AMA MX 2020 – O Ζ.OSBORNE ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ LORETTA LYNN’S Ι

Το αμερικανικό πρωτάθλημα AMA Motocross 2020 ξεκίνησε μετά του περιορισμούς του COVID-19 στο ράντσο Loretta Lynn’s ακολουθώντας την αγωνιστική εβδομάδα των τελικών του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος Αμερικής. Ο Zach Osborne ήταν ο μεγάλος νικητής στην μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά στην καριέρα του ενώ ο Dylan Ferrandis ξεκίνησε με το δεξί στα 250.

Χωρίς να έχουν απαλλαγεί πλήρως από τα προβλήματα που έχει φέρει στην καθημερινότητα παγκοσμίως η πανδημία του COVID-19 και με τον δεύτερο αγώνα του πρωταθλήματος να ακυρώνεται λίγο πριν ξεκινήσει η σεζόν, το AMA Motocross 2020 κατάφερε να ρίξει την μπάρα στο “ράντσο” όπως αποκαλούν τις εγκαταστάσεις του θεματικού πάρκου της διάσημης country τραγουδίστριας Loretta Lynn. H λύση φαινόταν αναγκαστική καθώς η ΑΜΑ είχε πάρει το πράσινο φως για την διεξαγωγή του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος και μπόρεσε να χωρέσει και τον πρώτο αγώνα της χρονιάς για τους επαγγελματίες στον ίδιο χώρο. Οι εξελίξεις με την ακύρωση του δεύτερου αγώνα στην Washougal, έφεραν την εσπευσμένη απόφαση να πραγματοποιηθεί και ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς στην ίδια πίστα.

Κατηγορία 450
H τράπουλα του πρωταθλήματος είχε ανακατευτεί καλά πριν ξεκινήσουν οι αγώνες στο Loretta Lynn’s. Η επιστροφή του Marvin Mysquin στην αγωνιστική δράση μετά τον τραυματισμό του στην περίοδο προετοιμασίας αλλά και η είσοδος των δύο πολλά υποσχόμενων “rookie’s” Adam Cianciarulo και Chase Sexton ανέβαζαν τον πήχη δυσκολίας για τον περσινό πρωταθλητή Eli Tomac. Από την άλλη τα προβλήματα της εργοστασιακής Honda αυξήθηκαν όταν ο Ken Roczen αποφάσισε να μην αγωνιστεί στο motocross δίνοντας την ευκαιρία στο σώμα του, όπως δήλωσε, να ξεπεράσει όλα αυτά που αντιμετώπισε στην supercross περίοδο. Χωρίς και τον Justin Brayton το HRC επιστράτευσε τις εφεδρείες, με τον Christian Craig αλλά και τον “rookie” Sexton που είχε αποφασίσει να αγωνιστεί στα 450 από την αρχή της χρονιάς.

Πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στο AMA/FIM SX 2020 στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας, ο Z.Osborne συνέχισε σημειώνοντας την πρώτη του νίκη και στο AMA Motocross, στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Στον αγώνα τώρα, η βροχή που έπεσε την προηγούμενη ημέρα δυσκόλεψε το τερέν της πίστας κάτι που οι επαγγελματίες αναβάτες το ήθελαν καθώς η πίστα δεν είχε αλλαγές από την προηγούμενη εβδομάδα των τελικών των ερασιτεχνών και ήταν θεωρητικά, εύκολη. Αυτός που προσαρμόστηκε γρήγορα με τις συνθήκες ήταν ο Zach Osborne(2-1) κάτι που φάνηκε έντονα στο πρώτο σκέλος όταν από την ένατη θέση, κατάφερε να βρει γραμμές και να αναρριχηθεί μέχρι και την δεύτερη θέση. Στο δεύτερο σκέλος η νίκη φαινόταν προδιαγεγραμμένη με τον αναβάτη της Rockstar Energy Husqvarna να έχει καλή εκκίνηση και να του παραδίδεται η πρωτοπορία του αγώνα στον τρίτο γύρο, με την πτώση του πρωτοπόρου μέχρι εκείνη την στιγμή, Cianciarulo. Ο Osborne δεν απειλήθηκε ποτέ από εκείνο το σημείο και μετά, διαγράφοντας έτσι την πρώτη νίκη της καριέρας του, και στο motocross, της μεγάλης κατηγορίας. Η Rockstar Energy Husqvarna όμως δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα μόνο με τον Osborne και όπως στο τελευταίο αγώνα SX του Salt Lake City είδε ξανά τον Jason Anderson να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Το μόνο που έλειπε ήταν ο Dean Wilson να πάρει την τρίτη θέση για να έχει την ίδια τριάδα στο βάθρο σε SX και ΜΧ μέσα στην χρονιά. Ο Anderson(1-6) έφυγε σχεδόν από την αρχή μπροστά και οδήγησε για την νίκη το πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο, αν και πάλι είχε καλή εκκίνηση, έχασε θέσεις τερματίζοντας τελικά έκτος. Τα αποτελέσματα του ήταν αρκετά για να του δώσουν την δεύτερη θέση στο τέλος της ημέρας. Ο περσινός πρωταθλητής Eli Tomac(7-2) είχε όπως το συνηθίζει, χαλαρό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Δεν έδειξε να βρίσκει ρυθμό στο πρώτο σκέλος και δεν έλειψαν και τα λάθη που τον έριξαν στην έβδομη θέση, όμως στο δεύτερο μπήκε με διαφορετική διάθεση ανεβαίνοντας μέχρι και την δεύτερη θέση. Κατάφερε να ανέβει στο βάθρο καταλαμβάνοντας το τρίτο σκαλί.

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση για τον M.Musquin, πάλεψε για το βάθρο όμως οι εκκινήσεις του δεν τον βοήθησαν.

Εντυπωσιακό πρώτο σκέλος πραγματοποίησε ο Marvin Musquin(4-6), ξεκινώντας από τις τελευταίες θέσεις μετά από μπλέξιμο στην εκκίνηση. Κατάφερε να φτάσει μέχρι και την τέταρτη θέση, γεγονός που τον κούρασε και δεν του επέτρεψε να πάρει κάτι καλύτερο από την έκτη θέση στο δεύτερο σκέλος, τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση του αγώνα. Εντυπωσιακά σκέλη πραγματοποίησε και ο Justin Barcia(3-7) για την πέμπτη θέση της ημέρας, πετυχαίνοντας αποτελέσματα 3ος από 14ος και 7ος από 22ος στα αντίστοιχα σκέλη. Χαμένο έδαφος από κακές εκκινήσεις έπρεπε να καλύψει και ο Blake Bagget(8-4) για να τερματίσει τελικά στην έκτη θέση. Όσο για τους “rookie’s” του αγώνα, πήραν μερίδιο επιτυχίας με τον Sexton(ήταν και ο pole man της κατηγορίας) να τερματίζει στην τρίτη θέση του πρώτου σκέλους και ίσως να είχε ανέβει στο βάθρο αν μια πτώση δεν έκοβε την ανοδική του πορεία στο δεύτερο. Από την άλλη ο Cianciarulo είχε ένα σταθερό πρώτο σκέλος με τερματισμό στην έκτη θέση ενώ επιτέθηκε στο δεύτερο οδηγώντας τον αγώνα για δύο γύρους, μέχρι την εντυπωσιακή πτώση του με εγκατάλειψη, ευτυχώς χωρίς τραυματισμό.

Τρομερή εμφάνιση του D.Ferrandis στον πρώτο αγώνα της χρονιάς των 250.

Κατηγορία 250
Στην μικρή κατηγορία η επικράτηση του Γάλλου Dylan Ferrandis(1-1) ήταν καθολική. Με καλή εκκίνηση καθάρισε άνετα το πρώτο σκέλος και μετά από εντυπωσιακή άνοδο, λίγο έξω από την πρώτη εξάδα, κατάφερε στο δεύτερο να φύγει με διπλή νίκη από τον πρώτο αγώνα της κατηγορίας. Οι καλές εκκινήσεις του RJ Hampshire(3-2) και στα δύο σκέλη αλλά και η επιτυχία του στο δεύτερο να κρατήσει πίσω του τον δύο φορές πρωταθλητή της κατηγορίας Jeremy Martin, τον έφεραν στην δεύτερη θέση του αγώνα, συνεχίζοντας μια καλή σεζόν για τον ίδιο από την supercross περίοδο. Παρά τις μέτριες εκκινήσεις ο J.Martin(2-3) κατάφερε να βρει τον δρόμο του για την πρώτη τριάδα και στα δύο σκέλη, τερματίζοντας τελικά στην τρίτη θέση μετά από ισοβαθμία με τον Hampshire. Την τέταρτη θέση κατέλαβε ο Shane McElrath(4-4) που δεν μπόρεσε να ανέβει στο βάθρο παρά τις πολύ καλές του εκκινήσεις με τον Alex Martin(5-5) να κινείτε στην πρώτη εξάδα και στα δύο σκέλη για την πέμπτη θέση της ημέρας. Εντυπωσιακός σε ακόμα έναν φετινό αγώνα ο πιτσιρικάς Αυστραλός Jett Lawrence(6-7) ειδικά στο δεύτερο σκέλος που από την 22η θέση κατάφερε να φτάσει στην έβδομη θέση πλαισιόνοντας την πρώτη εξάδα στην κατάταξη του αγώνα.

Επόμενος αγώνας 22/8/2020 Loretta Lynn’s.

1964 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥ “BEHIND THE GATE”…ROCK ‘N’ RIOLA!

Το επεισόδιο No3 της σειράς "Behind the Gate" σας μεταφέρει βαθύτερα στη δράση από την...