AMA MX 2019 – M.MUSQUIN KAI A.CIANCIARULO ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ SOUTHWICK

Το αμερικανικό πρωτάθλημα AMA Motocross 2019 έφτασε στα μισά της διάρκειας του με τον έκτο αγώνα να πραγματοποιείτε στην ιστορική αμμουδερή πίστα του Southwick. Στα 450 o Marvin Musquin πέτυχε την δεύτερη σερί φετινή του νίκη ενώ στα 250 ο Adam Cianciarulo επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας τον πέμπτο του φετινό αγώνα.

Η δεύτερη φετινή νίκη του M.Musquin τον έφερε στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Κατηγορία 450
Μετά τον προηγούμενο αγώνα στην Florida το πρωτάθλημα συνεχίστηκε σε ακόμα μια αμμουδερή πίστα, το θρυλικό Southwick, με τους οδηγούς του Aldon Baker του προπονητή των ομάδων Red Bull KTM και Rockstar Energy Husqvarna, να επικρατούν στις πρώτες θέσεις σε ακόμα έναν αγώνα με άμμο. Οι καλές εκκινήσεις του Marvin Musquin(1-2) τον έφεραν να οδηγεί από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό το πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Zach Osborne και έδωσε αρκετές μάχες για να κρατήσει την δεύτερη θέση, αποτέλεσμα που τον ανέβασε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Καλές εκκινήσεις και με σταθερό ρυθμό και στα δύο σκέλη, ο Osborne(3-1) κατάφερε αυτό που είχε δείξει στους προηγούμενους αγώνες ότι μπορεί να καταφέρει, κερδίζοντας το πρώτο σκέλος της καριέρας του στην μεγάλη κατηγορία. Σε συνδυασμό με την τρίτη θέση στο πρώτο σκέλος, πέτυχε παράλληλα και τον καλύτερο του τερματισμό στο σύνολο με την δεύτερη θέση. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Eli Tomac(2-3) αν και αυτός είχε καλές εκκινήσεις έχασε έδαφος στην αρχή για να επιτεθεί ξανά στις πρώτες θέσεις μετά τα μισά του αγώνα.  Αυτή η τακτική του τον έφερε στην τρίτη θέση του αγώνα, μεγαλώνοντας μάλιστα την διαφορά του από την δεύτερη θέση στους 26 βαθμούς, αφού ο Ken Roczen αντιμετωπίζει στους τελευταίους αγώνες πιθανότατα υπερκόπωση, με αποτέλεσμα να φέρνει φτωχά αποτελέσματα, γεγονός που έφερε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας τον Musquin. Αρκετά ανταγωνιστικός ήταν στο Southwick ο Cooper Webb(4-4), πάλεψε σκληρά για μια θέση στο βάθρο αλλά τόσο τα λάθη του όσο και η αντοχή του δεν του επέτρεψαν να εκμεταλλευτεί τις καλές του εκκινήσεις, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Την πέμπτη θέση κατέλαβε ο Jason Anderson(7-5) που δεν έχει βρει ακόμα τον καλό του εαυτό ενώ στην έκτη, τερμάτισε ο Jastin Barcia(6-6).

Πέντε στα έξι για τον AC στο φετινό πρωτάθλημα των 250. 

Κατηγορία 250
Στο Southwick, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Adam Cianciarulo(1-2) κατάφερε να οδηγήσει από την αρχή και τα δύο σκέλη, κερδίζοντας άνετα το πρώτο αλλά χάνοντας το δεύτερο από τον Dylan Ferrandis. Τα αποτελέσματα του όμως ήταν αρκετά, για να του δώσουν την πέμπτη του φετινή νίκη στην κατηγορία. Η κακή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος του Ferrandis(3-1) σε συνδυασμό με κάποια λάθη του στέρησαν ένα καλύτερο αποτέλεσμα και πιθανότατα την πρώτη του φετινή νίκη καθώς στο δεύτερο σκέλος ήταν άπιαστος κερδίζοντας με διαφορά. Ο Γάλλος κατέλαβε την δεύτερη θέση με τον ομόσταυλο του Justin Cooper(2-3) να κρατιέται στην τρίτη θέση πίσω από τους δύο πρωτοπόρους κρατώντας λογική ακόμα, την διαφορά του από την κορυφή της βαθμολογίας. Ακόμα ένας καλός αγώνας για τον RJ Hampshire(4-4) και την τέταρτη θέση με τον Shane McElarth(6-7) να τερματίζει στην πέμπτη θέση μακριά από τον καλό του εαυτό. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Alex Μartin(10-5) υποφέροντας από κακές εκκινήσεις και στα δύο σκέλη.

 

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 6/7/2019 Red Bud MI.

1969 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΣΠΗΣ” ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η λάσπη πάντα εξομαλύνει τις διαφορές στο motocross και στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...