AMA/FIM SX 2020 – ΤΡΙΠΛΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ Κ.ROCZEN ΣΤΟ GLENDALE

O πρώτος αγώνας Triple Crown της σεζόν του AMA/FIM Supercross 2020 πραγματοποιήθηκε στο Glenadale όπου ο Ken Roczen κυριάρχησε στα 450 κερδίζοντας και τους τρεις Τελικούς. Επιστροφή στις νίκες για τον Austin Forkner και τα 250 Δύσης ψαλιδίζοντας την βαθμολογική του διαφορά από την κορυφή.

O Κ.Roczen επιτέθηκε ξανά στην πρώτη θέση, κερδίζοντας εντυπωσιακά και τους τρεις Τελικούς του Glendale.

Κατηγορία 450
Οι καλές εκκινήσεις αλλά και οι κόκκινες σημαίες στον δεύτερο και τρίτο Τελικό του Glendale, έπαιξαν τον ρόλο τους στην επικράτηση του Κen Roczen αλλά ακόμα και χωρίς αυτές ο Γερμανός είχε έρθει στην Arizona για να κερδίσει. Κανείς δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του, παρά το γεγονός ότι ο Eli Tomac προσπάθησε στον πρώτο Τελικό αλλά ακόμα και αυτός που διέλυσε τον ανταγωνισμό στον προηγούμενο αγώνα του Anaheim II, δεν είχε απάντηση στην κυριαρχία του Roczen. Ο αναβάτης της Honda, έκανε το τρία στα τρία στο Glendale, πετυχαίνοντας την δεύτερη φετινή του νίκη, αυξάνοντας παράλληλα το βαθμολογικό του προβάδισμα στο πρωτάθλημα. Ο Eli Tomac 2-2-3 σε ακόμα έναν αγώνα έδειξε ότι οι εκκινήσεις του δεν έχουν βελτιωθεί και έπρεπε να δώσει μάχες για να βρεθεί μπροστά. Μία φορά βρέθηκε πίσω από τον Roczen στον πρώτο Τελικό αλλά όπως δήλωσε η γρήγορη γραμμή ήταν μία σε όλη την πίστα και παρότι το προσπάθησε δεν μπόρεσε να περάσει τον τον Γερμανό. Πήρε την δεύτερη θέση και τώρα βρίσκεται μόλις οχτώ βαθμούς από την κορυφή της βαθμολογίας. Επιστροφή στο βάθρο για τον Jason Anderson 5-3-2 μετά από πολύ καλή οδήγηση, κερδίζοντας μάχες και θέσεις ανεβαίνοντας άξια στο τρίτο σκαλί. Ο “El-Hombre” δήλωσε ότι ακολουθεί το πλάνο με τερματισμούς μέσα στην πρώτη πεντάδα σε κάθε αγώνα και είναι χαρούμενος για τα αποτελέσματα του στους πρώτου αγώνες, θέλει όμως να ανεβάσει ταχύτητα στην συνέχεια για να έρθουν και οι νίκες. Ξεπερνώντας πλήρως την ίωση που τον ταλαιπωρούσε τις προηγούμενες εβδομάδες ο περσινός πρωταθλητής Cooper Webb 8-5-4 δεν είχε τον ρυθμό για κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση παρότι βρέθηκε να δίνει την μάχη και για την πρώτη θέση σε έναν από τους τρεις Τελικούς. Θα πρέπει σύντομα να βρει τον δρόμο για την νίκη καθώς έχει μείνει ήδη 20 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο. Ακόμα μια δύσκολη νύχτα είχε στο Glendale o Justin Barcia 6-8-7, δεν είχε καλές εκκινήσεις και γενικότερα δυσκολεύτηκε να ανέβει θέσεις και στους τρεις Τελικούς. Με σταθερή απόδοση και χωρίς λάθη ο Justin Brayton 7-7-9 κατάφερε να πάρει την έκτη θέση της ημέρας.

O Α.Forkner είχε προβλήματα στα σαμάρια αντιμετωπίζοντας πτώσεις που του στέρησαν νίκες και βαθμούς σε προηγούμενους αγώνες. Το πρόβλημα λύθηκε και κατάφερε να μειώσει στους δέκα βαθμούς την απόσταση του από την κορυφή.

Κατηγορία 250 Δύσης
Ο Austin Forkner 1-1-3 έγινε ο πρώτος αναβάτης φέτος που κερδίζει δεύτερη φορά στην κατηγορία επικρατώντας σε μια μορφή αγώνων(Triple Crown) που έχει διαπρέψει στο παρελθόν. Ο οδηγός της Kawasaki είχε σχετικά καλές εκκινήσεις και γρήγορα βρήκε τον δρόμο για την πρώτη θέση στους δύο πρώτους αγώνες. Κράτησε πίσω του τον νικητή του προηγούμενου αγώνα Dylan Ferrandis στον δεύτερο Τελικό και κρατήθηκε πίσω του στον τρίτο και τελευταίο, για να πάρει την νίκη. Ο Ferrandis 2-2-2 δεν έχει βρει τον τρόπο με τις εκκινήσεις αλλά κατάφερε να ανέβει μπροστά, και αν πίεζε λίγο παραπάνω τα πράγματα στον τρίτο αγώνα και περνούσε τον ομόσταυλο του Justin Cooper θα ήταν ο νικητής του Glendale. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη και ο Γάλλος τερμάτισε στην δεύτερη θέση. Με όπλο του τις εξαιρετικές του εκκινήσεις ο Michael Mosiman 4-4-6 κρατήθηκε μπροστά ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο βάθρο. Για μόλις έναν βαθμό ο Brandon Harntnaft 5-6-4 έχασε το τρίτο του σερί βάθρο τερματίζοντας στην τέταρτη θέση ενώ ο Jacob Hayes 6-5-5 εντυπωσίασε στην πέμπτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Michell Oldenburg 7-7-7. Καταστροφικά αγώνα είχε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Justin Cooper 17-9-1, αντιμετωπίζοντας πτώση στην εκκίνηση του πρώτου Τελικού, πτώση ενώ οδηγούσε τον δεύτερο και έσωσε κάπως την κατάσταση κερδίζοντας τον τρίτο και τελευταίο αγώνα της ημέρας, σώζοντας την τελευταία στιγμή την πρωτοπορία του στην βαθμολογία.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 01/02/20 Oakland CA.

944 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΟ DIRK SHARK ΣΤΟ SALT LAKE CITY

Το Dirt Shask δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τον τελευταίο γύρο του AMA Supercross...