MXGP 2020 – O J.HERLINGS ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕ ΝΙΚΗ ΤΗΝ ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ!

Με τρεις διαφορετικούς νικητές στην μεγάλη κατηγορία ολοκληρώθηκε το πέρασμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2020 από την Λετονία, πραγματοποιώντας τρεις σερί αγώνες στην πίστα Kegums. O πρωτοπόρος της βαθμολογίας MXGP Jeffrey Herlimg πήρε την τέταρτη φετινή του νίκη στον πέμπτο γύρο της σεζόν, με τον Jago Geerts να επικρατεί ξανά στην ΜΧ2.

Κατηγορία MXGP
Στο τρίτο GP στην πίστα Kegums της Λετονίας, δεν έλειψε το δράμα, οι εκπλήξεις και ο σκληρός ανταγωνισμός που εξελίχθηκε στους δύο προηγούμενους αγώνες, όμως αυτή τη φορά ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jeffrey Herlings είχε την τύχη που στερήθηκε δύο φορές στην Λετονία φέτος. Η μέτρια εκκίνηση του αλλά και το σθένος των αντιπάλων του να κρατήσουν τις θέσεις τους, καθυστέρησαν στο πρώτο σκέλος την άνοδο του για τη πρώτη τριάδα όμως ο Ολλανδός επέστρεψε στο δεύτερο σκέλος για να πάρει την νίκη από τον ομόσταυλο του και νικητή του προηγούμενου αγώνα Antonio Cairoli. O Herlings(4-1) για να πάρει το GP εξαρτιόταν από τον νικητή του πρώτου σκέλους Tim Gajser αν θα περνούσε στην τρίτη θέση τον Arminas Jasikonis κάτι που ποτέ δεν έγινε καθώς η μοτοσυκλέτα του παρέδωσε πνεύμα στους τελευταίους γύρους, πάνω στην προσπάθεια του Σλοβένου να περάσει τον Λιθουανό “γίγαντα”.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας J.Herlings είχε την τύχη που στερήθηκε δύο φορές στην Λετονία φέτος.

Με αυτό τον τρόπο, η τύχη αλλά και οι νίκες επέστρεψαν στον Herlings, πετυχαίνοντας την 171η του νίκη σε σκέλη και το 89ο GP της καριέρας του. Η απόδοση του Jasikonis(2-3) στην Λετονία ήταν ονειρική για τον ίδιο, πέτυχε στον προηγούμενο αγώνα την πρώτη του νίκη σε σκέλος και με καλές εκκινήσεις και ανοδική πορεία και στα δύο σκέλη στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της Λετονίας, κατάφερε να πετύχει τον καλύτερο GP τερματισμό της καριέρας του τερματίζοντας στην δεύτερη θέση. Τον καλύτερο του τερματισμό στην πρώτη του χρονιά στην μεγάλη κατηγορία πέτυχε και ο Jorge Prado(3-4) επιστρέφοντας δυνατά από την άτυχη στιγμή του στην Λετονία ΙΙ όταν είχε μηχανικό πρόβλημα ενώ οδηγούσε τον αγώνα για την πρώτη του νίκη σε σκέλος και αυτός. Μπορεί να έχασε και στα δύο σκέλη σημαντικές μάχες για μια καλύτερη θέση στο βάθρο, όμως κράτησε τον ρυθμό του και ανταμείφθηκε με την τρίτη θέση της ημέρας, τερματισμός που αποτελεί τον καλύτερο, στην μέχρι τώρα πρώτη του χρονιά στην MXGP. Θυμίζοντας τον παλιό καλό του εαυτό ο Cairoli(9-2) ανέκαμψε εντυπωσιακά από την πτώση του στην πρώτη στροφή του πρώτου σκέλους για να φτάσει μέχρι και την ένατη θέση ενώ στο δεύτερο είχε καλή εκκίνηση και κέρδισε στο τέλος τις μάχες που έπρεπε για να περάσει την γραμμή του τερματισμού στην δεύτερη θέση. Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και νικητής της Λετονίας ΙΙ κατέλαβε την τέταρτη θέση στην κατάταξη της ημέρας. Μετά από μέτριες εκκινήσεις ο Romain Febvre(4-4) είχε ανοδική πορεία και στα δύο σκέλη όμως οι μάχες για την πρώτη εξάδα ήταν τόσο έντονες που δεν επέτρεψαν στον Γάλλο να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση του συνόλου. Οδηγώντας με τραυματισμό από τον προηγούμενο αγώνα, ο Glenn Coldenhoff(7-6) μπόρεσε να μαζέψει βαθμούς για το πρωτάθλημα καταλαμβάνοντας την έκτη θέση της ημέρας, έχασε όμως την τρίτη θέση της βαθμολογίας από τον Cairoli που επέστρεψε σε αυτήν μετά την τριλογία της Λετονίας.

Αποτελέσματα MXGP Λετονίας ΙΙΙ: 1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 43 points; 2. Arminas Jasikonis (LTU, HUS), 42 p.; 3. Jorge Prado (ESP, KTM), 38 p.; 4. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 34 p.; 5. Romain Febvre (FRA, KAW), 32 p.; 6. Glenn Coldenhoff (NED, GAS), 29 p.; 7. Gautier Paulin (FRA, YAM), 28 p.; 8. Tim Gajser (SLO, HON), 25 p.; 9. Jeremy Van Horebeek (BEL, HON), 22 p.; 10. Mitchell Evans (AUS, HON), 21 p.

O J.Geerts επιτέθηκε σε ακόμα έναν αγώνα για την κορυφή της βαθμολογίας αλλά ο πρωτοπόρος T.Vialle έπαιξε καλή άμυνα!

Κατηγορία ΜΧ2
Συνεχίζοντας την επίθεση του για την κορυφή της βαθμολογίας ο Jago Geerts(2-1) κατάφερε να πάρει ακόμα μια φετινή νίκη όμως δεν άλλαξε την βαθμολογική διαφορά από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Tom Vialle που τον ισοβάθμησε στην κατάταξη του αγώνα. Ο Vialle πήρε δύο καλές εκκινήσεις κάτι που τον βοήθησε να πάρει άνετα το πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο ο Γάλλος έπαιξε άμυνα, μένοντας πίσω από τον Βέλγο στην δεύτερη θέση. Ο Geerts από την μεριά του έπρεπε να κάνει προσπεράσεις για να βρεθεί πίσω από τον Vialle στο πρώτο σκέλος και όταν το κατάφερε, ο Vialle είχε εξαφανιστεί μπροστά. Στο δεύτερο πήρε την πρώτη του φετινή εκκίνηση βάζοντας τα θεμέλια για την κατάκτηση της τρίτης φετινής του νίκης που ήρθε με το bonus του δεύτερου σκέλους σπάζοντας την ισοβαθμία με τον δεύτερο τελικά Vialle. Σε ακόμα έναν αγώνα της Λετονίας ο Roan Van De Moosdijk(4-3) πραγματοποίησε εμφάνιση βάθρου ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί, αποτέλεσμα που τον έφερε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η πολύ καλή εκκίνηση του Ben Watson(3-5) ήταν αυτό που έψαχνε για να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο δυστυχώς δεν το επανέλαβε στο δεύτερο, πέφτοντας στην τέταρτη θέση. Πολλές και δυνατές μάχες κέρδισε ο Maxime Renaux(6-4) για να πάρει την πέμπτη θέση της ημέρας ενώ αντιθέτως ο Conrad Mewse(5-7) δεν εκμεταλλεύτηκε τις καλές του εκκινήσεις πέφτοντας στην έκτη θέση της κατάταξης.

Αποτελέσματα MX2 Λετονίας ΙΙΙ : 1. Jago Geerts (BEL, YAM), 47 points; 2. Tom Vialle (FRA, KTM), 47 p.; 3. Roan Van De Moosdijk (NED, KAW), 38 p.; 4. Ben Watson (GBR, YAM), 36 p.; 5. Maxime Renaux (FRA, YAM), 33 p.; 6. Conrad Mewse (GBR, KTM), 30 p.; 7. Jed Beaton (AUS, HUS), 25 p.; 8. Ruben Fernandez (ESP, YAM), 24 p.; 9. Alvin Östlund (SWE, HON), 24 p.; 10. Mathys Boisrame (FRA, KAW), 18 p.

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες.

Επόμενος αγώνας 06/09/20 Afyonkarahisar Τουρκία.

1969 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΣΠΗΣ” ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η λάσπη πάντα εξομαλύνει τις διαφορές στο motocross και στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...