ENDUROGP 2020 – S.HOLCOMBE ΚΑΙ B.FREEMAN ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Μια στεγνή και μια βροχερή ημέρα περίμενε τους αναβάτες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος EnduroGP 2020 στην Ιταλία. Ο Brad Freeman βρήκε την απάντηση που ζητούσε στην κυριαρχία του Steve Holcombe στην πρώτη ημέρα της Γαλλίας, όμως στην βροχή της Κυριακής τα πράγματα αντιστράφηκαν.

Η πρώτη ημέρα του ιταλικού Grand Prix πραγματοποιήθηκε κάτω από έντονο και ζεστό ήλιο. Παρόλο που η έντονη βροχή και οι καταιγίδες αργά την Παρασκευή έκαναν ολισθηρές τις ειδικές δοκιμές φαίνεται πιθανές, οι συνθήκες ήταν στην πραγματικότητα πολύ πιο στεγνές από το αναμενόμενο. Οι ανταγωνιστές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Borilli EnduroGP επιτέθηκαν και στις τρεις δοκιμές με πάθος και ένα παθιασμένο πλήθος, σεβόμενοι όλους τους περιορισμούς Covid-19, πανηγύριζαν σε κάθε πέρασμα.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Brad FREEMAN (GBR-Beta) έπιασε τέλεια απόδοση την πρώτη ημέρα του ιταλικού Grand Prix. Από την αρχή της ημέρας αλλά και μετά, ο αναβάτης του Factory Beta πήρε το προβάδισμα και δεν το έχασε ποτέ. Συνεπής και γρήγορος όλη μέρα, ο Βρετανός διατηρούσε πάντα τους αντιπάλους του τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα πίσω του. Κέρδισε και τις 3 ειδικές στον πρώτο γύρο και παρέμεινε στην κορυφή ολόκληρη την ημέρα. Επομένως, η FREEMAN κέρδισε την ημέρα περισσότερο από 45 δευτερόλεπτα μπροστά από τον ομόσταυλο του και αντίπαλό του Steve HOLCOMBE (GBR-Beta). Ο HOLCOMBE δημιούργησε πολύ έξυπνα τη μέρα του με υπομονή σε κάθε ειδική. Συνειδητοποιώντας ότι το να φτάσει τον ομόσταυλο του ήταν δύσκολο έργο, ο Άγγλος επέλεξε να εγκατασταθεί στην ασφαλή 2η θέση

Ο αγώνας για την 3η θέση στο βάθρο ήταν απολύτως υπέροχος. Τρεις αναβάτες προσπάθησαν να την κατακτήσουν. Ο Andrea VERONA (ITA-TM), ο Thomas OLDRATI (ITA-Honda) και ο Lo Lc LARRIEU (FRA-TM), αντάλλαξαν αρκετές φορές την θέση. Στο τέλος κατάφερε ο OLDRATI να πάρει τις διακρίσεις στον αγώνα στο σπίτι του. Οι VERONA και LARRIEU ολοκλήρωσαν το Top 5.

Ο Jaume BETRIU (ESP-KTM) επιβεβαίωσε τις ισχυρές επιδόσεις που κατάφερε στη Γαλλία, καταλαμβάνοντας μια εντυπωσιακή 6η θέση συνολικά. Ήταν μπροστά από τους Christophe CHARLIER (FRA-Beta), Danny MCCANNEY (GBR-Honda) και Antoine BASSET (FRA-Husqvarna). Η απογοήτευση της ημέρας πηγαίνει στον Matteo CAVALLO (ITA-Sherco) που έκανε πάρα πολλά λάθη και τερμάτισε 12ος. Ο Alex SALVINI (ITA-Honda) που υποφέρει ακόμα με τον ώμο του, δεν τελείωσε την ημέρα.

Στην E1 ήταν λοιπόν ο Thomas OLDRATI (ITA-Honda) που κέρδισε μπροστά από τον Andrea VERONA (ITA-TM) και τον Christophe CHARLIER (FRA-Beta).

Στο E2 ο Steve HOLCOMBE (GBR-Beta) ολοκληρώνει μια τρίτη επιτυχία σε τόσες πολλές εκκινήσεις, ήταν μπροστά από τους Loïc LARRIEU (FRA-TM) και Danny MCCANNEY (GBR-Honda).

Το E3 πήγε στο δρόμο του Brad FREEMAN (GBR-Beta) που νίκησε τον Jaume BETRIU (ESP-KTM) και ένα μαχητικό Antoine BASSET (FRA-Husqvarna).

Junior: Ο Theo ESPINASSE το κάνει να μετράει!
Στο Junior, το Theo ESPINASSE (FRA-Sherco) έλεγξε τέλεια τις επιθέσεις του Hamish MACDONALD (NZ-Sherco). Ο MACDONALD ήταν ο αρχικός ηγέτης της ημέρας και έδειχνε δυνατός αλλά έχασε 40 δευτερόλεπτα σε μια πτώση στον δεύτερο γύρο του δύσκολου Xtreme. Συνέχισε και άρχισε να μαζεύει τον χρόνο που έχασε, αλλά η νίκη ήταν απρόσιτη. Ο Matteo PAVONI (ITA-Beta) έβαλε την Beta Boano στο βάθρο στο βάθρο στην τρίτη θέση. Ο Roni KYTONEN της Φινλανδίας (SF – Honda) τερμάτισε 4ος, ενώ ο Pau TOMAS (ESP – Beta) ολοκλήρωσε το Top 5. Ο Ruy BARBOSA (CHL-Husqvarna) τερμάτισε στην 6η θέση. Ο ταλαντούχος Aussie Wil RUPRECHT (AUS-Beta) είχε μια εφιαλτική ημέρα, αγωνιζόταν για το βάθρο, αλλά υπέστη σοβαρές ζημιές στο Beta του στο πρώτο Xtreme Test της ημέρας, τερματίζοντας τελικά 16ος στην κατηγορία.

Στο Κύπελλο Youth, ο Jed ETCHELLS (GBR-Fantic) κράτησε όλους σε αγωνία μέχρι την τελευταία ειδική. Κέρδισε την κατηγορία ενάντια σε έναν εντυπωσιακό Sergio NAVARRO (ESP-Husqvarna). Ο αναβάτης της Fantic νίκησε τον σκληρό Ισπανό αντίπαλό του κατά 4 δευτερόλεπτα. Ο Claudio SPANU (ITA-Husqvarna) τους συνόδευσε στο βάθρο.

Στο Champion Enduro Open World Cup, ο Βέλγος Mathias VAN HOOF (Husqvarna) κέρδισε στην κατηγορία 4-Stroke μπροστά από τον συμπατριώτη του Damiaens DIETGER (KTM) και τον Jorge RODRIGUEZ PARADELO (ESP-Husqvarna). Στην κατηγορία 2-Stroke, ο Πορτογάλος αναβάτης Goncalo REIS (PRT-KTM) πήρε άλλη μια νίκη μπροστά από τον συμπατριώτη του Goncalo SOBROSA (Beta). Ο Robert FRIEDRICH (CZE-KTM) ήταν τρίτος. Στην Senior, ο Ιταλός θρύλος enduro Alessio PAOLI (ITA-Husqvarna) σημείωσε την επιστροφή του κερδίζοντας μπροστά από τους Duccio GRAZIANI (ITA-Beta) και David MARTINEZ CORBALAN (ESP-KTM).

Δηλώσεις πρωταγωνιστών:

Brad FREEMAN (GBR-Beta): «Η μέρα δεν ήταν όπως φαινόταν. Ήθελα να αντισταθμίσω τις αργές μου εκκινήσεις στη Γαλλία, γι ‘αυτό και επιτέθηκα σκληρά σε κάθε ειδική στον πρώτο γύρο. Είμαι πολύ χαρούμενος με το πώς πήγαν τα πάντα. Το τερέν ήταν πραγματικά τέλειο, αλλά δεν νομίζω ότι θα έχουμε αύριο τέτοιου είδους συνθήκες! “

Steve HOLCOMBE (GBR-Beta): «Ξεκίνησα με το λάθος set-up και μερικά προβλήματα με την μοτοσυκλέτα, οπότε δεν μπορούσα να χαλαρώσω και το στυλ οδήγησης δεν ήταν όπως συνήθως. Αποφάσισα να κάνω το καλύτερο δυνατό και να προσπαθήσω να εξασφαλίσω τους βαθμούς για τη δεύτερη θέση. Αισθάνομαι πολύ πιο σίγουρος για αύριο. “

Theo ESPINASSE (FRA-Sherco): «Ήταν μια καλή μέρα, χαίρομαι που μπόρεσα να κρατήσω τον Hamish πίσω μου. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι δεν υπέφερα σωματικά. Ήταν μια δύσκολη μέρα, αλλά ανταμείφθηκα. “

Αποτελέσματα πρώτης ημέρας Ιταλικού GP

Δεύτερη ημέρα
Το υποσχέθηκε, και το έκανε. Η τρομερή δυνατή βροχή και ο ψυχρός καιρός έπληξαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Borilli EnduroGP για όλη την Κυριακή. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι διοργανωτές και οι διαχειριστές του ιταλικού Grand Prix έκαναν αλλαγές στο μάθημα προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφάλεια όλων των ανταγωνιστών και η κρέμα ανέβηκε στην κορυφή καθώς ο Steve HOLCOMBE (GBR-Beta) κυριαρχούσε τέλεια σήμερα, παρά πολλές παγίδες

Ο αναβάτης της Beta Factory αισθάνθηκε απόλυτα στο σπίτι με τις καιρικές συνθήκες τη δεύτερη ημέρα του Ιταλικού GP. Ακόμα και στη μέση του κατακλυσμού, ο Steve HOLCOMBE παρέμεινε συγκεντρωμένος. Τα προβλήματα με την μοτοσυκλέτα του της προηγούμενης ημέρας ξεχάστηκαν και ο Βρετανός μπόρεσε να πιάσει έναν δυνατό ρυθμό. Ωστόσο, έπρεπε να παρακολουθεί στενά τον ομόσταυλο του στην Beta Factory, Brad FREEMAN (GBR). Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής EnduroGP του 2019 ήταν πολύ απειλητικός κατά τον πρώτο γύρο, ενώ το χάσμα έπεσε ακόμη και κάτω από μισό δευτερόλεπτο σε κάποιο σημείο του αγώνα. Αλλά ο FREEMAN αναγκάστηκε να αφήσει τη νίκη να περάσει από τα χέρια του, χάνοντας μερικά δευτερόλεπτα σε κάθε μια από τις ειδικές στους τελευταίους γύρους. Ωστόσο, η FREEMAN και η HOLCOMBE μπορούν να αφήσουν την Ιταλία ικανοποιημένοι με την κυριαρχία τους στο EnduroGP. Τρίτος της ημέρας ήταν ο Loïc LARRIEU (FRA-TM), περισσότερο από ένα λεπτό πίσω από το βρετανικό ντουέτο.

Ο LARRIEU μπορεί να είναι ευχαριστημένος με αυτό το αποτέλεσμα καθώς έπρεπε να πιέσει σκληρά για να πάρει το πολυπόθητο τελευταίο σκαλί του βάθρου. Έκτος στο τέλος του πρώτου γύρου, ο Loïc προχώρησε στην επίθεση και ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακός καθώς η μέρα συνεχίστηκε, νικώντας ακόμη και τα τοπικά φαβορί. Έμεινε στο βάθρο από το τέλος του δεύτερου γύρου και μετά, θέτοντας χρόνους κοντά στους αναβάτες της Beta.

Ο Thomas OLDRATI (ITA-Honda) έχασε την 3η θέση μόλις 6 δευτερόλεπτα, αλλά η γενική του απόδοση το Σαββατοκύριακο ικανοποίησε τον αναβάτη της Honda. Ο Andrea VERONA (ITA-TM) δεν κατάφερε ποτέ να μπει στον ρυθμό του αγώνα. Ωστόσο, έπιασε ακόμα μια σταθερή απόδοση τερματίζοντας στο Top 5.

Ομοίως, ο Βέλγος πρωτάρης Antoine MAGAIN (BEL-Sherco) ήταν η μεγάλη αποκάλυψη της ημέρας. Αγωνιζόταν με τις κορυφαίες θέσεις όλη την ημέρα, αλλά η πτώση στο τελευταίο Enduro Test τον ανάγκασε να ηρεμήσει. Ωστόσο, θα είναι σίγουρα ένας που θα απασχολήσει στους επόμενους αγώνες.

Ο Hamish MACDONALD παίρνει την πρώτη νίκη Junior
Πολύ απογοητευμένος αφού έχασε τη νίκη λόγω πτώσης την 1η ημέρα, ο Hamish MACDONALD της Νέας Ζηλανδίας (Sherco) πήρε την εκδίκηση του από τον ομόσταυλο του στην Sherco Théo ESPINASSE (FRA-Sherco) την Ημέρα 2. Ο αναβάτης από το νότιο ημισφαίριο έπαιξε όλα τα χαρτιά του ακριβώς στις δύσκολες συνθήκες, κερδίζοντας περισσότερο από ένα λεπτό μόνο στον δεύτερο του αγώνα στην κατηγορία Junior. Ο περσινός νικητής του Youth Cup 125 ήταν ενθουσιασμένος με αυτό το ισχυρό αποτέλεσμα που τον κρατάει σε μάχη του πρωταθλήματος.

Ο Wil RUPRECHT (AUS-Beta) έκανε διορθώσεις για τις δυσκολίες του της πρώτης ημ.ερας παίρνοντας ένα καλό βάθρο με τη 2η θέση στην κατηγορία. Ο Αυστραλός ήταν μπροστά από το Théo ESPINASSE (FRA-Sherco) με λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, ο Γάλλος που ήταν τόσο δυνατός στον πρώτο αγώνα στην Requista, είναι ακόμα στην κορυφή της κατάταξης.

Ο Ruy BARBOSA (CHL-Husqvarna) ανέβασε το παιχνίδι του το Σάββατο. Ο Χιλιανός προβληματίστηκε με τις βροχοπτώσεις, αλλά η 4η θέση σήμερα θα πρέπει να του δώσει την αυτοπεποίθηση να σκοράρει υψηλότερα την επόμενη φορά.

Στο Κύπελλο Youth, ο Jed ETCHELLS (GBR-Fantic) ήταν ‘άπιαστος στην λάσπη και πήρε την νίκη με περισσότερο από ένα λεπτό έναντι του Ισπανού Sergio NAVARRO (ESP-Husqvarna). Ο ομόσταυλος του ETCHELLS, Harry EDMONDSON (GBR-Fantic) ολοκλήρωσε το βάθρο. Η Fantic σίγουρα θα είναι ικανοποιημένη καθώς ο τρίτος αναβάτης τους, ο Hugo SVARD (SF – Fantic) έφερε τρεις Fantic στην πρώτη 5 με την 4η του θέση.

Στο Champion Enduro Open World Cup, στην κατηγορία 4-Stroke κυριάρχησε πάλι ο Mathias VAN HOOF (Husqvarna) μπροστά από τον συμπατριώτη του Damiaens DIETGER (KTM). Συνοδεύτηκαν για άλλη μια φορά στο βάθρο από τον Jorge RODRIGUEZ PARADELO (ESP-Husqvarna). Στην κατηγορία 2-Stroke το βάθρο είναι αντίγραφο της προηγούμενης ημέρας, δηλαδή με τον Goncalo REIS (PRT-KTM) να επικρατεί μπροστά από τους Goncalo SOBROSA (PRT-Beta) και Robert FRIEDRICH (CZE-KTM). Στην Senior, ο Alessio PAOLI (ITA-Husqvarna) πήρε άλλη μια εντυπωσιακή νίκη μπροστά από τους Duccio GRAZIANI (ITA-Beta) και David MARTINEZ CORBALAN (ESP-KTM) ακόμα 3ος.

Το ιταλικό Grand Prix έφερε λίγο τα πάντα στο πάρτι. ενθουσιώδεις θαυμαστές, απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες, δοκιμαστικές δοκιμές και υπέροχους αγώνες! Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Borilli EnduroGP θα ξανασυγκροτηθεί τον Νοέμβριο για δύο back-to-back στη Βόρεια Πορτογαλία.

Τι είπαν:

Steve HOLCOMBE (GBR-Beta): «Ήθελα πραγματικά να εκμεταλλευτώ τον πρώτο γύρο και έτσι επιτέθηκα πολύ δυνατά. Συνέχισα την προσπάθεια στον δεύτερο γύρο και έφτιαξα ένα περιθώριο. Είμαι χαρούμενος γιατί οι τεχνικές επιλογές που κάναμε με την ομάδα ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση και το σημερινό αποτέλεσμα είναι απόδειξη αυτού ».

Brad FREEMAN (GBR-Beta): «Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος με τη μέρα μου. Απλώς δεν ήξερα πώς να μπω στο σωστό ρυθμό. Έχασα την ημέρα και πρέπει να βγάλω το καπέλο μου στον Steve που ήταν πραγματικά φωτιά Ο αγώνας συνεχίζεται, απομένουν 4 μέρες αγώνων, οτιδήποτε μπορεί να συμβεί και θα είμαι έτοιμος να πολεμήσω.”

Hamish MACDONALD (NZ-Sherco): «Χθες ήμουν αναστατωμένος που έχασα τη νίκη λόγω μιας πτώσης στην Xtreme Test Σήμερα το έβαλα όλα πίσω μου και παρόλο που ήταν μια δύσκολη μέρα, είχα καλή ταχύτητα και είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα τον πρώτο μου αγώνα στην Junior, τώρα πρέπει να το ξανακάνω … “

Mathias VAN HOOF (BEL-Husqvarna): «Μου άρεσε αυτό το GP, πραγματικά μου άρεσε η Enduro Test και αυτές οι 2 μέρες ήταν απολύτως μαγικές, ήθελα να κάνω έναν ακόμη γύρο!»

Αποτελέσματα δεύτερης ημέρας Ιταλικού GP

473 More posts in ENDURO category
Recommended for you
FIM HARD ENDURO 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro 2024 στην Αγγλία και το Valley...