AMA MX 2020 – ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ NIKH ΓΙΑ ΤΟΝ E.TOMAC ΣΤΟ IRONMAN

Στο Ironman ο καιρός δεν έκανε τα τερτίπια των δύο προηγούμενων αγώνων και επικράτησαν δανικές συνθήκες στον τρίτο αγώνα του AMA Motocross 2020. Ο περσινός πρωταθλητής Eli Tomac ανέκαμψε δυναμικά στα 450 κερδίζοντας τον αγώνα ενώ στα 250 ο Jeremy Martin πήρε την δεύτερη συνεχόμενη φετινή του νίκη.

Πρώτη φετινή νίκη για τον τρεις φορές πρωταθλητής της μεγάλης κατηγορίας Eli Tomac.

Κατηγορία 450
Σε ακόμα έναν φετινό αγώνα οι δυνατές μάχες για τις πρώτες θέσεις ήταν το κύριο χαρακτηριστικό, με την μεγάλη κατηγορία να προσφέρει μοναδικό θέαμα σε όσους μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Ο Eli Tomac(2-1) αυτή τη φορά είχε καλές εκκινήσεις και απέφυγε τα προβλήματα διεκδικώντας και στα δύο σκέλη την νίκη. Στο πρώτο, προσπάθησε να περάσει τον Marvin Musquin που είχε πάρει την πρωτοπορία άλλα δεν τα κατάφερε ποτέ, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση. Στο τελευταίο σκέλος της ημέρας ο περσινός πρωταθλητής πραγματοποίησε δυναμική αντεπίθεση για την πρώτη θέση μαζί με τον Justin Barcia, με τους δύο αναβάτες να παλεύουν για την νίκη μέχρι την καρό σημαία. Ο Tomac κέρδισε το δεύτερο σκέλος κάτι που του έδωσε την πρώτη του φετινή νίκη αλλά το σημαντικότερο ήταν ότι μείωσε κατά 13 βαθμούς την μεγάλη του διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας.

Κάθε βαθμός μετράει για τον E.Tomac #1…τα έδωσε όλα για να μην τον περάσει ο J.Barcia #51 στο δεύτερο σκέλος.

Πολύ κοντά στην πρώτη του φετινή νίκη βρέθηκε ο Musquin(1-6). Κέρδισε το πρώτο σκέλος οδηγώντας από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό αλλά στο δεύτερο δεν μπόρεσε να βρει καλό ρυθμό παρά την καλή του εκκίνηση, τερματίζοντας τελικά στην έκτη θέση του σκέλους, θέση που τον έφερε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Την νίκη διεκδίκησε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο Adam Cianciarulo(3-4) ο οποίος κέρδισε την μάχη των “rookie’s” για την τρίτη θέση του πρώτου σκέλους από τον Chase Sexton και πήρε την πρωτοπορία του δεύτερου σκέλους από τον Zach Osborne για την χάσει στους τελευταίους γύρους. Ο pole man του αγώνα όμως κατάφερε να ανέβει για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο βάθρο αυτή τη φορά στην τρίτη θέση και να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την κορυφή της βαθμολογίας. Σε ακόμα έναν αγώνα ο Justin Barcia(6-2) πάλεψε για την νίκη, ανακάμπτοντας εντυπωσιακά από την κακή του εκκίνηση στο πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο τα πράγματα ξεκίνησαν για αυτόν αρκετά καλύτερα, δίνοντας του την δυνατότητα να παλέψει ακόμα και για την νίκη του σκέλος. Δεν πέρασε ποτέ όμως τον Tomac και για έναν βαθμό, έχασε το βάθρο του αγώνα καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση. Παρέμεινε όμως στην πρώτη τριάδα της βαθμολογικής κατάταξης της κατηγορίας. Για τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και νικητή των δύο προηγούμενων αγώνων Zach Osborne(7-3) το πρώτο σκέλος ήταν καταστροφικό με πτώσεις αλλά κυρίως, με πολύ κακό ρυθμό. Στο δεύτερο όμως, βρήκε τον τρόπο να μπει στην πρώτη τριάδα τερματίζοντας στην πρώτη πεντάδα του αγώνα, μειώνοντας έτσι την ζημιά στο βαθμολογικό του προβάδισμα. Στους πρώτους του αγώνες με το μεγάλο 450 ο Chase Sexton(4-5) έδειξε ότι είναι ανταγωνιστικός και στο Ironman οι δύο τερματισμοί του στην πρώτη εξάδα του έδωσαν την έκτη θέση της ημέρας.

Δεύτερη σερί φετινή νίκη για τον J.Martin

Κατηγορία 250
Οι αγώνες της κατηγορίας δεν παρουσίασαν μεγάλο ενδιαφέρον με μάχες για τις πρώτες θέσεις αλλά η πτώση του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Dylan Ferrandis στην εκκίνηση του δεύτερου σκέλους, προσέφερε αγωνία και δράμα στην εξέλιξη του αγώνα. Και στα δύο σκέλη ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Jeremy Martin(2-1) έφυγε καλά στην εκκίνηση και παρότι δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Ferrandis στο πρώτο σκέλος, κατάφερε να οδηγήσει στην πρώτη θέση στο δεύτερο κατακτώντας την 16η νίκη της καριέρας του στην κατηγορία. Ο Ferrandis(1-3) κέρδισε άνετα το πρώτο σκέλος και ανέκαμψε εντυπωσιακά μετά την πτώση του στην πρώτη στροφή του δεύτερου, τερματίζοντας εντυπωσιακά στην τρίτη θέση, έχοντας ξεκινήσει κυριολεκτικά τελευταίος. Η απόδοση του αυτή, τον έφερε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου διατηρώντας την θέση του στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι εκκινήσεις του D.Ferrandis καθόρισαν το θέαμα της μικρής κατηγορίας στο ironman.

Τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του πραγματοποίησε ο Brandon Hartranft(3-4) ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο βάθρο μετά τις δύο πολύ καλές του εκκινήσεις και τον σταθερό του ρυθμό οδηγώντας στην πρώτη τριάδα και στα δύο σκέλη. Επιστρέφοντας σε καλοκαιρία και μακριά από τις λάσπες του Loretta Lynn’s, επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και ο Justin Cooper(8-2). Αντιμετώπισε προβλήματα στο πρώτο σκέλος χάνοντας θέσεις ενώ στο δεύτερο προσπάθησε ακόμα και για την νίκη του σκέλους μένοντας τελικά δεύτερος. Κατάφερε για πρώτη φορά φέτος να μπει στην πρώτη εξάδα τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Για δεύτερη φορά φέτος ο πιτσιρικάς Αυστραλός Jett Lawrence(4-5) τερμάτισε στην πρώτη εξάδα και την πέμπτη θέση του Ironman, εκμεταλλευόμενος τις καλές του εκκινήσεις αλλά και το πείσμα του να υπερασπιστεί την θέσεις του στον αγώνα. Από τους ελάχιστους αναβάτες ου κινήθηκαν ανοδικά και στα δύο σκέλη ήταν ο Alex Martin(7-6), τερματίζοντας στην έκτη θέση της ημέρας.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 04/9/20 Red Bud MI.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...