WESS 2021 – OI FIM ΚΑΙ WESS ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ!

Οι FIM και WESS ανακοίνωσαν ότι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους το 2021 για να δημιουργήσουν ένα νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro FIM, προσφέροντας από κοινού ακραίες στιγμές enduro, παράλληλα με το παραδοσιακό enduro στην παγκόσμια σκηνή και καθορίζοντας τους κλάδους του αθλήματος.


Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε στις 23 Δεκεμβρίου 2020, η FIM αναφέρει ότι το “World Enduro Super Series θα αξιοποιηθεί κάτω από την ομπρέλα της FIM και θα μετονομαστεί στο” FIM Hard Enduro World Championship “με εναρκτήρια σεζόν το 2021. Η WESS Promotion GmbH υπέγραψε τετραετή σύμβαση με την FIM ως υποστηρικτές της νέας σειράς. Η Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM) και η WESS Promotion GmbH φαίνεται ότι ξεπέρασαν τις διαφορές τους για το καλό του αθλήματος.

Η κίνηση τερματίζει τις θολές γραμμές του προηγούμενου πρωταθλήματος WESS που συνδύαζαν τους κλάδους του enduro με γεγονότα όπως οι Erzberg και Romaniacs που τρέχουν παράλληλα με γαλλικούς κλασικούς ή cross-country enduros, Υπήρχε λογική, αλλά λίγοι άνθρωποι πίστευαν ότι είχε νόημα να παρακολουθούν τον Graham Jarvis να αγωνίζεται με στο παραδοσιακό enduro Trefle Lozerien ή τον Nathan Watson στις ακραίες αναρριχήσεις του Erzberg.

Η δήλωση της FIM πιστώνει τη σειρά WESS για τη «φύση της επιτυχίας» τα τελευταία χρόνια και για την «ενεργή ενσωμάτωση ερασιτεχνών αναβατών» στο πρωτάθλημά της, το οποίο ορκίζεται ότι θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό «καθοριστικό χαρακτηριστικό της σειράς». Οι ερασιτέχνες αναβάτες και μάλιστα το καθεστώς «κάθε αναβάτη» των εκδηλώσεων στη νέα σειρά (βλέπε ημερομηνίες παρακάτω) φαίνεται ότι θα παραμένουν αμετάβλητα όσον αφορά τις άδειες και την κατάσταση του αγώνα.

Όσο για τους Pro αναβάτες που ανταγωνίζονται για το νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro FIM, αναμένεται ότι θα δημιουργήσουν μια κατηγορία Pro με συγκεκριμένους διεθνείς κανονισμούς. Η δήλωση αναφέρει ότι μια νέα Pro-Class θα έχει κανονισμούς, σύμφωνα με όλα τα διεθνή πρότυπα της FIM, προσφέροντας το υψηλότερο επίπεδο διαφάνειας και δικαιοσύνης σε επαγγελματίες αναβάτες, ομάδες και κατασκευαστές που θα διαγωνιστούν για να κερδίσουν τον επίσημο παγκοσμίως αναγνωρισμένο τίτλο της FIM Hard Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της FIM Tony Skillington λέει ότι είναι ικανοποιημένος με την πρόοδο που έχουν σημειώσει τα δύο μέρη. «Κάθε τόσο μια ευκαιρία έρχεται να κάνει κάτι πολύ ενδιαφέρον και νέο στο άθλημα της μοτοσικλέτας.» Λέει ο Skillington. «Αυτό το πρωτάθλημα θα είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του ημερολογίου της FIM στο μέλλον και είμαι περισσότερο από χαρούμενος που υπογράφουμε επιτέλους ένα τετραετές συμβόλαιο για την προώθηση ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος FIM Hard Enduro. Εκτιμώ επίσης την ενέργεια και την αφοσίωση που τόσο η FIM όσο και η WESS έχουν καταβάλει μαζί για να εργαστούν με όλους τους τρόπους ώστε να επιτύχει αυτό το πρωτάθλημα. “

Η Winfried Kerschhaggl, WESS Promotion GmbH προσθέτει: «Αυτή είναι μια πολύ συναρπαστική στιγμή για εμάς και το άθλημά μας. Μετά από έναν εξαιρετικό χρόνο, χτίζοντας και διαμορφώνοντας το WESS, η δουλειά αποδίδει. Τα τελευταία τρία χρόνια μας βοήθησαν να αποκτήσουμε την αναγνώριση της FIM. Ιδιαίτερες ευχαριστίες από την πλευρά μας για τον Tony Skillington, ο οποίος ήταν πολύ υποστηρικτικός από τότε που ξεκίνησαν οι συνομιλίες για ένα κοινό έργο. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το επόμενο βήμα ως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro FIM. Μαζί με την FIM προχωράμε στο 2021 με αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό και προσβλέπουμε σε συνεχείς συναρπαστικούς αγώνες. “

Ημερολόγιο FIM Hard Enduro World Championship 2021:

Γύρος 1: Extreme XL Lagares – Πορτογαλία, 7/8/9 Μαΐου

Γύρος 2: Red Bull Erzbergrodeo – Αυστρία, 3/4/5/6 Ιουνίου

Γύρος 3: TBC – Ιταλία, 10/11 Ιουλίου

Γύρος 4: Red Bull Romaniacs – Ρουμανία, 27/28/29/30/31 Ιουλίου

Γύρος 5: Red Bull TKO – ΗΠΑ, 13/14/15 Αυγούστου

Γύρος 6: TBC – Πολωνία, 18/19 Σεπτεμβρίου

Γύρος 7: Hixpania Hard Enduro – Ισπανία, 1/2/3 Οκτωβρίου

Γύρος 8: GetzenRodeo – Γερμανία, 29/30 Οκτωβρίου

Ο νέος ιστότοπος για πληροφορίες σχετικά με το WESS Hard Enduro Championship: www.iridehardenduro.com

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...