ΑΜΑ ΜΧ 2019 – ΤΡΙΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Ε.TOMAC…ΠΡΩΤΗ TOY D.FERRANDIS

Το AMA Motocross 2019 πέρασε παραδοσιακά από το Red Bud γιορτάζοντας την ημέρα της ανεξαρτησία των H.Π.Α. γνωστή και ως 4η Ιουλίου. Ντυμένος στα αμερικανικά χρώματα ο Eli Tomac κατάφερε να πάρει την τρίτη του φετινή νίκη στα 450 ενώ στα 250 ήταν ο Γάλλος Dylan Ferrandis που πήρε την νίκη, την πρώτη του την φετινή σεζόν.

Ο Ε.Tomac σήκωσε ψηλά τα αμερικανικά χρώματα στα πλαίσια του εορτασμού της 4ης Ιουλίου.

Κατηγορία 450
Στο Red Bud οι αγώνες της κατηγορίας ήταν ιδιαιτέρως ανταγωνιστικοί, κάνοντας την επικράτηση του Eli Tomac αρκετά δύσκολη. Στο πρώτο σκέλος οι Justin Bogle, Blake Baggett και Cooper Webb έδωσαν σκληρές μάχες για την πρωτοπορία, με τους Tomac και Jason Andrerson να τους παρακολουθούν σε στενό κλοιό πίσω τους. O Marvin Musquin μετά από κακή εκκίνηση είχε μια πτώση με την μοτοσυκλέτα του να τον πλακώνει, καθυστερώντας έτσι αρκετά για να συνεχίσει ενώ ο Ken Roczen δεν αισθανόταν καλά και αναγκάστηκε να κόψει για να κάνει εμετό, συνεχίζοντας όμως την προσπάθεια του. Μπροστά, ένα σβήσιμο του Webb και μετά από αρκετές μάχες, ο Tomac κατάφερε να τεθεί επικεφαλής κερδίζοντας τελικά το σκέλος, με τον Anderson να περνάει τον Webb για την δεύτερη θέση. Στο τελευταίο σκέλος της ημέρας οι Baggett και Bogle πήραν και πάλι την πρωτοπορία όμως αυτή τη φορά ο Roczen που ένοιωθε καλύτερα, κατάφερε να περάσει μπροστά και να οδηγήσει τον αγώνα. Τον ακολούθησε ο Musquin ενώ και οι Tomac, Anderson πλησίασαν την πρώτη τριάδα. Μετά τα μισά του σκέλους ο Musquin έκανε την κίνηση του στον Roczen εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση ενώ ο Γερμανός σύντομα έπεσε και στα χέρια του Tomac που μόλις είχε ξεμπερδέψει από μια μεγάλη μάχη με τον Anderson. Στο τέλος ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Tomac(1-2) κατάφερε να περάσει τον Roczen για να πάρει την τρίτη του φετινή νίκη, με τον Anderson(2-4) να πετυχαίνει τον καλύτερο του φετινό τερματισμό στην δεύτερη θέση. Από τελευταίος μετά την πτώση του στο πρώτο σκέλος, ο Musquin(7-1) κατάφερε να τερματίσει έβδομος και σε συνδυασμό με την νίκη του στο δεύτερο, πέτυχε μια εντυπωσιακή επίδοση, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Με όλο και περισσότερη παρουσία στην πρώτη τριάδα,, η τέταρτη θέση του Webb(3-5) στο Red Bud σύντομα θα μετουσιωθεί σε βάθρο στους επόμενους αγώνες. Με την αδιαθεσία του Roczen(6-3) στους τελευταίους αγώνες η πέμπτη θέση πρέπει να είναι επιτυχία όπως και η έκτη θέση στον αγώνα του Bogle(4-6) που πάλεψε για να κρατηθεί μπροστά και στα δύο σκέλη του αγώνα.

Ο D.Ferrandis μπαίνει δυνατά στην διεκδίκηση του τίτλου μετά την νίκη του στο Red Bud. 

Κατηγορία 250
Σκέλη φωτιά, με απρόβλεπτες καταστάσεις είχαμε στο Red Bud για την κατηγορία, με τον Dylan Ferrandis  να καταφέρνει τελικά να φύγει με την πρώτη του φετινή νίκη και μάλιστα διπλή. Και στις δύο εκκινήσεις ο Alex Martin(19-3) κατάφερε να οδηγήσει τον αγώνα και μάλιστα παρέμεινε και στα δύο σκέλη στην πρώτη τριάδα μέχρι να εγκαταλείψει στο πρώτο από μηχανική βλάβη, δύο γύρους πριν τον τερματισμό, χάνοντας έτσι το πρώτο του φετινό βάθρο. Ο Ferrandis(1-1) μετά από σύντομες μάχες με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Adam Cianciarulo και τον Martin, κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία και στα δύο σκέλη, επικρατώντας άνετα στην πρώτη θέση του αγώνα. Ο Cianciarulo με την σειρά του είχε δύσκολο πρώτο σκέλος μετά την μάχη του με τον Γάλλο αλλά και με τους Martin και RJ Hampshire να του κάνουν την ζωή δύσκολη, γεγονός που του επέφερε και ποινή δύο θέσεων για επικίνδυνη επιτάχυνση, στις δύο εξόδους που είχε από την πίστα. Ο Cianciarulo(5-2) κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση στο δεύτερο σκέλος ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Red Bud. Μετά από κακές εκκινήσεις ο Justιn Cooper(3-6) έκανε μεγάλο αγώνα για να βρεθεί στην τρίτη θέση του βάθρου με τον Hampshire(2-8) να τερματίζει τελικά στην τέταρτη θέση μετά την καταστροφική του εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Hunter Lawrence(8-4) με έκτο τον Ty Masterpol(4-11) που εντυπωσίασε στο πρώτο σκέλος με την επίδοση του.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 20/7/2019 Spring Creek MN.

1964 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥ “BEHIND THE GATE”…ROCK ‘N’ RIOLA!

Το επεισόδιο No3 της σειράς "Behind the Gate" σας μεταφέρει βαθύτερα στη δράση από την...