INTER D’ ITALIA MX 2020 – ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ Ο T.GAJSER

Το διεθνές πρωτάθλημα Motocross Internasionalli d’ Italia 2020 ξεκίνησε στην Riola της Σαρδηνίας με τον Tim Gajser να επικρατεί άνετα σε ΜΧ1 και Supercampione ενώ στην ΜΧ2 ο Jago Geerts ήταν ο νικητής.

Ανυπόμονος να ξεκινήσει η χρονιά εμφανίστηκε ο T.Gajser, δηλώνοντας χαρούμενος με την έναρξη των αγώνων προετοιμασίας. Ήταν σε άλλο επίπεδο στην Σαρδηνία.


Κατηγορία ΜΧ1
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των πρωταγωνιστών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP ξεκίνησαν με τους αγώνες προετοιμασίας και το Ιταλικό διεθνές πρωτάθλημα του Ιnternazionalli όπου σχεδόν όλες οι εργοστασιακές ομάδες συμμετείχαν πλην της Red Bull KTM που έχει σχεδόν όλους τους οδηγούς της σε τραυματισμό ή σε αποθεραπεία τραυματισμών. Στον πρώτο αγώνα του θεσμού ο παγκόσμιος πρωταθλητής ΜΧGP Tim Gajser δε είχε αντίπαλο στην άμμο της Σαρδηνίας επικρατώντας άνετα από την εκκίνηση του σκέλους. Στην αρχή ο Arminas Jasikonis προσπάθησε να τον ακολουθήσει αλλά αυτό του κόστισε σε δυνάμεις και στο τέλος βρέθηκε να τον περνάει ο Michell Evans που εντυπωσίασε με την δεύτερη θέση, στον πρώτο του αγώνα στην μεγάλη κατηγορία. Μετά από κακή εκκίνηση ο Jeremy Seewer κατάφερε να φτάσει στην τρίτη θέση ενώ στην τέταρτη τερμάτισε ο Clament Desalle, επιστρέφοντας στους αγώνες μετά από σχεδόν μισό χρόνο αγωνιστικής απραξίας.

Δυνατή εμφάνιση από την Monster Energy Yamaha στην ΜΧ2 με τον J.Geerts να επικρατεί.

Κατηγορία ΜΧ2
Ενδοοικογενειακή μάχη είχαμε στην κατηγορία με τους Jago Geerts και Ben Watsn της Monster Energy Yamaha να δίνουν σκληρή μάχη μέχρι και τον τερματισμό για την πρώτη θέση. Στο τέλος ο Geerts πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού με τον Watson δεύτερο ενώ ακόμα ένα Yamaha ανέβηκε στο βάθρο, αυτό του Maxime Renaux. O Mattia Guardanini κράτησε ψηλά το ιταλικό γόητρο με την τέταρτη θέση, με τον Αυστριακό Roland Edelbacher και τον Εσθονό Karel Kutsar να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα.

Κατηγορία Supercampione
Οι 20 καλύτεροι οδηγοί από τα σκέλη των ΜΧ1 και ΜΧ2 αγωνίστηκαν στο καθιερωμένο μικτό σκέλος Supercampione, με τον Gajser να παίρνει τα ηνία και αυτού του αγώνα από την αρχή. Τα πράγματα για την πρώτη θέση έγιναν ενδιαφέρον, όταν προς το τέλος του σκέλους ο Σλοβένος είχε μια πτώση σε ντουμπλάρισμα, με αποτέλεσμα ο Jeremy Seewer που είχε ανέβει θέσεις και μάζευε χρόνο στον Gajser, να τον πλησιάσει επικίνδυνα. Όμως, ο Gajser κράτησε την πρώτη θέση κερδίζοντας και αυτό το σκέλος. Ο Seewer πήρε την δεύτερη θέση με τον Jasikonis τρίτο και τον Gautier Paulin να ακολουθεί, ενώ ο Geerts εντυπωσίασε με την πέμπτη θέση που τερμάτισε ως πρώτος αναβάτης της ΜΧ2, έχοντας πίσω τον μεγάλο του αντίπαλο στην μικρή κατηγορία Watson.

Επόμενος αγώνας 2/2/20 Ottobiano.

1966 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα των προκριματικών του πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...