MXGP 2019 – ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ G.COLDENHOFF ΚΑΙ J.PRADO…ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ T.GAJSER ΣΤΗΝ IMOLA

Η δύσκολη πίστα της Imola δοκίμασε τις αντοχές των οδηγών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2019 προσφέροντας νίκες, τίτλους και θέαμα στον 15ο γύρο του πρωταθλήματος. Η ανοδική πορεία του Glenn Coldenhoff στους τελευταίους αγώνες, πλαισιώθηκε με νίκη και μάλιστα διπλή στην μεγάλη κατηγορία, με τα βλέμματα όμως στραμμένα στον Tim Gajser, που στέφτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής για τρίτη φορά στην καριέρα του. Ανεβάζοντας τις φετινές του νίκες σε σκέλη στις 24, έχοντας κερδίσει τους 14 από τους 15 αγώνες της χρονιάς, ο Jorge Prado οδεύει προς την δεύτερη κατάκτηση του τίτλου στην ΜΧ2.

Επιστροφή στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μετά από πέντε χρόνια για τον Glenn Coldenhoff.

Κατηγορία ΜΧGP
O Glenn Coldenhoff(1-1) ήταν ο μόνος αναβάτης που μπόρεσε να προσαρμοστεί καλύτερα στις δύσκολες συνθήκες της τεχνητής πίστας της Imola, με τα βαθιά και σκληρά λούκια και το γλιστερό τερέν. Χωρίς να κάνει πουθενά λάθος, γράφοντας παράλληλα τους ταχύτερους γύρους του αγώνα, κατάφερε να πάρει άνετα και τα δύο σκέλη της μεγάλης κατηγορίας. Ο Ολλανδός έφτασε τις τρεις νίκες σε σκέλη στην κατηγορία ενώ αυτή ήταν η δεύτερη του νίκη σε GP. Ανεβάζοντας ρυθμό μετά τα μισά του πρώτου σκέλους και δίνοντας πολλές μάχες στο δεύτερο, ο Jeremy Seewer(2-3) κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση της ημέρας. Παρότι οι εκατοντάδες Σλοβένοι φίλαθλοι που κατέκλυσαν την ιταλική πίστα δεν είδαν τον Tim Gajser(5-2) να κερδίζει κάποιο από τα δύο σκέλη, ωστόσο πανηγύρισαν ξέφρενα τον τερματισμό του συμπατριώτη τους στο πρώτο σκέλος όπου είχε καταφέρει να κατακτήσει τον φετινό τίτλο.

O Tim Gajser το πήρε…για δεύτερη φορά στην MXGP. 

Όλα αυτά όμως θα μπορούσαν να μην έχουν πραγματοποιηθεί καθώς ο φετινός πρωταθλητής είχε μια θεαματική πτώση στο πρώτο σκέλος, χάνοντας ευτυχώς, μόνο θέσεις στην κατάταξη του αγώνα. Στο δεύτερο ήταν πιο απελευθερωμένος, έδωσε σκληρές μάχες και έκανε εντυπωσιακές προσπεράσεις κυνηγώντας ακόμα και την πρώτη θέση, όμως ο αγώνας ήταν του Coldenhoff. Ο Gajser έφυγε με τον τίτλο και την τρίτη θέση στον αγώνα της Imola, ολοκληρώνοντας νωρίς το φετινό πρωτάθλημα. Η ανταγωνιστικότητα του Gautier Paulin(3-4) στους πρώτους γύρους τον έφεραν στις πρώτες θέσεις καταφέρνοντας να κρατηθεί μπροστά και στα δύο σκέλη. Έχασε το βάθρο μετά από ισοβαθμία με τον Gajser, τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση. Παρά τις καλές του εκκινήσεις ο Pauls Jonass(6-5) δεν μπόρεσε να κρατηθεί μπροστά στα δύο σκέλη καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση ενώ στην ίδια κατάσταση βρέθηκε και ο Tommy Searle(8-7) που πλαισίωσε την πρώτη εξάδα.

Αποτελέσματα Imola MXGP:1. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 50 2. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 42 p.; 3. Tim Gajser (SLO, HON), 38 p.; 4. Gautier Paulin (FRA, YAM), 38 p.; 5. Pauls Jonass (LAT, HUS), 31 p.; 6. Tommy Searle (GBR, KAW), 27 p.; 7. Romain Febvre (FRA, YAM), 26 p.; 8. Alessandro Lupino (ITA, KAW), 24 p.; 9. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 23 p.; 10. Jordi Tixier (FRA, KTM), 22 p.

 

Οι καλές εκκινήσεις του J.Prado #61 τον κρατούν μακριά από προβλήματα και τον φέρνουν αγκαλιά με τις νίκες. 

Κατηγορία ΜΧ2
To χαρακτηριστικό του αγώνα της μικρής κατηγορίας ήταν οι πολλές πτώσεις και εγκαταλείψεις γεγονότα όμως, που δεν απασχόλησαν τον πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα Jorge Prado(1-1) καθώς έστριψε μπροστά και στις δύο εκκινήσεις και από τον πρώτο γύρο κατάφερε να οδηγήσει και τα δύο σκέλη. Αποφεύγοντας τα λάθη και με σταθερό ρυθμό κατάφερε να πάρει ακόμα μια διπλή νίκη την φετινή σεζόν.  Αποφασισμένος να μην αφήσει τον Ισπανό να πάρει τον τίτλο νωρίς, ο Thomas Olsen(2-2) οδήγησε έξυπνα τερματίζοντας πίσω από τον Prado σε σκέλη και σύνολο. Το πρώτο του βάθρο πέτυχε ο Maxime Renaux(3-4) κερδίζοντας πολλές μάχες αλλά κυρίως, καταφέρνοντας να σταθεί στις δύο του ρόδες, κάτι που δεν κατάφεραν πολλοί ανταγωνιστές του. Ένας εξ αυτών, ο Jago Geert(4-5) που με την πτώση του στο πρώτο σκέλος, εξανέμισε την πολύ καλή του εκκίνηση και τις ελπίδες του για βάθρο. Τερμάτισε στην τέταρτη θέση μπροστά από τον πέμπτο Calvin Vlaanderen(8-3) που και αυτός αντιμετώπισε προβλήματα στο πρώτο σκέλος για να επανέλθει δριμύτερος στο δεύτερο. Πετυχαίνοντας τον καλύτερο φετινό του τερματισμό ο Iker Larranaga(7-7), μετά από δύο καλές εκκινήσεις κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη εξάδα του ιταλικού GP.

Αποτελέσματα Imola MX2: 1. Jorge Prado (ESP, KTM), 50 points; 2. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 44 p.; 3. Maxime Renaux (FRA, YAM), 38 p.; 4. Jago Geerts (BEL, YAM), 34 p.; 5. Calvin Vlaanderen (NED, HON), 33 p.; 6. Iker Larranaga Olano (ESP, KTM), 28 p.; 7. Rene Hofer (AUT, KTM), 25 p.; 8. Henry Jacobi (GER, KAW), 23 p.; 9. Mathys Boisrame (FRA, HON), 22 p.; 10. Alvin Östlund (SWE, HUS), 21 p.;

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

MXGP
1. Tim Gajser (SLO, HON), 664
2. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 481
3. Gautier Paulin (FRA, YAM), 440
4. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 419
5. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 399
6. Arminas Jasikonis (LTU, HUS), 377
7. Romain Febvre (FRA, YAM), 362
8. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 358
9. Pauls Jonass (LAT, HUS), 352
10. Jeremy Van Horebeek (BEL, HON), 347

 

 

MX2
1. Jorge Prado (ESP, KTM), 694
2. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 564
3. Jago Geerts (BEL, YAM), 447
4. Henry Jacobi (GER, KAW), 422
5. Tom Vialle (FRA, KTM), 416
6. Adam Sterry (GBR, KAW), 320
7. Maxime Renaux (FRA, YAM), 309
8. Ben Watson (GBR, YAM), 282
9. Calvin Vlaanderen (NED, HON), 281
10. Mathys Boisrame (FRA, HON), 255

 

Επόμενος αγώνας 25/8/2019 Uddevalla Σουηδία.

1969 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΣΠΗΣ” ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η λάσπη πάντα εξομαλύνει τις διαφορές στο motocross και στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...