AMA/FIM SX 2020 – H ΤΡΙΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Ε.TOMAC ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ TAMPA…ΟΔΗΓΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!

Το ΑΜΑ/FIM Supercross 2020 πέρασε στην Ανατολική ακτή του πρωταθλήματος για τον έβδομο γύρο στην Tampa της Florida. Εκεί ο Eli Tomac βρήκε τον δρόμο για την τρίτη του φετινή νίκη ανεβαίνοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα των 450. Στον πρώτο αγώνα των 250 Ανατολής ο Shane Mcelrath έκανε ακόμα ένα δυνατό ξεκίνημα αποσπώντας την νίκη.

Για πρώτη φορά φέτος ο Eli Tomac θα φορέσει το κόκκινο number plate στο πρωτάθλημα.

Κατηγορία 450
Με το πρωτάθλημα να κινείται Ανατολικά, θα περίμενε κανείς η πρόσφυση να είναι καλύτερη στην πίστα της Tampa όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη με την ολισθηρότητα της πίστας να αποτελεί τον νούμερο ένα αντίπαλο των αγωνιζόμενων. Όταν η δυσκολία της πίστας ανεβαίνει, η επίδοση του Eli Tomac γίνεται ολοένα και καλύτερη και μετά την καλή του εκκίνηση στον Τελικό, κατάφερε να περάσει τον ομόσταυλό του Adam Cianciarulo που είχε πάρει την εκκίνηση. Από εκεί και μετά έκανε τον δικό του μοναχικό αγώνα για την κατάκτηση της τρίτης του φετινής νίκης και την άνοδο του στην κορυφή της βαθμολογίας. Μετά την πτώση του Cianciarulo στους τελευταίους γύρους, ο Cooper Webb κατάφερε να αναρριχηθεί και να τερματίσει στην δεύτερη θέση. Πτώση είχε και ο Ken Roczen που δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα, κατάφερε όμως να επιστρέψει και να κατακτήσει την τρίτη θέση του αγώνα χωρίς όμως να μπορέσει να κρατήσει την πρωτοπορία που απολάμβανε τον τελευταίο καιρό στην βαθμολογία. Εντυπωσιακό αγώνα πραγματοποίησε ο Justin Barcia ανεβαίνοντας θέσεις μετά την κακή του εκκίνηση που τον έφερε έξω από την πρώτη δεκάδα. Κατάφερε να πάρει στην γραμμή του τερματισμού την τέταρτη θέση από τον πέμπτο τελικά Justin Hill. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Dean Wilson πετυχαίνοντας τον καλύτερο φετινό του τερματισμό.

Ακόμα ένα δυνατό ξεκίνημα για τον S.Mclerath, αυτή τη φορά στην Ανατολή.

Κατηγορία 250 Ανατολής
Όπως είχε συμβεί και τα δύο προηγούμενα χρόνια στα 250, αλλά στην αντίπερα όχθη της Δύσης, ο Shane Mcelrath κέρδισε τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος αυτή την φορά στην Ανατολή. Από την εκκίνηση ο Mcelrath κατάφερε να φύγει μπροστά και να χτίσει μια διαφορά που την διατήρησε μέχρι και τον τερματισμό. Ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας Chase Sexton δεν είχε καλή εκκίνηση και όταν κατάφερε τελικά να περάσει στην δεύτερη θέση, ήταν σχεδόν αδύνατον να πιάσει τον πρωτοπόρο. Καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Jeremy Martin που ψάχνει ακόμα να μετουσιώσει τα πρωταθλήματα του στο motocross σε νίκες και πρωτάθλημα στο supercross. Πήρε την τρίτη θέση αφήνοντας πίσω του τον Garet Marchbanks στην τέταρτη θέση. Μετά από καλή εκκίνηση αλλά και μια παρολίγον πτώση, Jordon Smith έχασε θέσεις αλλά κατάφερε να τερματίσει και μάλιστα στην πέμπτη θέση μπροστά από τον έκτο Rj Hampshire.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 22/2/20 Alrington TX – (Triple Crown).

943 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – SALT LAKE CITY…Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ!

Στον 17ο και τελευταίο γύρο του AMA Supercross 2024 κρίθηκαν όλα τα πρωταθλήματα με τον...