AMA/FIM SX 2020 – Ο K.ROCZEN ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ATLANTA ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

O ένατος γύρος του AMA/FIM Supercross 2020 που πραγματοποιήθηκε στην Atlanta, σηματοδότησε το πέρασμα του μισού, της 17 αγώνων φετινής σεζόν. Ο Ken Roczen κατάφερε να απαντήσει στην κυριαρχία του Eli Tomac στα 450 με τον Chase Sexton να φέρνει και αυτός την νίκη στην Honda στα 250 Ανατολής.

Η τρίτη φετινή νίκη του Ken Roczen τον έφερε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας, αυτή την φορά σε ισοβαθμία με τον E.Tomac.

Κατηγορία 450
Η καλή εκκίνηση του Ken Roczen σε συνδυασμό με τις κακές εκκινήσεις των Eli Tomac, Cooper Webb και Justin Barcia που διεκδικούν το πρωτάθλημα, έφεραν τον Γερμανό άνετα στην πρώτη θέση, κάτι που κατάφερε να διατηρήσει μέχρι και τον τερματισμό. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Eli Tomac κινήθηκε γρήγορα για να μπει στην πρώτη εξάδα όμως ένα λάθος σε μια προσπέραση, τον έφερε στο έδαφος και από εκεί και μετά έπρεπε να ξεκινήσει ξανά έξω από την πρώτη δεκάδα. Εκτός πρώτης δεκάδας βρέθηκαν και οι Webb, Barcia με τον “Bam Bam” να πραγματοποιεί έναν εκπληκτικό αγώνα φτάνοντας και τερματίζοντας στην δεύτερη θέση! Εκπληκτική άνοδο είχαν και οι Webb – Tomac δίνοντας την μάχη για την τρίτη θέση του βάθρου μέχρι και τον τερματισμό. Στο τέλος ο περσινός πρωταθλητής κέρδισε την μάχη αλλά κατευθύνθηκε στο ιατρικό κέντρο αμέσως μετά, αντιμετωπίζοντας ενοχλήσεις από τον άσχημο τραυματισμό του στον προηγούμενο αγώνα. Ο Tomac πήρε την τέταρτη θέση και είδε στην βαθμολογία να ισοβαθμεί πλέον με τον νικητή του αγώνα Roczen. Τον καλύτερο φετινό του αγώνα πραγματοποίησε ο Martin Davalos, κρατώντας την δεύτερη θέση μέχρι και τον τελευταίο γύρο, μέχρι να τον περάσουν οι αντιμαχόμενοι Webb – Tomac. Τερμάτισε στην πέμπτη θέση μπροστά από τον Justin Hill που και αυτός βρέθηκε μέσα στην πρώτη τριάδα για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Ο C.Sexton δέχτηκε έντονη κριτική για το αν άξιζε τον περσινό τίτλο. Φέτος τον υπερασπίζεται επάξια, δίνοντας την δική του απάντηση.

Κατηγορία 250 Ανατολής
Στην Atlanta πραγματοποιήθηκε ο τρίτος φετινός αγώνας της κατηγορίας όπου Chase Sexton και Shane Mcelrath ήρθαν στον αγώνα ισοβαθμώντας στην βαθμολογία. Στον Τελικό όμως ο Sexton πήρε καλή εκκίνηση και περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία για να περάσει τον RJ Hampshire που οδηγούσε τον αγώνα. Η ευκαιρία αυτή δεν άργησε να έρθει ο περσινός πρωταθλητής κατάφερε να περάσει, κατακτώντας την δεύτερη σερί φετινή του νίκη, αποτέλεσμα που τον έφερε μόνο του στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο RJ Hampshire κατάφερε να κρατηθεί στην δεύτερη θέση με τον Shane Mcelrath να μην μπορεί να τον περάσει τερματίζοντας τρίτος. Σταθερό αγώνα πραγματοποίησε αυτή τη φορά ο Jordon Smith τερματίζοντας στην τέταρτη θέση ενώ η μάχη των Jo Shimoda και Enzo Lopes τους έφερε πέμπτο και έκτο αντίστοιχα, έχοντας ξεκινήσει έξω από την πρώτη δεκάδα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 7/3/2020 Daytona FL.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...