MXGP 2020 – Ο J.SEEWER ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ MANTOVA I…ΠΡΩΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ T.OLSEN

Ο 9ος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Motocross ολοκληρώθηκε με έντονη δράση σε MX2 και MXGP για το MXGP της Λομβαρδίας. Ο Jeremy Seewer της Monster Energy Yamaha Factory Racing έφτασε σε ένα απίστευτο ορόσημο καριέρας καθώς κέρδισε την πρώτη του γενική νίκη στο MXGP καθώς βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην MXGP, ενώ στην MX2, ο Thomas Kjer Olsen της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing έκανε επική επιστροφή στο βάθρο με την πρώτη γενική νίκη της σεζόν.

Κατηγορία MXGP
Η μέρα ξεκίνησε με τα ελεύθερα και χρονομετρημένα δοκιμαστικά, και τον Maxime Renaux της Yamaha SM Action M.C. Ο Migliori J1 Racing έφτασε στην κορυφή με χρόνο 1: 54.223. Εν τω μεταξύ στο MXGP ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Tim Gajser από την ομάδα HRC που ήταν ταχύτερος με 1: 51.139. Στη συνέχεια, οι αναβάτες ετοιμάστηκαν για τους πρώτους αγώνες της ημέρας από τη δεύτερη ιταλική τριλογία αυτή τη φορά στη Mantova. Στον εναρκτήριο αγώνα MXGP ήταν ο Jeremy Seewer της Monster Energy Yamaha Factory Racing με το πρώτο FOX Holeshot της ημέρας, καθώς ηγήθηκε των Prado και Brian Bogers από την Marchetti Racing Team KTM. Εν τω μεταξύ, ο Gautier Paulin της Monster Energy Yamaha Factory Racing και ο Mitch Evans από την ομάδα HRC έπεσαν στην πρώτη στροφή, με τον Paulin να περνάει από τα pits. Αν και ο Γάλλος επανήλθε γρήγορα στον αγώνα, ήταν ήθελε πολλή δουλειά για να επιστρέψει στους βαθμούς.

Την έψαχνε καιρό αλλά τελικά την βρήκε στην Mantova την πρώτη του νίκη στην μεγάλη κατηγορία ο J.Seewer.

Στη συνέχεια, ο Seewer συνέχισε να οδηγεί τον αγώνα, με δεύτερο τον Prado και τον Antonio Cairoli της Red Bull KTM Factory Racing στην τρίτη θέση μπροστά από τους Bogers, με τον Glenn Coldenhoff της Standing Construct GasGas Factory Racing Team να κάνει το ίδιο για να κλέψει την τέταρτη θέση στον πρώτο γύρο. Ο Prado έθεσε έπειτα τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, πηγαίνοντας 1,6 δευτερόλεπτα γρηγορότερα από τον Seewer που συνέχισε να προηγείται μόλις 1,2 δευτερόλεπτα. Ο πιλότος της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing, Arminas Jasikonis, έστριψε μετά την εκκίνηση στους 10 πρώτους και κάλυψε την διαφορά καθώς έφτασε στο πίσω μέρος του PAR Homes RFX Husqvarna του Evgeny Bobryshev καθώς οι δύο άρχισαν να μάχονται. Ο ψηλός Λιθουανός τελικά μπόρεσε να κάνει το πέρασμα και έπειτα έβαλε στόχο τον Bogers, ο οποίος είχε πέσει στην 6η θέση. Καθώς ο Gajser προσπάθησε να βρει έναν τρόπο να περάσει τον Alessandro Lupino του Gebben Van Venrooy Yamaha Racing για 12η, η μάχη στο μέτωπο ήταν κοντά, με μόλις 4 δευτερόλεπτα να χωρίζουν τους Seewer, Prado και Cairoli, με 16 λεπτά συν 2 γύρους στο ρολόι. Κάνοντας μια καλή ανάκαμψη, ο Paulin πέρασε στους 20 πρώτους στον 6ο γύρο για να επιστρέψει στις θέσεις των βαθμών, καθώς ο συμπαίκτης του, Seewer, έθεσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα – 1: 54.504 και συνέχισε να οδηγεί τον δρόμο. Ο Seewer είχε σαφώς βρει έναν καλό ρυθμό στον αγώνα καθώς ακολούθησε με έναν άλλο γρηγορότερο γύρο και εκείνη την ώρα επέκτεινε το κενό στον Prado, καθώς 2,7 δευτερόλεπτα χώριζαν τους δύο. Στον 10ο γύρο του αγώνα, οι 10 πρώτοι ήταν με επικεφαλής τον Seewer, ενώ ακολούθησαν οι Prado, Cairoli, Coldenhoff, Calvin Vlaanderen of Gebben Van Venrooy Yamaha Racing, Jasikonis, Desalle, Bogers, Van Horebeek και Gajser. Ο Gajser έβαλε τότε μια καθυστερημένη χρέωση, καθώς πέρασε τον Febvre για την 10η, και έκλεψε την 9η από τον Bogers και ακολουθούσε τον Van Horebeek. Με μόλις 3 γύρους, ο Σλοβένος προχώρησε στην 8η θέση όπου τελείωσε τελικά τον αγώνα. Τα πράγματα στις πρώτες θέσεις δεν άλλαξαν ως προς τις θέσεις, καθώς ο Jeremy Seewer πήρε τον πρώτο αγώνα της ημέρας, με τον Prado δεύτερο και τον Cairoli τρίτο. Στον δεύτερο αγώνα, ο Prado κέρδισε το 8ο FOX Holeshot της σεζόν, καθώς οδήγησε τους Romain Febvre, Gajser, Paulin και Seewer της Monster Energy Kawasaki Racing Team. Εν τω μεταξύ, ο Cairoli είχε μια κακή έναρξη στον αγώνα στην 19η θέση. Ο αγώνας ξεκίνησε με δράμα, καθώς ο Seewer έπεσε έξω από την 5η θέση ενώ προσπαθούσε να περάσει τον Paulin και τελικά επανήλθε στην κορυφή 10ος. Παρόλο που μπροστά, ο Febvre άρχισε να πιέζει για ένα πέρασμα στον Prado καθώς έθεσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα και οι δύο πίεσαν ο ένας τον άλλο για τους επόμενους γύρους. Ο Coldenhoff έδειξε τότε τις προθέσεις του για τον αγώνα καθώς ακολούθησε με τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στον 3ο γύρο, ενώ πίσω ήταν οι Paulin, Gajser και Febvre.

O περσινός πρωταθλητής T.Gajser επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Περαιτέρω ο νικητής του αγώνα 1, Seewer, βρήκε έναν τρόπο να ξεπεράσει τον αριθμό # 25 του Clement Desalle από την Monster Energy Kawasaki Racing Team για το 19ο με 17 λεπτά συν 2 γύρους για να απομένουν Ο Febvre πίεσε στη συνέχεια για την πρωτοπορία, αν και τον έπιασε ο Gajser, ο οποίος μετακόμισε γρήγορα στη δεύτερη θέση προτού ακολουθήσει τον Prado.. Ο Seewer ανέβαινε επίσης θέσεις καθώς πέρασε τον Lupino για 8η θέση. Ο Jasikonis έπεσε στη συνέχεια και βγήκε από την 6η θέση, με τον αναβάτη Husqvarna να απομακρύνεται από τους γιατρούς στο κοντινό νοσοκομείο για περαιτέρω ελέγχους. Στη συνέχεια, ο Gajser απομακρύνθηκε από το γκρουπ καθώς επέκτεινε το προβάδισμα στα 5,8 δευτερόλεπτα, με τον Prado δεύτερο και τον Febvre ακόμα τρίτο. Ο Paulin ήταν επίσης εκεί με τους Coldenhoff και Seewer. Η κακή τύχη του Cairoli συνεχίστηκε καθώς αναγκάστηκε να έρθει στη λωρίδα των γυαλιών ενώ ήταν 12ος, χάνοντας 2 θέσεις στη διαδικασία, κάτι που δεν ήταν ο αγώνας που περίμενε. Τελικά ο Gajser πέρασε τη γραμμή για να πάρει τη νίκη στον 2ο αγώνα MXGP, με τους Coldenhoff και Seewer να τερματίζουν 2ος και 3ος, με τον Prado, τον Paulin και τον Febvre να λαμβάνουν ποινή επειδή δεν σεβάστηκαν την κυματιστή κίτρινη σημαία κάτι που τους στοίχισε κάποιες θέσεις αλλάζοντας το τελικό βάθρο της κατάταξης. Όσον αφορά το σύνολο, ο Jeremy Seewer πήρε μια απίστευτη πρώτη νίκη καριέρας στην MXGP, με τον Glenn Coldenhoff να παίρνει τη δεύτερη θέση και τον Jorge Prado να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Η τελευταία νίκη του Jeremy Seewer ήταν το 2017 όταν βρισκόταν στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο GP της Σουηδίας, στην Uddevalla στην κατηγορία MX2. Με μια 8η και μια νίκη στον αγώνα, ο Gajser ηγείται τώρα του Πρωταθλήματος MXGP με 5 πόντους έναντι των Antonio Cairoli και τον Jeremy Seewer μόλις 11 Βαθμούς πίσω.

Jeremy Seewer: «Μόλις κέρδισα το πρώτο μου MXGP. Φοβερό. Είναι στα βιβλία και είναι ένα μεγάλο ορόσημο στην καριέρα μου. Όλοι ονειρεύονται να κερδίσουν έναν γύρο MXGP, ειδικά στο επίπεδο που αγωνιζόμαστε αυτήν τη στιγμή, οπότε είναι καταπληκτικό. Ειδικά στον πρώτο αγώνα, κέρδισα την αρχή και στη συνέχεια οδήγησα κάθε γύρο στο τέλος. Ο δεύτερος αγώνας δεν πήγε όπως θα ήθελα, αλλά ήμουν τυχερός σήμερα, ήμουν στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή και τώρα γιορτάζω μια νίκη ».

Αποτελέσματα Mantova I MXGP: 1. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 45 points; 2. Glenn Coldenhoff (NED, GAS), 40 p.; 3. Jorge Prado (ESP, KTM), 40 p.; 4. Tim Gajser (SLO, HON), 38 p.; 5. Clement Desalle (BEL, KAW), 28 p.; 6. Romain Febvre (FRA, KAW), 27 p.; 7. Calvin Vlaanderen (NED, YAM), 26 p.; 8. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 26 p.; 9. Gautier Paulin (FRA, YAM), 23 p.; 10. Jeremy Van Horebeek (BEL, HON), 23 p.

Κατηγορία ΜΧ2
Στον εναρκτήριο αγώνα MX2 της ημέρας, ήταν ο Mathys Boisrame της F&H Kawasaki Racing Team που κέρδισε το πρώτο του FOX Holeshot της σεζόν. Αν και ο Tom Vialle του Red Bull KTM Factory Racing δεν έχασε χρόνο, καθώς γρήγορα πήρε το προβάδισμα με τον Ben Watson της Monster Energy Yamaha Factory Racing να κάνει επίσης μια καλή αρχή στην τρίτη θέση. Αν και ο ομόσταυλος του, Jago Geerts, δεν είχε το ίδιο είδος τύχης καθώς ήταν κάτω από τους πρώτους 10 με αρκετή δουλειά στα χέρια του. Στη συνέχεια, η Vialle συνέχισε να προηγείται, με τον Renaux στη δεύτερη θέση και τους Boisrame, Watson και της F&H Kawasaki Racing, Roan Van de Moosdijk, να ολοκληρώνουν το top 5. Ο Watson στη συνέχεια πιάστηκε από τον Van de Moosdijk, ο οποίος τον έπεσε στην 4η θέση και στη συνέχεια ο Thomas Kjer Olsen της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing ήταν ο επόμενος αναβάτης που πέρασε το # 919, καθώς έπεσε στην 5η θέση. Ο Vialle στη συνέχεια πέτυχε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα – 1: 57.083, ενώ ο Van de Moosdijk άρχισε να πλησιάζει στον ομόσταυλο του και τελικά τον πέρασε για την 3η θέση. Όσο ο Geerts έκανε μια καλή ανάκαμψη καθώς έφτασε στο πίσω μέρος του Watson και κατάφερε να τον περάσει μερικούς γύρους αργότερα.

Πρώτη φετινή νίκη για τον T.Olsen.

Οδηγώντας τον δικό του αγώνα, ο Vialle επέκτεινε στη συνέχεια το προβάδισμά του σε 10,336 δευτερόλεπτα έναντι του Renaux, ο οποίος πιάστηκε από τον Van de Moosdijk και τον Olsen. Υπήρξαν τότε δύο ξεχωριστές μάχες στον αγώνα, καθώς ο Renaux, ο Van de Moosdijk και ο Olsen αγωνίστηκαν για τη 2η θέση, ενώ οι Boisrame, Watson, Geerts και Jed Beaton από την Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing αγωνίστηκαν για την 5η. Ο Beaton έπειτα έκανε ένα μικρό λάθος καθώς βγήκε από τη το pitlane και πιάστηκε από τον αναβάτη της Honda Racing Assomotor Stephen Rubini, ο οποίος μόλις είχε περάσει τον Bailey Malkiewicz της Honda 114 Motorsports για την 9η θέση στον αγώνα. Μπροστά η μάχη για το 2 συνεχίστηκε με τους Renaux, Van de Moosdijk και Olsen, όλοι άλλοι χωρίστηκαν με λίγα δευτερόλεπτα μεταξύ τους και λίγους γύρους να απομένουν. Στη συνέχεια ο Geerts έκανε ένα λάθος, έπεσε από την 6η θέση και φάνηκε να ανέβηκε στην 11η θέση, καθώς ο Olsen άρχισε να ασκεί την πίεση στον Van de Moosdijk. Τελικά κατάφερε να τον περάσει και να προχωρήσει στην 3η θέση με μόλις 2 γύρους. Γρήγορα πέρασε και τον Renaux, με μεγάλη μάχη στο τέλος του αγώνα. Τελικά, ο Vialle πέρασε τη γραμμή του τερματισμού με διαφορά 6.233 δευτερολέπτου από τον Olsen που ήταν 2ος και ο Renaux να τερματίζει στην 3η θέση.

Συνεχίζει ο T.Vialle να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος.

Στον δεύτερο αγώνα, ο Watson κέρδισε το δεύτερο FOX Holeshot της ημέρας καθώς οδήγησε μπροστά από τον Conrad Mewse του Hitachi KTM, με τους Beaton, Geerts και Alvin Ostlund από τη Honda Racing Assomotor να ολοκληρώνουν το top 5. Ο νικητής του πρώτου αγώνα Vialle, δεν είχε το καλύτερο ξεκίνημα στον αγώνα και βρισκόταν στην 7η θέση, ακριβώς μπροστά από τους Renaux και Olsen. Στη συνέχεια, ο Beaton έκανε μια γρήγορη προσπέραση στον Watson, θέτοντας τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στον 2ο γύρο. Στη συνέχεια, ο Geerts βρήκε έναν τρόπο να περάσει τον Mewse για την 3η θέση και είχε μια πολύ καλύτερη απόδοση αυτή τη φορά. Ο Watson ανέβηκε στη συνέχεια, καθώς έκανε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα και άρχισε να κυνηγάει τη νίκη για άλλη μια φορά. Πιο πίσω, ο Geerts βρέθηκε σε μπελάδες καθώς έπεσε από την 3η θέση και επέστρεψε στην 9η θέση μετά τον Olsen που ήταν στην 8η ακριβώς μπροστά του. Τελικά κατάφερε να περάσει τον αναβάτη της Husqvarna και έριξε τα βλέμματά του στον Mikkel Haarup της F&H Kawasaki Racing που ήταν το επόμενο θύμα του. Πέρασε το Dane λίγες στιγμές αργότερα και ο Olsen έκανε το ίδιο. Δέκα λεπτά στο ρολόι και τα οι δέκα πρώτοι ήταν οι Beaton, Watson, Mewse, Ostlund, Renaux, Vialle, Geerts, Olsen, Haarup και Van de Moosdijk. Ο Geerts στη συνέχεια ακολούθησε τον Vialle, τον οποίο πέρασε και στη συνέχεια έφτασε στο πίσω μέρος του Renaux. Ο Renaux έκανε ένα λάθος που επέτρεψε στον Geerts να πάρει καλύτερη γραμμή για να τον περάσει για την 5η θέση. Και τα περάσματα συνέχισαν να έρχονται καθώς ανέβηκε στην 4η θέση. Καθώς ο αγώνας προχώρησε, ο Vialle βρέθηκε σε μπελάδες και σιγά-σιγά έχασε έδαφος, καθώς δέχτηκε επίθεση από τον Van de Moosdijk και τον Isak Gifting που έκανε το ντεμπούτο του στο Diga Procross GasGas Factory Juniors για τον πρώτο του αγώνα στην MX2. Καθώς ο Renaux προσπάθησε να απομακρύνει τον Van de Moosdijk, ο Geerts βρέθηκε σε μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς έπεσε ξανά. Στο τέλος ήταν ο jed Beaton που πήρε τη νίκη στο σκέλος με τον Watson να τερματίζει 2ος και τον Mewse 3ος. Όσον αφορά το συνολικό, ο Thomas Kjer Olsen έκανε την πολυαναμενόμενη επιστροφή του στο κορυφαίο σκαλί, ενώ ο ομόσταυλος του τον συνόδευε στο βάθρο τερματίζοντας 2ος. Συνολικά και ο Watson έχει μια καλή μέρα για να ανέβει στην τρίτη θέση του βάθρου. Παρά το ότι έχασε στο βάθρο, ο Tom Vialle συνεχίζει να ηγείται τώρα στο πρωτάθλημα με 30 πόντους έναντι των Geerts και Renaux.

Αποτελέσματα Mantova I MX2: 1. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 40 points; 2. Jed Beaton (AUS, HUS), 39 p.; 3. Ben Watson (GBR, YAM), 37 p.; 4. Maxime Renaux (FRA, YAM), 36 p.; 5. Roan Van De Moosdijk (NED, KAW), 33 p.; 6. Tom Vialle (FRA, KTM), 32 p.; 7. Stephen Rubini (FRA, HON), 25 p.; 8. Conrad Mewse (GBR, KTM), 23 p.; 9. Jago Geerts (BEL, YAM), 23 p.; 10. Isak Gifting (SWE, GAS), 23 p.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

MXGP 
1. Tim Gajser (SLO, HON), 316
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 311 p.;
3. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 300 p.;
4. Jorge Prado (ESP, KTM), 277 p.;
5. Glenn Coldenhoff (NED, GAS), 273 p.;
6. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 263 p.;
7. Arminas Jasikonis (LTU, HUS), 248 p.;
8. Romain Febvre (FRA, KAW), 230 p.;
9. Gautier Paulin (FRA, YAM), 224 p.;
10. Clement Desalle (BEL, KAW), 222 p.

MX2 
1. Tom Vialle (FRA, KTM), 386
2. Jago Geerts (BEL, YAM), 356 p.;
3. Maxime Renaux (FRA, YAM), 295 p.;
4. Jed Beaton (AUS, HUS), 286 p.;
5. Roan Van De Moosdijk (NED, KAW), 243 p.;
6. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 228 p.;
7. Ben Watson (GBR, YAM), 228 p.;
8. Mathys Boisrame (FRA, KAW), 198 p.;
9. Conrad Mewse (GBR, KTM), 185 p.;
10. Ruben Fernandez (ESP, YAM), 164 p.

Επόμενος αγώνας 29/9/20 Mantova II

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...