ΤΟ GALA ΤΗΣ ΑΜΟΤΟΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ 2019!

Ακολουθώντας τα “πρότυπα” της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας FIM, η ΑΜΟΤΟΕ για πρώτη φορά στο ενεργητικό της πραγματοποίησε ειδική τελετή απονομής Gala, των πρωταθλητών στα αθλήματα που εκπροσωπεί.

Στο κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Χαλάνδρι Αθηνών η Ομοσπονδία τίμησε στην Βραδιά των Πρωταθλητών τους διακριθέντες του 2019 αλλά και πρόσωπα που πέτυχαν σημαντικές διεθνείς διακρίσεις μέσα στην χρονιά όπως και άνθρωποι που έχουν προσφέρει διαχρονικά στους αγώνες μοτοσυκλέτας.

Αν και ακόμα ενεργός αθλητής στο Trial, o Λευτέρης Καρέτσος έχει πλέον, μόνο γλυκιές αναμνήσεις από την ενασχόληση του με το motocross όπως δήλωσε κατά την απονομή τιμητικής πλακέτας για την προσφορά του στο άθλημα.

Από το άθλημα του motocross, ο Λευτέρης Καρέτσος τιμήθηκε για την σημαντική του καριέρα απονέμοντας στους Γιάννη Τουρατζίδη(ΜΧ1), Αλέξανδρο Γεωργαντά(ΜΧ2), Σπύρο Μητρόπουλο(Senior), Βασίλη Τριανταφύλλου(Quad), Αντώνη Σάγμάλη(ΜΧ2Τ), Καμαρινό Παυλόπουλο(MX85), Σωτήρη Φωτάκη(MX65) το μετάλλιο του πρωταθλητή και το δίπλωμα στα πρότυπα της FIM(o Βασίλης Πακαταρίδης της OPEN δεν βρέθηκε στην εκδήλωση). Επίσης έγινε ειδική απονομή στον Παναγιώτη Κουζή για την προσφορά του στους αγώνες.

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του τιμώμενου Δημήτρη Παπανδρέου(Ταχύτητα) για το μέλλον των αγώνων όπου ξεχωρίσαμε την φράση “Χρειάζονται θυσίες στους αγώνες μοτοσυκλέτας” αναφερόμενος στις νέες γενιές που θέλουν να τα βρουν όλα έτοιμα. Διευκρίνισε πάντως ότι στο motocross, το περιβάλλον είναι πιο υγιές.

Από τα υπόλοιπα αθλήματα βραβεύτηκαν, στο enduro οι: Αλέξης Ζώρας(EnduroGP, Enduro2), Βασίλης Σιαφαρίκας(Enduro3), Παναγιώτης Κακολύρης(Enduro1), Μιχάλης Μιμίκος(Enduro Senior), Γρηγόρης Καρίμαλης(Enduro Junior) ενώ τιμήθηκαν ο Βασίλης Σιαφαρίκας για την προσφορά του στο άθλημα του enduro όπως επίσης ο Θανάσης Χούντρας για την δράση του στο enduro και το Rally Dakar. Στην ταχύτητα οι Δημήτρης Καρακώστας(Supersport), Σωτήρης Μπεγνής(Superbike), Στέφανος Δέσκας(ΟΡΕΝ), Γιώργος Γερακιανίτης(SS300), Θωμάς Σκούρτας(ΝΕΩΝ) και ο Χρήστος Παπανικολάου για την κατάκτηση του Βαλκανικού πρωταθλήματος SS300 όπως επίσης και ο νεαρός Μάριος Φουρθιώτης για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο FIM Europe Mini RR. H Ομοσπονδία στην ταχύτητα τίμησε τους Δημήτρη Παπανδρέου για την προσφορά του όπως και τον Γιάννη Τζωρτζόπουλο για την 34χρονη αγωνιστική του πορεία! Στο Supermoto διακρίθηκαν την περσινή σεζόν οι Αλέξανδρος Κούρος(ΝΕΩΝ) και Γιάννης Κωνσταντινάκος(Racing) ενώ στο Dragster το τιμώμενο πρόσωπο για την προσφορά του στο άθλημα Γιώργος Γκότσιος έκανε τις απονομές στους Γιώργο Μιχαηλίδη(Super Street), Γεράσιμο Κονταξή(True Street 9.0), Στέλιο Κασδαγλή(True Street), Γιώργο Χατζηαυγουστόγλου(Pro Street 1), Θεόδωρο Καψιμάλη(Pro Street 2), Λουκά Κουζουλόγλου(Street 2) και Νεκτάριος Πετράκης(Real Street). Ακολούθησε τιμητική απονομή του Χαράλαμπου Μπουσίνη για την συμβολή του στο άθλημα του Dragster όπως και τιμητική διάκριση για τον Φίλιππο Παπαφιλίππου για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος FIM Europe Top Fuel.

Κλείνοντας θα θέλαμε να συγχαρούμε την ΑΜΟΤΟΕ για την διοργάνωση της εκδήλωσης τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο τους πρωταθλητές της και τα αθλήματα που εκπροσωπεί.

1145 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – NEO ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 3Ο ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ ΣΤΗΝ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Στις 11 και 12/05/2024 διεξάγεται στη MX PARK ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ – 4ο χλμ επαρχιακής οδού Σπερχειάδας  ο 3ος αγώνας «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS 2024» ...