AMA MX 2019 – ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ Ο E.TOMAC ΣΤΗΝ WASHOUGAL

Στον ένατο γύρο του AMA Motocross 2019 στην Washougal ο Eli Tomac ήταν στην μέρα του καταφέρνοντας μετά από δύο εκπληκτικά σκέλη να φύγει με διπλή νίκη στα 450, ανεβάζοντας την διαφορά του στον βαθμολογικό πίνακα. Την δεύτερη φετινή του νίκη κατέκτησε ο Dylan Ferrnadis στα 250, εξαπολύοντας την γνωστή του επίθεση στους τελευταίους αγώνες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Eli Tomac πέταγε στην Washougal.

Κατηγορία 450
Όπως έχει επαναληφθεί στο παρελθόν, όταν ο Eli Tomac(1-1) βρίσκεται στην μέρα του κανείς δεν μπορεί να τον ανταγωνιστεί. Στην Washougal, είχε κέφια, και παρά τις δύο κακές εκκινήσεις του κατάφερε να διεκδικήσει την πρώτη θέση στους τελευταίους γύρους, από τον Ken Roczen στο πρώτο σκέλος και τον Marvin Musquin στο δεύτερο. Αυτή ήταν η μόλις δεύτερη φετινή του διπλή νίκη στο πρωτάθλημα, όμως ο περσινός πρωταθλητής απολαμβάνει πλέον 40 βαθμούς πρωτοπορίας στην βαθμολογία, με τρεις αγώνες να απομένουν. Σταδιακά, ο Ken Roczen(2-3) επανέρχεται στην καλή απόδοση που τον είχαμε δει στην αρχή της χρονιάς. Στο πρώτο σκέλος, κατάφερε μάλιστα να διεκδικήσει την πρώτη θέση, χωρίς όμως να μπορεί να ανακόψει την πορεία του επελαύνοντα Tomac. Στο δεύτερο, φαίνεται να κράτησε δυνάμεις για να επιστρέψει στο βάθρο με την δεύτερη θέση στην Washougal. Οι κακές επιλογές και η πτώση του Musquin(5-2) στο πρώτο σκέλος, μπορεί να μην επαναλήφθηκαν στο δεύτερο, όμως για τον Γάλλο η ζημιά είχε ήδη γίνει τερματίζοντας στην τρίτη θέση, χάνοντας ακόμα περισσότερο έδαφος από την κορυφή της βαθμολογίας. Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Cooper Webb(3-5) παρά τις σχετικά καλές εκκινήσεις του, δεν μπόρεσε να κινηθεί στους ρυθμούς των πρωτοπόρων του αγώνα τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση. Αναζητώντας τον καλό του εαυτό, ο Jason Anderson(4-7) ζορίστηκε σε ακόμα έναν αγώνα για να μπει στην πρώτη εξάδα του αγώνα. Τερμάτισε στην πέμπτη θέση με τον ομόσταυλο του Zach Osborne(9-4) να καταλαμβάνει την έκτη.

Δεύτερη φετινή και τέταρτη νίκη καριέρας για τον D.Ferrandis στο AMA Motocross και τα 250.

Κατηγορία 250
Σύσσωμοι οι οδηγοί της Yamaha ξεχύθηκαν μπροστά και στις δύο εκκινήσεις, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να στερήσουν βαθμούς από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Adam Cianciarulo. Ο αναβάτης της Κawasaki όμως κατάφερε να ξεκινήσει ανάμεσα τους και σύντομα βρέθηκε να διεκδικεί την πρώτη θέση και στα δύο σκέλη. Νωρίς όμως την πρωτοπορία είχε πάρει και τις δύο φορές ο Dylan Ferrandis(1-1) καταφέρνοντας να κρατήσει πίσω του τον Cianciarulo για να πάρει την δεύτερη φετινή του νίκη, μειώνοντας λίγο την ψαλίδα από τον πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα. Ο Cianciarulo(3-2) δεν έκανε σε καμία περίπτωση διαχείριση πρωταθλήματος και διεκδίκησε την νίκη και στα δύο σκέλη, πληρώνοντας με μια θέση το λάθος του στο πρώτο σκέλος. Το πάλεψε και πήρε την δεύτερη θέση στον αγώνα, προστατεύοντας το σημαντικό βαθμολογικό του προβάδισμα. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Justin Cooper(2-4) με ανάμεικτα αποτελέσματα που κυρίως κρίθηκαν από τις δύο εκκινήσεις του. Πολύ καλό αγώνα έκανε ο Michael Missiman(7-3) για την τέταρτη θέση, με απόδοση που θα μπορούσε να τον φέρει ακόμα και στην τρίτη θέση του βάθρου αν δεν έπρεπε να ανακάμψει από μια καταστροφική εκκίνηση στο πρώτο σκέλος. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Chase Sexton(4-6) με τον ομόσταυλο του RJ Hampshire(8-5) να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 10/8/2019 Unadilla NY.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...