AMA MX 2019 – O Ε.ΤΟΜAC ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ BUDDS CREEK ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΤΑ 450, ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ

Σαρώνοντας στο Budds Creek και φεύγοντας με διπλή νίκη από τον ενδέκατο γύρο του AMA Motocross 2019, ο Eli Tomac κατέκτησε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο στα 450, κάτι που λίγοι ελάχιστοι έχουν καταφέρει στο παρελθόν. Στα 250 o Shane McElrath εντυπωσίασε κερδίζοντας και τα δύο σκέλη,. γράφοντας την πρώτη του φετινή νίκη. πρώτη και για την ΚΤΜ!

Ο Eli Tomac έγραψε ιστορία στο Budds Creek…κατέκτησε τον τρίτο του τίτλο στα 450 κάτι που ελάχιστοι έχουν καταφέρει στο παρελθόν και μάλιστα σερί. 

Κατηγορία 450
Όπως έχει συμβεί πολλές φορές φέτος, o Eli Tomac(1-1) όταν έχει κέφια και η μοτοσυκλέτα του είναι σωστά ρυθμισμένη, δεν έχει αντίπαλο. Με σχετικά καλές εκκινήσεις αυτή την φορά, ένοιωθε καλά στην πίστα του Budds Creek και κατάφερε να οδηγήσει και τα δύο σκέλη από τον πρώτο γύρο…τα υπόλοιπα είναι απλά ιστορία. Στο τέλος ευτύχησε να έχει συλλέξει ακριβώς τους βαθμούς που χρειαζόταν για να κατακτήσει τον τίτλο έναν αγώνα πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Αυτή ήταν η πέμπτη του φετινή νίκη, συμπληρώνοντας δέκα σκέλη μέχρι στιγμής στην σεζόν. Το εκπληκτικό για τον Tomac, είναι o τρίτος συνεχόμενος τίτλος του κάτι που μόνο οι Gary Jones, Tony DiStefano και Ricky Carmichael έχουν καταφέρει στην 47χρονη ιστορία του πρωταθλήματος, φτάνοντας παράλληλα και τις 22 νίκες σε σκέλη του θρυλικού Ricky Johnson. Σε καλή μέρα βρέθηκε και ο Jason Anderson(4-2), ανέβηκε θέσεις στο πρώτο σκέλος μετά από μέτρια εκκίνηση ενώ στο δεύτερο σκέλος έδειξε ιδιαίτερα μαχητικός κερδίζοντας την δεύτερη θέση σε σκέλος και σύνολο. Αντίθετα ο Marvin Musquin(3-3) έδειξε να δυσκολεύεται στο Budds Creek κάνοντας πολλά λάθη, όμως στο τέλος της ημέρας έφερε τα αποτελέσματα που έπρεπε για να ανέβει στο βάθρο, και να διατηρήσει την δεύτερη θέση στην βαθμολογία. Και στα δύο σκέλη ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Ken Roczen(2-7) προσπάθησε να ακολουθήσει τον Tomac διεκδικώντας την νίκη, όμως μετά τα μισά των αγώνων δεν είχε τις δυνάμεις για να συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό, κάτι που τον επηρέασε σημαντικά στο δεύτερο σκέλος, χάνοντας αρκετές θέσεις. Ο Γερμανός πήρε την τέταρτη θέση της ημέρας με τον Zach Osborne(5-4) να πραγματοποιεί ένα σταθερό αγώνα στην πέμπτη θέση ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Justin Barcia(6-5) που δείχνει να ανακάμπτει στους τελευταίους αγώνες.

Φέτος δοκιμάστηκε η πίστη μου…ποτέ δεν αμφέβαλα για τις ικανότητες μου, δεν τα παράτησα ποτέ και αυτή η νίκη σε τόσο δύσκολες συνθήκες μου δίνει ένα όμορφο συναίσθημα” δήλωσε ο S.McElrath μετά τον αγώνα. 

Κατηγορία 250
Σε παρόμοιους ρυθμούς με τον Tomac, κινήθηκε ο Shane McElrath(1-1) στα 250, έχοντας καλές εκκινήσεις και ελέγχοντας σχετικά νωρίς την πρώτη θέση. Ξεπερνώντας τους μαχητικούς Ty Masterpool στο πρώτο σκέλος και Alex Martin στο δεύτερο, κατάφερε να περάσει μπροστά και να πάρει τον αγώνα με διπλή νίκη. Στο Budds Creek ο McElrath πήρε την πρώτη του διπλή νίκη, κατέκτησε το τρίτο σκέλος της καριέρας και τον δεύτερο του αγώνα στο AMA Motocross. Σχετικά καλές εκκινήσεις είχε και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Adam Cianciarulo(2-5), προσπάθησε να διεκδικήσει την νίκη και στα δύο σκέλη, βλέποντας όμως τις καταστροφικές εκκινήσεις του μεγάλου του αντιπάλου στο πρωτάθλημα Dylan Ferrandis, προτίμησε να μην ρισκάρει. Η απόδοση του ήταν αρκετή για να τον φέρει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ανεβάζοντας την βαθμολογική του διαφορά στους τριάντα βαθμούς. Καταστροφική εκκίνηση είχε και ο Justin Cooper(6-2) στο πρώτο σκέλος,, ανέβηκε όμως εντυπωσιακά στην πρώτη εξάδα κερδίζοντας παράλληλα και αρκετές μάχες στο δεύτερο, για να συμπληρώσει το βάθρο της κατηγορίας. Εντυπωσιακός ήταν και ο Ferrandis(4-4) ξεκινώντας έξω από την πρώτη δεκάδα στο πρώτο σκέλος και από την εικοστή θέση στο δεύτερο, για να τερματίσει στην τέταρτη θέση σε σκέλη και σύνολο, σώζοντας με αυτόν τον τρόπο τις ελπίδες του για τον φετινό τίτλο. Πολλές μάχες έδωσε ο RJ Hampshire(3-8) τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση με τον Cameron Mcadoo(8-9) να εκμεταλλεύεται το χάος που επικράτησε στις πίσω θέσεις και να μπαίνει στην πρώτη εξάδα παρά τα μέτρια αποτελέσματα του.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 24/8/2019 Iron Man IN.

1968 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα του πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024...