MOTOCROSS ALL STAR GAME MYKONOS 2019 – ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

Το Αθλητικό Σωματείο Μοτοσυκλετιστών Μυκόνου πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την πρωτότυπη εκδήλωση Motocross All Star Game Mykonos 2019 τιμώντας τους κορυφαίους Έλληνες αναβάτες του αθλήματος. Ο παγκόσμιος ταξιδιωτικός προορισμός της Μυκόνου, από τις 25 έως της 27 Οκτωβρίου κινήθηκε στον παλμό της μοτοσυκλέτας και του αθλήματος του motocross, με κορύφωση το εντυπωσιακό θέαμα στην εκπληκτική πίστα των Μεταλλείων όπου εκατοντάδες θεατές απόλαυσαν ένα μοναδικό γεγονός που πραγματοποιείται  για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε την Παρασκευή με την “μοτοβόλτα” όπου δεκάδες μοτοσυκλετιστές από την Μύκονο αλλά και άλλες περιοχές, ξεναγήθηκαν με το αγαπημένο τους μέσο μεταφοράς, στα αξιοθέατα του νησιού. Άλλωστε νησί και μοτοσυκλέτα στην χώρα μας, είναι δύο λέξεις συνυφασμένες σαν να λέμε, νησί και θάλασσα. Το τεράστιο κονβόι μοτοσυκλετών έκανε αισθητή την παρουσία του στους δρόμους της Μυκόνου αλλάζοντας με την γιορτινή ατμόσφαιρα τους ρυθμούς του νησιού που ετοιμάζεται για την χειμερινή περίοδο.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στο πολιτιστικό αμφιθέατρο στο κέντρο της πόλης, έγινε η παρουσίαση της εκδήλωσης με τον Δήμαρχο του νησιού Κωνσταντίνο Κουκά να χαιρετίζει το Motocross All Star Game 2019. Φυσικά ακολούθησε η παρουσίαση των αθλητών Παναγιώτη Κουζή, Δημήτρη Κοντολέτα, Αλέξανδρου Γεωργαντά, Νίκου Λυρίου, Ανδρεά Ανδρεόυ, Αντώνη Σάγμαλη, Άρη Τσαρνά, Παναγιώτη Παπίλα, Χρήστου Τομαρά, Κώστα Μούρκου, Νίκου Βρεττού, Κώστα Καράκη και του τοπικού ανερχόμενου αναβάτη Δημήτρη Γανωτή.  Στην εκδήλωση τιμήθηκαν, ο Δημήτρης Κεραμιδάς, ο Κυριάκος Κόττης αλλά και μέλη του σωματείου και άνθρωποι που συνέβαλλαν στην καθιέρωση του motocross στο νησί. Το εντυπωσιακό για τα ελληνικά δεδομένα ήταν η γνωριμία μας με τα πολλά παιδάκια που έχουν ξεκινήσει να ασχολούνται με το άθλημα στην Μύκονο, πάνω από δέκα παιδιά τον αριθμό, που μαζεύονται σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο με τις motocross μοτοσυκλέτες τους για να  διασκεδάσουν στις ειδικές διαδρομές όπως αυτή των Μεταλλείων που διαθέτει το νησί.  Την επόμενη ημέρα του Σαββάτου οι αθλητές γνώρισαν την πίστα των παλιών Μεταλλείων στην οποία προπονήθηκαν με σκοπό να ετοιμαστούν για την εκδήλωση της Κυριακής.

Την Κυριακή το Show ξεκίνησε στην προγραμματισμένη ώρα του, και οι Μυκονιάτες που κατέκλυσαν την πίστα μπόρεσαν να απολαύσουν τις δυνατότητες των Ελλήνων πρωταθλητών στην εντυπωσιακή τους πίστα. Μαζί τους και ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς αλλά και η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογιού απολαμβάνοντας την μοναδική εκδήλωση στο νησί τους. Με την δυνατή μουσική του DJ MaPet , την ανεβασμένη διάθεση και το γιορτινό κλίμα οι αθλητές μας άρχισαν να το διασκεδάζουν και δεν άργησαν τα happenings να διαδέχονται το ένα το άλλο. Οι της ΜΧ2 παράτησαν τις μοτοσυκλέτες τους και άρχισαν να χορεύουν σε μυκονιάτικους beat ρυθμούς στο άλμα μπροστά από τους θεατές και από την “ζήλια” τους οι της ΜΧ1 τους έκλεψαν τις μοτοσυκλέτες για να καταλήξουν τελικά όλοι μαζί να κινούνται δικάβαλο στην πίστα.

Αργότερα οι της ΜΧ1 έπεσαν μετά την εκκίνηση και ο Κουζής στην προσπάθεια του να φύγει μπροστά, πήρε την μοτοσυκλέτα του Λυρίου καθώς η δικιά του ήταν πλακωμένη από τις υπόλοιπες. Αυτό έφερε ένα ντόμινο αλλαγών και κανένας δεν κινούνταν στην πίστα με την δικιά του μοτοσυκλέτα. Φυσικά όλο αυτό ήταν στημένο στα πλαίσια να διασκεδάσει ο κόσμος και να τρελάνουν τον εκφωνητή της εκδήλωσης Θανάση Μουρίκη. Ο έμπειρος εκφωνητής όμως, σύντομα βρήκε την άκρη. Το Highlight της εκδήλωσης δεν μπορούσε να είναι άλλο από τα εντυπωσιακά άλματα των αθλητών με τα whip του Άρη Τσαρνά να κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα όπως και τα εκπληκτικά τραπεζώματα του Νίκου Λυρίου. Ο Κουζής ακολούθησε με τα μοναδικά του Can Can Air αλλά και τα Kiss Of Death που μοιράστηκε με τον Κοντολέτα. Σε κάθε άλμα τα whip’s ήταν στο πρόγραμμα των Ανδρέου, Σάγμαλη, Τομαρά, Μούρκο, Καράκη αλλά και του Βρεττού που επίσης τόλμησε να κάτσει πίσω από τον Κουζή για να πραγματοποιήσουν άλμα “δικάβαλο”. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα μεγαλοπρεπές μπάρμπεκιου πάρτι, με φαγητό ποτό και μουσική ολοκληρώνοντάς την ζεστή Μυκονιάτική φιλοξενία που έχει γίνει γνωστή σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, στους εκατομμύρια επισκέπτες που κατακλύζουν το Νησί των Ανέμων κάθε χρόνο.

Εμείς με την σειρά μας θα θέλαμε να συγχαρούμε το Αθλητικό Σωματείο Μοτοσυκλετιστών Μυκόνου για την υποδειγματική πραγματοποίηση μιας πρωτότυπης και δύσκολης εκδήλωσης για ένα σχετικά νέο σωματείο και να τους ευχαριστήσουμε πρωτίστως για την τιμητική αναγνώριση όπως αρμόζει στους πρωταθλητές του ελληνικού motocross αλλά και για την προσωπική φιλοξενία. Αυτές οι εκδηλώσεις ενισχύουν την προβολή του αθλήματος και είμαστε σίγουροι ότι η Μύκονος έχει αγκαλιάσει το motocross και το A.Σ.Μ. Μυκόνου. Έβαλαν τον πήχη ψηλά και τώρα βρίσκονται στην δύσκολη αλλά ευχάριστη θέση να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, στο Motocross All Star Game Mykonos 2020. Ραντεβού του χρόνου!

1145 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – NEO ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 3Ο ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ ΣΤΗΝ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Στις 11 και 12/05/2024 διεξάγεται στη MX PARK ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ – 4ο χλμ επαρχιακής οδού Σπερχειάδας  ο 3ος αγώνας «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS 2024» ...