MXGP 2019 – T.GAJSER KAI J.PRADO ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ Ι

Οι υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία της Ινδονησίας δοκίμασαν ακόμα μια φορά τις αντοχές τον πρωταγωνιστών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2019 αλλά στο τέλος ο Tim Gajser κατάφερε να επικρατήσει στην MXGP και ο Jorge Prado να παραμείνει αήττητος στους αγώνες που έχει συμμετάσχει στην ΜΧ2.

Με 130 βαθμούς πρωτοπορίας από τον A.Cairoli που δεν συνεχίζει την χρονιά…ποιος μπορεί να σταματήσει τον T.Gajser από την κατάκτηση του τίτλου. 

Κατηγορία MXGP
Η μεγάλη είδηση του αγώνα ήταν η επέμβαση στον ώμο του εννέα φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Antonio Cairoli που τον έβγαλε αυτόματα εκτός πρωταθλήματος για το υπόλοιπο της σεζόν. Χωρίς τον Cairoli αλλά και τον περσινό πρωταθλητή Jeffrey Herlings το πρωτάθλημα έγινε αυτομάτως πιο φτωχό αλλά παρέμεινε να έχει ενδιαφέρον κάτι που φάνηκε στην Ινδονησία. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Tim Gajser κατάφερε να πάρει και τις δύο εκκινήσεις της κατηγορίας. οδηγώντας το πρώτο σκέλος από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό στην πρώτη θέση. Στο δεύτερο όμως είχε μια πτώση ενώ οδηγούσε το σκέλος, με αποτέλεσμα να τον περάσουν οι Jeremy Seewer και Romain Febvre. Κατάφερε να περάσει τον Seewer για την δεύτερη θέση και με τερματισμούς 1-2 πήρε ακόμα μια νίκη, απολαμβάνοντας την εντυπωσιακή διαφορά των 130 βαθμών στην βαθμολογία.  Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο νικητής του δεύτερου σκέλους Febvre(4-1) παρά την πτώση που αντιμετώπισε στο πρώτο σκέλος χάνοντας αρκετές θέσεις. Εντυπωσιακός στους τελευταίους αγώνες είναι ο Jeremy Seewer(3-4) ανεβαίνοντας στο βάθρο της Ινδονησίας αλλά και στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, όπου ουσιαστικά είναι δεύτερος καθώς μπροστά του βρίσκεται ο Cairoli που όπως αναφέραμε δεν θα συνεχίσει την χρονιά. Οι καλές εκκινήσεις και η μαχητικότητα του Max Anstie(2-6) τον έφεραν στην τέταρτη θέση ενώ και ο πέμπτος Glenn Coldenhof(5-3) έδειξε ανταγωνιστικός αλλά αντιμετώπισε  πτώσεις στον αγώνα. Πτώσεις, περιόρισαν και τον Gautier Paulin(7-5) στην έκτη θέση.

Αποτελέσματα Ινδονησίας Ι MXGP:1. Tim Gajser (SLO, HON), 47  2. Romain Febvre (FRA, YAM), 43 p.; 3. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 38 p.; 4. Max Anstie (GBR, KTM), 37 p.; 5. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 36 p.; 6. Gautier Paulin (FRA, YAM), 30 p.; 7. Pauls Jonass (LAT, HUS), 27 p.; 8. Brian Bogers (NED, HON), 22 p.; 9. Arminas Jasikonis (LTU, HUS), 22 p.; 10. Ivo Monticelli (ITA, KTM), 21 p.;

Με δέκα νίκες σε έντεκα αγώνες ο Jorge Prado συνεχίζει την αήττητη πορεία του στους αγώνες που έχει συμμετάσχει. 

Κατηγορία ΜΧ2
Όπως στην μεγάλη κατηγορία οι πτώσεις ήταν σύνηθες φαινόμενο, έτσι και στην μικρή, επιρέασαν ακόμα και τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Jorge Prado(1-2) από την κατάκτηση μιας ακόμα διπλής νίκης. Μετά από δύο καλές εκκινήσεις του Ισπανού, έδωσε στην αρχή μάχες μέχρι να εδραιωθεί στην πρώτη θέση όμως στο δεύτερο σκέλος μια πτώση δεν του επέτρεψε να επαναλάβει την νίκη του πρώτου αγώνα. Ο Prado παρόλα αυτά κατάφερε να πάρει το δέκατο φετινό του GP ανεβάζοντας στους 55 βαθμούς το προβάδισμα του στο πρωτάθλημα. Ενυπωσιακά ανταγωνιστικός εμφανίστηκε στην Ινδονησία ο Tom Vialle(2-3) διεκδικώντας την πρώτη του νίκη και στα δύο σκέλη. Ο Γάλλος πήρε άξια την δεύτερη θέση βοηθώντας τον ομόσταυλο του στην Red Bull KTM Prado, κόβοντας βαθμούς από τον δεύτερο της βαθμολογίας Thomas Olsen(6-1). O Δανός πίεσε και στα δύο σκέλη για να ανακάμψει από τις μέτριες εκκινήσεις του, καταφέρνοντας με την νίκη του στο δεύτερο σκέλος να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Για τις υπόλοιπες θέσεις έγινε ένας πραγματικός χαμός με πτώσεις κακές εκκινήσεις και διαρκείς ανακατατάξεις. Έτσι στο τέλος της ημέρας ο Maxime Renaux(3-7) κατέλαβε την τέταρτη θέση μπροστά από τον πέμπτο Jed Beaton(5-5) ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Brent Van Doninck(8-6).

Αποτελέσματα Ινδονησίας Ι MX2: 1. Jorge Prado (ESP, KTM), 47  2. Tom Vialle (FRA, KTM), 42 p.; 3. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 40 p.; 4. Maxime Renaux (FRA, YAM), 34 p.; 5. Jed Beaton (AUS, HUS), 32 p.; 6. Brent Van doninck (BEL, HON), 28 p.; 7. Calvin Vlaanderen (NED, HON), 26 p.; 8. Henry Jacobi (GER, KAW), 24 p.; 9. Bas Vaessen (NED, KTM), 24 p.; 10. Jago Geerts (BEL, YAM), 21 p.;

Βαθμολογίες

MXGP
1. Tim Gajser (SLO, HON), 488
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 358
3. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 327
4. Gautier Paulin (FRA, YAM), 318
5. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 304
6. Arminas Jasikonis (LTU, HUS), 271
7. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 256
8. Pauls Jonass (LAT, HUS), 246
9. Jeremy Van Horebeek (BEL, HON), 245
10. Romain Febvre (FRA, YAM), 227

MX2
1. Jorge Prado (ESP, KTM), 494
2. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 443
3. Jago Geerts (BEL, YAM), 334
4. Tom Vialle (FRA, KTM), 326
5. Henry Jacobi (GER, KAW), 307
6. Ben Watson (GBR, YAM), 246
7. Mitchell Evans (AUS, HON), 228
8. Adam Sterry (GBR, KAW), 224
9. Bas Vaessen (NED, KTM), 209
10. Jed Beaton (AUS, HUS), 192

Επόμενος αγώνας 14/7/2019 Semarang Ινδονησία.

1969 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΣΠΗΣ” ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η λάσπη πάντα εξομαλύνει τις διαφορές στο motocross και στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...