AMA/FIM SX 2020 – O E.TOMAC ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ARLINGTON ΤΗΣ ΦΘΟΡΑΣ!

Στο Arlington πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος φετινός αγώνας Triple Crown του AMA/FIM Supercross 2020, όπου απασχόλησαν οι πολλές πτώσεις και η δυσκολία της πίστας. Ο Eli Tomac εντυπωσιασε ξανά σε δύσκολες συνθήκες κερδίζοντας τα 450 ενώ ο Chase Sexton κατάφερε να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη στα 250 Ανατολής.

Ο E.Tomac πήρε την τέταρτη φετινή του νίκη στο Αrlington που δεν του είχε φερθεί καλά στο παρελθόν. Αν και κερδίζει στους αγώνες Triple Crown ο ίδιος δήλωσε ότι αντιπαθεί αυτή την μορφή των αγώνων.

Κατηγορία 450
Η απόδοση του Eli Tomac και οι συνθήκες του πρωταθλήματος απασχόλησαν στο Arlington. Ο πρώτος, κατάφερε μετά από κακή εκκίνηση να τερματίσει στην πέμπτη θέση ενώ στους υπόλοιπους δύο αγώνες κατάφερε να πάρει την νίκη κερδίζοντας τις μάχες για την πρώτη θέση. Στην συνέντευξη Τύπου όμως απασχόλησαν οι συνθήκες της πίστας αλλά και της νέας μορφής αγώνων που βάζουν τους αθλητές να κάνουν περισσότερους γύρους(με την μορφή των 20 λεπτών και ενός γύρου) κάτι που σε συνδυασμό με τις πίστες που δυσκολεύουν συνέχεια, να υπάρχουν κάθε χρόνο τραυματισμοί. Στο Arlington θύματα της απαιτητικής σχεδίασης της πίστας έπεσαν ο περσινός πρωταθλητής Cooper Webb και ο “rookie” Adam Cianciarulo. O Jason Anderson δήλωσε ότι καταλαβαίνει ότι οι θεατές θέλουν θέαμα, αλλά οι τραυματισμοί στους διεκδικητές του πρωταθλήματος, ρίχνουν σταδιακά το ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα. Ο νικητής του αγώνα δήλωσε ότι στα χαρτιά οι αγώνες Triple Crown δείχνουν να τον ευνοούν, όμως ανέφερε κατηγορηματικά ότι δεν του αρέσουν καθόλου αυτού του είδους οι αγώνες και απλά προσπαθεί να επιβιώσει χωρίς τραυματισμούς από την επικινδυνότητα τους. Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο νικητής του πρώτου Τελικού Ken Roczen 1-7-2 που και αυτός “ζορίστηκε” με την πίστα και προσπάθησε να επιβιώσει, ενδεικτική ήταν στον τελευταίο Τελικό η κίνηση του να αφήσει τον Tomac να πάρει την πρώτη θέση. Ο Jason Anderson 3-2-5 επέστρεψε στο βάθρο με δυναμική εμφάνιση στον τελευταίο Τελικό όμως και εκεί είχε μια πτώση από τις πολλές που αντιμετώπισε στο Arlington. Σταθερός ο Justin Barcia 4-5-4 στην τέταρτη θέση του αγώνα αλλά και στην βαθμολογία, παραμένοντας στο κυνήγι του τίτλου. Ο Zach Osborne 7-4-3 έδειξε ότι όταν έχει καλές εκκινήσεις μπορεί να κρατηθεί μπροστά καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση ενώ ο pole man του αγώνα Justin Hill 6-3-8 παρά τις πτώσεις του κατάφερε να τερματίσει έκτος.

O C.Sexton ήθελε μια γρήγορη νίκη στο πρωτάθλημα και την πήρε στον δεύτερο αγώνα. Ήρθε σε ισοβαθμία με τον S.Mcelrath στην βαθμολογία.

Κατηγορία 250 Ανατολής
Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Shane Mcelrath και ο περσινός πρωταθλητής Chase Sexton διεκδίκησαν την νίκη στον αγώνα. Κέρδισαν από έναν τελικό και οι δύο και πάλεψαν με τον νικητή του πρώτου Τελικού RJ Hampshire για μια θέση στο βάθρο. Ο Sexton 2-1-2 παρότι ο Hampshire τον πέταξε κάτω στον πρώτο Τελικό, κέρδισε τον δεύτερο και έκανε διαχείριση της πρώτης θέσης στον τελευταίο. Ο Mcelrath 3-2-1 τα έδωσε όλα στον τελευταίο αγώνα αλλά η νίκη του δεν μπορούσε να του δώσει κάτι παραπάνω από την δεύτερη θέση μετά την σωστή διαχείριση του Sexton. Ο Hampshire 1-6-3 ανέβηκε αποφασιστικά στο πρώτο του φετινό βάθρο με τον Jeremy Martin 5-3-4 να μένει στην τέταρτη θέση. Gerrett Marchbanks 6-4-5 και o Joshua Hill 9-7-6 που επέστρεψε στους αγώνες, συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 29/2/2020 Atlanta GA.

944 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΟ DIRK SHARK ΣΤΟ SALT LAKE CITY

Το Dirt Shask δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τον τελευταίο γύρο του AMA Supercross...