MXGP 2020 – ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ο Τ.GAJSER ΜΕΤΑ ΤΟ LOMMEL II & III

Η βαθιά άμμος του Lommel “ρούφηξε” χωρίς διακρίσεις τους πρωταγωνιστές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2020, προσφέροντας ανατρεπτικούς αγώνες στην τριλογία της διάσημης πίστας. Στο τέλος της “διαβολοβδομάδας” ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Tim Gajser επιβλήθηκε εντυπωσιακά στην μεγάλη κατηγορία ενώ στην ΜΧ2 οι Tom Vialle και Ben Watson ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι.

Στο Lommel o Τ.Gajser πήρε την τύχη του στα χέρια του. Πολλά πήγαν στραβά στην τριλογία όμως ο Σλοβένος, στο τέλος τα έβαλε στην θέση τους.

Κατηγορία MXGP
Η μεγάλη αποκάλυψη των φετινών αμμουδερών αγώνων του πρωταθλήματος είναι ο Tim Gajser που μετά το Valkenswaard και τη πίεση που επέβαλε στον master sandman Jeffrey Herlings ήρθε στο Lommel και απλά έκανε ότι ήθελε. Ωστόσο δεν ήταν και τόσο σταθερός ή τυχερός αν θέλετε. Κέρδισε με σωστή στρατηγική το Lommel I ενώ στο ΙΙ η ταχύτητα του δεν ήταν αρκετή για να του δώσει την νίκη αφού οι πτώσεις του τον καθυστέρησαν αρκετά. Στη τρίτη και τελευταία συνάντηση στο Lommel ο νικητής του δεύτερου αγώνα Jorge Prado δεν συμμετείχε λόγω θετικού δείγματος COVID-19 και έδειχνε να ήταν ο μόνος που μπορούσε να αμφισβητήσει τον Σλοβένο στην άμμο. Οι πτώσεις σε ακόμα έναν αγώνα έβαλαν τον περσινό πρωταθλητή σε περιπέτειες όμως αυτή τη φορά βρήκε ξανά την ταχύτητα και τον δρόμο για την πρώτη θέση, φεύγοντας από το Lommel με διπλή νίκη και 74 βαθμούς διαφορά στην βαθμολογία. Ιδιαίτερα γρήγορος εμφανίστηκε στο Lommel και ο Romain Febvre(2-2) και θα μπορούσε να ήταν σε κάθε βάθρο της βελγικής πίστας αν ήταν πιο τυχερός. Πτώσεις ακόμα και στον τελευταίο γύρο τον άφησαν δύο φορές στην τέταρτη θέση όμως την τρίτη φορά διεκδίκησε ακόμα και την νίκη μέχρι να τον περάσει στο δεύτερο σκέλος ο Gajser και να του πάρει σκέλος και GP μέσα από τα χέρια του.

To πρωτάθλημα περνάει από την τριλογία του Lommel στην τριλογία του Trentino όπου ο τοπικός A.Cairoli θα πρέπει να βγάλει λαγό από το καπέλο του για να πάρει το δέκατο!

Τα πολλά του λάθη, περιόρισε στην τρίτη συνάντηση του Lommel ο Jeremy Seewer(4-3) καταφέρνοντας να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου με τον τέταρτο Gautier Paulin(5-4) να δείχνει δυνατός στους τελευταίους αγώνες μαζεύοντας πολύτιμους βαθμούς. Το πρόβλημα στο γόνατο αλλά και πτώσεις προβλημάτισαν τον Antonio Cairoli(3-10) αφήνοντας τον μακριά από το βάθρο και την πέμπτη θέση, χάνοντας ακόμα περισσότερο έδαφος από την κατάκτηση του δέκατου τίτλου. Την χειρότερη χρονική στιγμή επέλεξε ο Arnaud Tonus(8-5) να επιστρέψει στο πρωτάθλημα μετά τον τραυματισμό του, ταλαιπωρήθηκε στο Lommel Ι και ΙΙ όμως στο ΙΙΙ εμφανίστηκε πιο αποφασισμένος, μπαίνοντας στην πρώτη εξάδα. Μετά το Lommel I o Μανώλης Κρητικός Jr. επέστρεψε στο ΙΙΙ. Ο πανελλήνιος πρωταθλητής της ΜΧ1 δυσκολεύτηκε με την βροχή και τις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας του, με αποτέλεσμα να τον ενοχλήσει ο τραυματισμός του στον αντίχειρα από τον αγώνα των Γιαννιτσών, εγκαταλείπωντας την προσπάθεια.

Αποτελέσματα MXGP, Lommel III: 1. Tim Gajser (SLO, HON), 50 points; 2. Romain Febvre (FRA, KAW), 44 p.; 3. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 38 p.; 4. Gautier Paulin (FRA, YAM), 34 p.; 5. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 31 p.; 6. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 29 p.; 7. Brian Bogers (NED, KTM), 29 p.; 8. Clement Desalle (BEL, KAW), 26 p.; 9. Jordi Tixier (FRA, KTM), 26 p.; 10. Jeremy Van Horebeek (BEL, HON), 18 p.

Την έψαχνε από το Ι και τελικά την πήρε στο III, την πρώτη του νίκη σε GP o Β.Watson.

Κατηγορία ΜΧ2
Η ευκαιρία που έψαχνε στο Lommel o Jago Geerts για να μπει ξανά στην διεκδίκηση του φετινού τίτλου λειτούργησε αντίστροφα με τον Βέλγο να έχει την ταχύτητα για να κερδίσει σκέλη όμως οι άσχημες πτώσεις του τον έφερναν μακριά από την νίκη. Αντίθετα, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Tom Vialle έδειξε ανταγωνιστικός στην άμμο, κερδίζοντας τους δύο από τους τρεις αγώνες. Η έκπληξη όμως της κατηγορίας ήταν ο Ben Watson(1-4). Πήρε το πρώτο του βάθρο στο Ι και μετά από σκληρές μάχες κατάφερε να πάρει και το πρώτο του GP κερδίζοντας το ΙΙΙ. Η δεύτερη θέση πήγε στον Roan Van De Moosdijk(6-1) που και αυτός κατέκτησε το πρώτο του σκέλος στην κατηγορία στο Lommel με τον Maxime Renaux(2-5) να συμπληρώνει το βάθρο. Κακές εκκινήσεις και πτώσεις περιόρισαν τον Thomas Olsen(5-3) στην τέταρτη θέση με τον Isak Gifting(8-2) να παίρνει εντυπωσιακά την πέμπτη θέση ένας αναβάτης που τον προσέλαβε η Gas Gas ως αντικαταστάτη των τραυματισμένων εργοστασιακών αναβατών της ομάδας. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Vialle(3-6) αν και είχε καλές εκκινήσεις, βλέποντας τις εντυπωσιακές πτώσεις του μεγάλο του φετινού αντίπαλου Geerts, αποφάσισε ότι δεν χρειαζόταν να ρισκάρει. Τερμάτισε στην έκτη θέση συνεχίζοντας να αυξάνει στο βαθμολογικό του προβάδισμα.

Αποτελέσματα MX2, Lommel III: 1. Ben Watson (GBR, YAM), 43 points; 2. Roan Van De Moosdijk (NED, KAW), 40 p.; 3. Maxime Renaux (FRA, YAM), 38 p.; 4. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 36 p.; 5. Isak Gifting (SWE, GAS), 35 p.; 6. Tom Vialle (FRA, KTM), 35 p.; 7. Thibault Benistant (FRA, YAM), 28 p.; 8. Jed Beaton (AUS, HUS), 27 p.; 9. Jago Geerts (BEL, YAM), 22 p.; 10. Alvin Östlund (SWE, HON), 21 p.;

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

MXGP
1. Tim Gajser (SLO, HON), 583
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 509 p.;
3. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 499 p.;
4. Jorge Prado (ESP, KTM), 476 p.;
5. Romain Febvre (FRA, KAW), 465 p.;
6. Gautier Paulin (FRA, YAM), 403 p.;
7. Glenn Coldenhoff (NED, GAS), 375 p.;
8. Clement Desalle (BEL, KAW), 362 p.;
9. Jeremy Van Horebeek (BEL, HON), 289 p.;
10. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 263 p.;

ΜΧ2
1. Tom Vialle (FRA, KTM), 651
2. Jago Geerts (BEL, YAM), 577 p.;
3. Maxime Renaux (FRA, YAM), 476 p.;
4. Jed Beaton (AUS, HUS), 456 p.;
5. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 446 p.;
6. Ben Watson (GBR, YAM), 440 p.;
7. Roan Van De Moosdijk (NED, KAW), 417 p.;
8. Conrad Mewse (GBR, KTM), 307 p.;
9. Ruben Fernandez (ESP, YAM), 279 p.;
10. Mathys Boisrame (FRA, KAW), 234 p.;

Κατασκευαστών MXGP 
1. KTM, 658
2. Honda, 620 p.;
3. Yamaha, 565 p.;
4. Kawasaki, 534 p.;
5. GASGAS, 428 p.;
6. Husqvarna, 342 p.;

Κατασκευαστών MX2
1. Yamaha, 675
2. KTM, 667 p.;
3. Husqvarna, 536 p.;
4. Kawasaki, 499 p.;
5. Honda, 340 p.;
6. GASGAS, 266 p.;

Επόμενος αγώνας 1/11/20 Trentino Ιταλία.

1972 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ 6ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα του έκτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024...