AMA/FIM SX 2021 – Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ INDIANAPOLIS ΓΙΑ ΤΟΝ Κ.ROCZEN

Ο Ken Roczen ίσως να δικαιούταν την νίκη από τον προηγούμενο αγώνα, όμως ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας κατάφερε να είναι μπροστά και στον τέταρτο γύρο του AMA/FIM Supercross 2021, κερδίζοντας την πρώτη, από τις τρεις Indianapolis της σεζόν. Στα 250 ο Colt Nichols πήρε μια άνετη νίκη και πλέον απολαμβάνει μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας.

O K.Roczen μπήκε ανάμεσα στους αναβάτες της Kawasaki καταφέρνοντας να τους επιβληθεί κερδίζοντας τον πρώτο του φετινό αγώνα.

Κατηγορία 450
Η μεγάλη κατηγορία συνέχισε να μας εκπλήσσει και στον τέταρτο αγώνα της χρονιάς, προσφέροντας τέταρτο διαφορετικό νικητή. Αυτή την φορά ήταν η σειρά του Ken Roczen που στερήθηκε στον τελευταίο γύρο την πρώτη του νίκη στον προηγούμενο αγώνα στο Houston. Ο Γερμανός είχε καλή εκκίνηση και γρήγορα βρέθηκε στην δεύτερη θέση πίσω από τον Adam Cianciarulo, μετά την πτώση του Eli Tomac που είχε πάρει την εκκίνηση και πρωτοπορία του αγώνα. Στον ενδέκατο γύρο ο Roczen βρήκε τον τρόπο να περάσει τον φίλο του Cianciarulo για την πρωτοπορία ενώ στην αμέσως επόμενη στροφή ο Tomac τον ακολούθησε περνώντας στην δεύτερη θέση. Ο Roczen κατάφερε να κάνει διαφορά από τον Tomac, την οποία έχασε προς το τέλος του αγώνα όταν είχε μια έξοδο. Αυτό επέτρεψε στον Tomac να τον περάσει όμως ο Roczen έδειξε ότι ήθελε περισσότερο αυτή την νίκη και επιτέθηκε άμεσα στον περσινό πρωταθλητή, για να περάσει ξανά μπροστά. Στον τελευταίο γύρο ο Tomac βρέθηκε κοντά στον Roczen αλλά αυτός ο αγώνας ήταν του Γερμανού. Ο Roczen πήρε την πρώτη του φετινή νίκη αυξάνοντας το βαθμολογικό του προβάδισμα από τον Cooper Webb που με μια ακόμα επίθεση στους τελευταίους γύρους, πήρε την τρίτη θέση του βάθρου από τον τέταρτο Cianciarulo. O άνθρωπος του αγώνα ήταν ο Zach Osborne που πιάστηκε στην μπάρα της εκκίνησης και κατάφερε από τελευταίος να τερματίσει στην πέμπτη θέση, απειλώντας μάλιστα και για την τρίτη θέση του βάθρου. Σχετικά καλό αγώνα πραγματοποίησε ο “rookie” Dylan Ferrandis καταφέρνοντας μετά από πολλά λάθη να πάρει την έκτη θέση.

Με τερματισμούς πάντα στο βάθρο και με δύο νίκες στους τέσσερις αγώνες, ο C.Nichols είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για τον φετινό τίτλο της Ανατολής.

Κατηγορία 250 Ανατολής
Οι ομόσταυλοι Colt Nichols και Christian Craig μοιραζόντουσαν την κορυφή της βαθμολογίας ερχόμενοι στην Indianapolis, αλλά αυτό θα άλλαζε στο τέλος του αγώνα. Ο Nichols πήρε την εκκίνηση και από εκεί και μετά έδωσε τον δικό του ρυθμό στον αγώνα καταφέρνοντας να πάρει την δεύτερη σερί, φετινή του νίκη. Ο Craig βρέθηκε από την αρχή πίσω του αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί κοντά στον ομόσταυλο του, χάνοντας έδαφος. Στον τελευταίο γύρο υπερασπίστηκε στην δεύτερη θέση από τον Jett Lawrence που προσπάθησε να τον περάσει, με περισσότερο ζήλο από όσο έπρεπε. Και οι δύο αναβάτες βγήκαν εκτός πίστας, επιτρέποντας στον Michael Mosiman να πάρει την δεύτερη θέση και τον Jo Simonta την τρίτη. O Lawrence κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση μετά το περιστατικό με τον Craig, και σίγουρα είχε την πιο εντυπωσιακή απόδοση του αγώνα, ερχόμενος στην πρώτη τριάδα από την δέκατη θέση, και με μια πτώση ενδιάμεσα! Ακολούθησε ο Craig στην πέμπτη και ο Michell Oldenburg στην έκτη.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 2/2/21 Indianapolis ΙΙ, IN.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...