MXGP 2019 – ΠΡΩΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ R.FEBVRE ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ

To σερί επτά νικών του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Tim Gajser έσπασε στην Τσεχία και τον 13ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2019 από τον Romain Febvre που κατάφερε να περιορίσει τα προβλήματα των προηγούμενων αγώνων, κερδίζοντας άξια την πρώτη του φετινή νίκη στην μεγάλη κατηγορία. Στην ΜΧ2 ο Jorge Prado προσέθεσε στο παλμαρέ του, ακόμα μια νίκη κερδίζοντας και στο Loket.

Θα μπορούσε να έχει πετύχει την πρώτη του νίκη νωρίτερα και ίσως να απολαμβάνει ακόμα περισσότερες φέτος αλλά όπως ο ίδιος δήλωσε, έκανε πολλά λάθη στους προηγούμενους αγώνες κάτι που απέφυγε στο Loket.  

Κατηγορία MXGP
Οι αγώνες της μεγάλης κατηγορίας από τα προκριματικά ήταν πανομοιότυποι, με τους οδηγούς της Yamaha Jeremy Seewer και Romain Febvre να διεκδικούν την πρώτη θέση στην αρχή των αγώνων και μετέπειτα να μπαίνει στο παιχνίδι και ο Tim Gajser. O Febvre(1-1) όμως ήταν αυτός που είχε την υπομονή για να χτυπήσει την κατάλληλη στιγμή και να πάρει την πρωτοπορία από τον ομόσταυλο του και στα τρία σκέλη, καταφέρνοντας στην συνέχεια να κρατήσει την διαφορά του από τον Gajser που ανέβαζε ρυθμό απειλητικά στους τελευταίους γύρους. Με αυτόν τον τρόπο  πρωταθλητής του 2015 της κατηγορίας Febvre, πήρε την πρώτη του φετινή νίκη και μάλιστα η ομάδα της Monster Energy Yamaha ευτύχησε να δει και τους δύο οδηγούς της στο βάθρο, με τον Seewer(3-3)  να καταλαμβάνει την τρίτη θέση. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Gajser(2-2) αντιμετώπισε προβλήματα με την πίστα από το Σάββατο. Την Κυριακή όταν κατάφερε να βρει ρυθμό και γραμμές που να του ταιριάζουν, η πρώτη θέση ήταν μακριά. Προσπάθησε να πιάσει τον Febvre και στα δύο σκέλη χωρίς επιτυχία, διακόπτοντας το νικηφόρο σερί του των επτά αγώνων, αλλά μπορεί να νοιώθει ότι το GP ήταν επιτυχημένο αφού κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση, αυξάνοντας το βαθμολογικό του προβάδισμα από τον Seewer. Ανταγωνιστικός στην Τσεχία ήταν ο Gautier Paulin(4-4) διεκδικώντας δυναμικά την τέταρτη θέση και στα δύο σκέλη για την τέταρτη θέση της ημέρας. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Jeremy vanHorebeek(7-6) δίνοντας μάχες και στα δύο σκέλη μέσα στην πρώτη εξάδα μετά από κακές εκκινήσεις, τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση. Αθόρυβα ο Pauls Jonass(6-7), ανέβηκε θέσεις και μπήκε στην πρώτη εξάδα του Τσέχικου GP.

Ο J.Prado έχει κερδίσει μέχρι στιγμής, όλους τους αγώνες που έχει συμμετάσχει στο φετινό πρωτάθλημα, τους 12 από τους 13 αγώνες και τα 22 από τα 26 σκέλη της φετινής σεζόν!

Κατηγορία ΜΧ2
Χωρίς προβλήματα ο Jorge Prado(1-1) πέρασε από το loket της Τσεχίας διατηρώντας το φετινό του αήττητο στους αγώνες που έχει λάβει μέρος. Ο Ισπανός μετά από δύο καλές εκκινήσεις κατάφερε να κερδίσει άνετα, και τα δύο σκέλη της κατηγορίας. Επιστροφή στο βάθρο είχαμε για τον Henry Jacobi(3-2) ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί, μετά τις καλές του εκκινήσεις και τις σωστές επιλογές στις μάχες που έπρεπε να δώσει. Μετά από μέτριες εκκινήσεις ο Thomas Olsen(3-4) δεν είχε τον ρυθμό για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την τρίτη θέση του αγώνα. Εντυπωσιακός στην Τσεχία ήταν ο Adam Sterry(6-2) καταφέρνοντας μετά από μέτριες εκκινήσεις να ανέβει ακόμα και την δεύτερη θέση, χάνοντας το βάθρο για μόλις έναν βαθμό. Μέτριες εκκινήσεις και μέτρια απόδοση είχε ο Jago Geerts(5-6) τερματίζοντας στην πέμπτη θέση με τον Jed Beaton(4-9) να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 4/8/2019 Lommel Βέλγιο.

1969 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΣΠΗΣ” ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η λάσπη πάντα εξομαλύνει τις διαφορές στο motocross και στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...