MXGP 2019 – ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ T.GAJSER KAI J.PRADO KAI ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2019 έφτασε στα μισά του πρωταθλήματος με τον δέκατο αγώνα να πραγματοποιείται στην πίστα Teutschenthal της Γερμανίας όπου ο Tim Gajser στην MXGP και ο Jorge Prado κατάφεραν να φύγουν με ακόμα μια διπλή νίκη.

Με τους Α.Cairoli και J.Herlings εκτός, ο T.Gajser δείχνει χωρίς αντίπαλο στην μεγάλη κατηγορία. 

Κατηγορία MXGP
Μετά τον καταστροφικό αγώνα της ομάδας Red Bull KTM στην Λετονία, όπου είδε στην πρώτη του φετινή εμφάνιση τον περσινό πρωταθλητή Jeffrey Herlings να τραυματίζεται ξανά αλλά και τον διεκδικητή του φετινού πρωταθλήματος Antonio Cairoli να αντιμετωπίζει και αυτός πτώση με τραυματισμό, ο δρόμος ήταν ανοιχτός για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Tim Gajser(1-1) να πάρει ακόμα μια φετινή νίκη. Οι δύο καλές του εκκινήσεις βοήθησαν σε αυτό, και παρά την πτώση του στο πρώτο σκέλος ο Σλοβένος κατάφερε να οδηγήσει από την αρχή μέχρι το τέλος και τα δύο σκέλη της δύσκολης Teutschenthal. Πίσω του έγιναν σκληρές μάχες για τις δύο θέσεις του βάθρου, με τον Arnaud Tonus(2-3) να επικρατεί σχετικά άνετα στην δεύτερη θέση με τερματισμούς στην πρώτη τριάδα. Στον τελευταίο γύρο του δεύτερου σκέλους ο Gautier Paulin(5-4) έκανε την προσπέραση στον Glenn Coldenhoff κάτι που το χρειαζόταν για να καταλάβει την τρίτη θέση του βάθρου, αφήνοντας τελικά τέταρτο τον Pauls Jonass(10-2) που πραγματοποίησε ένα πολύ δυνατό δεύτερο σκέλος. Δυνατός ήταν σε ακόμα έναν αγώνα ο Jeremy Seewer(3-8) αλλά και άτυχος μετά την πτώση του στην αρχή του δεύτερου σκέλους. Πήρε τελικά την πέμπτη θέση στον αγώνα και δίνει την μάχη για την τρίτη θέση στην βαθμολογία με τους Tonus και Paulin, που τον πλησίασαν στην Γερμανία. Την εξάδα συμπλήρωσε Μax Anstie(7-5) με σταθερούς τερματισμούς στην πρώτη εξάδα.

Αποτελέσματα Teutschenthal MXGP:1. Tim Gajser (SLO, HON), 50 points; 2. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 42 p.; 3. Gautier Paulin (FRA, YAM), 34 p.; 4. Pauls Jonass (LAT, HUS), 33 p.; 5. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 33 p.; 6. Max Anstie (GBR, KTM), 30 p.; 7. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 30 p.; 8. Romain Febvre (FRA, YAM), 27 p.; 9. Jeremy Van Horebeek (BEL, HON), 25 p.; 10. Arminas Jasikonis (LTU, HUS), 23 p.;

Ο J.Prado κρατήθηκε όρθιος στην Γερμανία και πήρε ακόμα μια διπλή νίκη.

Κατηγορία ΜΧ2
Η πίστα της; Teutschenthal με τα πολλά και βαθιά λούκια δημιούργησε πολλά προβλήματα στους οδηγούς της μικρής κατηγορίας καθώς σχεδόν όλοι αντιμετώπισαν πτώσεις. Αυτός που παρέμεινε αλάνθαστος από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό ήταν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jorge Prado(1-1)  καταφέρνοντας να οδηγήσει και τα δύο σκέλη από την εκκίνηση μέχρι και τον τερματισμό στην πρώτη θέση. Οι καλές του εκκινήσεις και η σταθερή του απόδοση ΄έφεραν τον ομόσταυλο του Ισπανού Tom Vialle(2-3) στην δεύτερη θέση κάνοντας το 1-2 για την Red Bull KTM σε έναν αγώνα που το χρειαζόταν καθώς είχε τραυματίες και τους δύο αναβάτες στην μεγάλη κατηγορία. Μετά τον Vialle τον καλύτερο του τερματισμό πέτυχε και ο Mathys Boisrame(7-2) στην τρίτη θέση, εντυπωσιάζοντας με την επίθεση του στους τελευταίους γύρους του δεύτερου σκέλους. Προβλήματα με πτώσεις και κακές εκκινήσεις έφεραν τον Thomas Olsen(4-4) στην τέταρτη θέση ενώ ο τοπικός Henry Jacobi(3-9) προσπάθησε πολύ να προσφέρει χαρά στους συμπατριώτες του καταλαμβάνοντας μετά από μάχες την τρίτη θέση στο πρώτο σκέλος αλλά αρκετές πτώσεις στο δεύτερο, τον κράτησαν στην πέμπτη θέση της ημέρας. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Jed Beaton(6-5) ε σταθερούς τερματισμούς. Ο Jago Geerts αντιμετώπισε πτώσεις και προβλήματα με την μοτοσυκλέτα του, εγκαταλείπωντας στο δεύτερο σκέλος ενώ και ο Mitchel Evans τραυματίστηκε στο πρώτο και δεν συνέχισε στους αγώνες, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε στη πίστα.

Αποτελέσματα Teutschenthal MX2:1. Jorge Prado (ESP, KTM), 50 points; 2. Tom Vialle (FRA, KTM), 42 p.; 3. Mathys Boisrame (FRA, HON), 36 p.; 4. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 36 p.; 5. Henry Jacobi (GER, KAW), 32 p.; 6. Jed Beaton (AUS, HUS), 31 p.; 7. Bas Vaessen (NED, KTM), 31 p.; 8. Mitchell Harrison (USA, KAW), 24 p.; 9. Michele Cervellin (ITA, YAM), 23 p.; 10. Morgan Lesiardo (ITA, KTM), 18 p.;

Βαθμολογίες

MXGP
1. Tim Gajser (SLO, HON), 441
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 358
3. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 289
4. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 288
5. Gautier Paulin (FRA, YAM), 288
6. Arminas Jasikonis (LTU, HUS), 249
7. Jeremy Van Horebeek (BEL, HON), 225
8. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 220
9. Pauls Jonass (LAT, HUS), 219
10. Clement Desalle (BEL, KAW), 208

MX2
1. Jorge Prado (ESP, KTM), 447
2. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 403
3. Jago Geerts (BEL, YAM), 313
4. Tom Vialle (FRA, KTM), 284
5. Henry Jacobi (GER, KAW), 283
6. Ben Watson (GBR, YAM), 246
7. Mitchell Evans (AUS, HON), 226
8. Adam Sterry (GBR, KAW), 204
9. Bas Vaessen (NED, KTM), 185
10. Michele Cervellin (ITA, YAM), 179

Επόμενος αγώνας 07/06/2019 Palembang Ινδονησία.

1969 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΣΠΗΣ” ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η λάσπη πάντα εξομαλύνει τις διαφορές στο motocross και στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...