AMA/FIM SX 2021 – ΤΡΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ K.ROCZEN ΣΤΗΝ INDIANAPOLIS

To AMA/FIM Supercross 2021 ολοκλήρωσε την δεύτερη τριλογία των αγώνων του, αυτή την φορά στην Indianapolis με τον έκτο αγώνα της χρονιάς. Στα 450 ο Ken Roczen κατάφερε να πετύχει την τρίτη σερί φετινή του νίκη ενώ ανατροπή είχαμε στα 250 Ανατολής όπου ο Christian Craig κέρδισε τον αγώνα, μπαίνοντας ξανά στο παιχνίδι του τίτλου.

Αν και δεν ήταν στην μέρα του, με φτωχή απόδοση σε δοκιμαστικά και προκριματικά, ο Ken κατάφερε να διαχειριστεί την καλή του εκκίνηση στον τελικό, πετυχαίνοντας την τρίτη του φετινή νίκη.

Κατηγορία 450
Η Indianapolis γνώρισε μόνο έναν νικητή στην μεγάλη κατηγορία και αυτός ήταν ο Ken Roczen. Στο τρίτο και τελευταίο πέρασμα από την Indianapolis ο Roczen είχε καλή εκκίνηση και οδήγησε στην πρώτη θέση από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό, πετυχαίνοντας την τρίτη του φετινή νίκη, αυξάνοντας παράλληλα το βαθμολογικό του προβάδισμα στους 16 βαθμούς. Η νίκη όμως δεν ήρθε εύκολα για τον Γερμανό. Από την αρχή ο Justin Barcia τον πίεζε από την δεύτερη θέση και μάλιστα σε ένα σημείο προσπάθησε να τον περάσει με μια λάθος όπως αποδείχτηκε επιλογή, καθώς χτύπησε τον Roczen και παραλίγο οι δύο αναβάτες να πέσουν. Ο Barcia στην συνέχεια δέχτηκε με την σειρά του την επίθεση από τον Cooper Webb και μετά από ένα λάθος του, ο Webb κατάφερε να τον περάσει. Ο πρωταθλητής της κατηγορίας του 2019 κατάφερε να φτάσει και τον Roczen, αλλά αυτή την φορά δεν τον πέρασε στον τελευταίο γύρο, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση. Τα προβλήματα του Barcia τελείωσαν άδοξα, όταν σε ντουμπλάρισμα του Vince Friese, ο Freise δεν έκανε στην άκρη, αντίθετα μπήκε μπροστά στον Barcia σε ένα άλμα ρίχνοντας τον κάτω, και στην συνέχεια έπεσε και ο Eli Tomac που ακολουθούσε πέφτοντας πάνω στην μοτοσυκλέτα του Barcia που βρέθηκε φαρδιά πλατιά μπροστά του. Αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν να εγκαταλείψει ο Barcia ενώ βρισκόταν στην τρίτη θέση μένοντας πολύ πίσω στην βαθμολογία, και ο Tomac να τερματίσει στην έβδομη θέση με πρόβλημα στην μοτοσυκλέτα του. Τον χαμό που προκάλεσε ο Freise εκμεταλλεύτηκε ο Marvin Musquin τερματίζοντας στην τρίτη θέση, βλέποντας την τύχη, να του χαμογελάει μετά τις ατυχίες και τις κακές εκκινήσεις των προηγούμενων αγώνων. Σε ακόμα έναν αγώνα ο Malcom Stewart έδωσε πολλές μάχες για να πάρει την τέταρτη θέση ενώ ο Adam Cianciarulo είχε ακόμα μια καλή εκκίνηση που τον βοήθησε να τερματίσει στην πέμπτη θέση. Θυμίζουμε ότι ο AC κατά την διάρκεια της προετοιμασίας έκανε δύο εγχειρήσεις στο δεξί του χέρι, πραγματοποιώντας μόλις δέκα προπονήσεις πριν τον πρώτο αγώνα της σεζόν. Τον καλύτερο του φετινό τερματισμό πέτυχε ο έκτος Jason Anderson, επιστρέφοντας στην αγωνιστική δράση μετά από έναν αγώνα αποχής, λόγω εξάρθρωσης σε ένα του δάχτυλο.

Μπήκε ξανά στο παιχνίδι του τίτλου ο C.Craig, κερδίζοντας έναν περίεργο αγώνα για τον ίδιο.

Κατηγορία 250 Ανατολής
Το ανατρεπτικό φετινό πρωτάθλημα της κατηγορία συνέχισε τις εκπλήξεις σε ακόμα έναν αγώνα. Μετά από μηχανικά προβλήματα στην διάρκεια των δοκιμαστικών ο Christian Craig πάσχιζε όλη την ημέρα να πλησιάσει στον ρυθμό του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Colt Nichols, για να μπορέσει να αναβιώσει τις ελπίδες του για τον φετινό τίτλο. Στον Τελικό, η τύχη του άλλαξε όταν ο Nichols έκανε το λάθος και έπεσε στον πρώτο γύρο. Ξεκινώντας από τελευταίος αλλά χωρίς τραυματισμό ή προβλήματα στην μοτοσυκλέτα του, ο Nichols ανέβηκε εντυπωσιακά μέχρι και την τρίτη θέση, και ίσως, αν δεν τον καθυστερούσε ο Jett Lawrence, να έφτανε μέχρι και την δεύτερη θέση. Από την άλλη ο Craig, κατάφερε να περάσει νωρίς στην πρώτη θέση και να κάνει τον δικό του αγώνα από εκεί και μετά, κερδίζοντας άνετα την δεύτερη φετινή του νίκη, πλησιάζοντας έτσι, στους πέντε βαθμούς την κορυφή της βαθμολογίας. Καλή εκκίνηση και καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Jo Shimoda κερδίζοντας την μάχη της δεύτερη θέσης από τον Michell Oldenburg που τελικά τερμάτισε τέταρτος. Ο J.Lawrence κατάφερε μετά τον τραυματισμό του στον προηγούμενο αγώνα, να επιστρέψει στην Indy 3 δίνοντας εκπληκτική μάχη με τον Nichols για την τρίτη θέση λίγο μετά τα μισά του Τελικού. Μόλις τον πέρασε ο Nichols έκανε ένα λάθος που τον έριξε στην πέμπτη θέση στην οποία και τερμάτισε. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Joshua Osby.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 13/2/21 Orlando I, FL.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...