙ J.COOPER ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗ

Το ΑΜΑ Motocross επέστρεψε μετά από 22 χρόνια στην Florida για τον πέμπτο αγώνα της χρονιάς όπου ο Marvin Musquin κατάφερε να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη στα 450 επιστρέφοντας στις νίκες του θεσμού,  από τον περσινό Αύγουστο! Τα καλύτερα αποτελέσματα του Justin Cooper στα 250 τον έφεραν αγκαλιά με την πρώτη νίκη της καριέρας του στην κατηγορία.

H νίκη δεν ήρθε εύκολα για τον M.Musquin σε μια πίστα που το λάθος ήταν εύκολο. Εδώ την γλίτωσε, στην προσπάθεια του να περάσει τον K.Roczen στο πρώτο σκέλος. 

Κατηγορία 450
Στην Florida οι Ken Roczen και Eli Tomac ήρθαν ισόβαθμοι στην βαθμολογία αλλά δεν θα έφευγαν με το κόκκινο number plate μαζί. Οι δύσκολες αμμουδερές συνθήκες με την υψηλή υγρασία και θερμοκρασία έδειξαν ότι τελικά ευνοούσαν τον Musquin. Ο Γάλλος ξεκίνησε καλά και στα δύο σκέλη δίνοντας σκληρές μάχες στο πρώτο με τον Roczen για την νίκη αλλά και στο δεύτερο με τους Jason Anderson και Zack Osborne για την δεύτερη θέση. Παρότι στο δεύτερο σκέλος κατάφερε να πιάσει τον Tomac που είχε πάρει από νωρίς την πρωτοπορία, έμεινε από ενέργεια όπως δήλωσε, τερματίζοντας τελικά τρίτος. Τα αποτελέσματα 1-3 του Musquin τον έφεραν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά φέτος. Η καταστροφική εκκίνηση του Tomac(7-1) στο πρώτο σκέλος τον έφερε να ξεκινάει από την πρώτη 20άδα, για να τερματίσει στην έβδομη θέση ενώ στο δεύτερο έφυγε μπροστά από την αρχή για να πάρει την νίκη στο σκέλος και την δεύτερη θέση στο σύνολο, για να συνεχίσει μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι ομόσταυλοι στην Rockstar Energy Husqvarna  Osborne(5-2) και Anderson(3-4), ισοβάθμησαν στην τρίτη θέση μετά από σκληρές μάχες και των δύο για μια θέση στο βάθρο. Τελικά, το καλύτερο αποτέλεσμα του Osborne στο δεύτερο σκέλος με την φοβερή προσπέραση στους τελευταίους γύρους στον Musquin, έφερε τον “rookie” στο τρίτο σκαλί. Ο Anderson που στο δεύτερο σκέλος έδειξε και αυτός να μένει από ενέργεια, τερμάτισε τέταρτος ενώ το κακό δεύτερο αποτέλεσμα του Roczen(2-10) που και αυτός έχανε θέσεις προς το τέλος του αγώνα, τον έφερε τελικά στην έκτη θέση. Αντίθετα σταθερή απόδοση μέχρι στιγμής σε όλους του αγώνες έχει ο Cooper Webb(4-5) τερματίζοντας μέσα στην πρώτη εξάδα.

 

Ο J.Cooper έψαχνε την πρώτη του νίκη στην κατηγορία των 250, για να μπει πιο ουσιαστικά στην διεκδίκηση του τίτλου. 

Κατηγορία 250
Στον πέμπτο αγώνα της χρονιάς το νικηφόρο σερί του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Adam Cianciarulo τερματίστηκε με τον άμεσο διεκδικητή του πρωταθλήματος Justin Cooper να φεύγει από την Florida με την νίκη. Και στα δύο σκέλη ο Cooper(2-2) πάλεψε για την νίκη όμως και στα δύο, 10 λεπτά πριν την ολοκλήρωση τους, τον πέρασαν οι Chase Sexton στο πρώτο και Dylan Ferrandis στο δεύτερο για να του πάρουν τις νίκες. Με δύο δεύτερες θέσεις όμως ο Cooper κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη νίκη της καριέρας του στην κατηγορία και να μαζέψει την διαφορά στην βαθμολογία από την κορυφή. Ανακάμπτοντας από μέτρια εκκίνηση στο πρώτο σκέλος, o Ferrandis(4-2) κέρδισε το πρώτο του φετινό σκέλος στο δεύτερο και κατέλαβε την δεύτερη θέση του βάθρου. Για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Cianciarulo(5-3) ήταν μια κακή μέρα αλλά κατάφερε να κρατηθεί μέσα στους βαθμούς του βάθρου, βλέποντας στο τέλος της ημέρας το δάσος, που είναι το πρωτάθλημα και όχι το δέντρο, που ήταν η νίκη. Καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Michael Misiman(3-5) ειδικά στο πρώτο σκέλος με την άνοδο του στην τρίτη θέση από την όγδοη ενώ ο αντίθετα οι πολύ κακές εκκινήσεις του Hunter Lawrence(8-4) τον έφεραν να μην μπορεί για κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση της ημέρας. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Alex Martin(7-6), με τον νικητή του πρώτου σκέλους Sexton να περνάει από τα pits και να εγκαταλείπει στο δεύτερο χάνοντας την ελπίδα για την πρώτη νίκη της καριέρας του σε αγώνα.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 29/6/2019 Southwick MA.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...